Girlbosses

Bente Wayper van Oh My Guts: 'Gezond eten moet ook gewoon leuk zijn.'

Marthe, 11 juni 2017

Bente Wayper van Oh My Guts: 'Gezond eten moet ook gewoon leuk zijn.'

Van je hobby je werk maken, dat is iets waar iedereen van droomt. Maar dat is lang niet altijd even makkelijk. Bente Wayper (22) deed het. Na een rondreis in Australië (lucky girl!) raakte zij gefascineerd door de gezellige maar bovenal gezonde eetcultuur en besloot daar een beetje van mee te nemen naar Nederland. Want de gezonde hype heeft in ons land een onterecht slecht imago. Dat kon anders, vond Bente, en dus kwam ze met een vrolijke oplossing. Die oplossing noemde ze Oh My Guts. Klinkt net zo leuk als het is: een voedzaam alternatief in de vorm van healthy guilty pleasures op de vele ongezonde maaltijden die thuisbezorgland rijk is. Want een healthy guts zorgt immers voor een happy mind. Een greep uit het vrolijke receptenboek: een falafel wafel met guacamole of een healthy hamburger met zalm en gekarameliseerde ananas. Yum! Hoe ze dit allemaal voor elkaar heeft gebokst, dat lees je hier. 

Oh My Guts

Vertel, wat is Oh My Guts en voor wie is het?
Oh My Guts, is een gezonde maaltijden bezorgdienst. Wij brengen gezonde maaltijden bij de mensen aan huis. Daar hoeven ze, op het opwarmen na helemaal niets meer aan te doen. Op deze manier willen wij mensen een gezond alternatief bieden op thuisbezorggerechten, zoals patat en pizza. 

Klinkt als een reuze goed plan. Hoe gaat dat in z'n werk?
Wanneer je voor 14:00 uur via onze website een maaltijd bestelt, bezorgen wij 'm dezelfde avond nog bij je thuis. Ook werken we samen met verschillende sportscholen in de regio, waar je de maaltijden kunt ophalen. 

Hoe kwam je op het idee om met Oh My Guts te beginnen? 
Eigenlijk is gezond eten er bij mij met de paplepel in gegoten. Mijn moeder was altijd al bezig met gezonde voeding. Zo kregen wij in plaats van chips bijvoorbeeld bio cornflakes. Daar baalde ik vroeger natuurlijk enorm van, maar nu ben ik mijn moeder juist heel dankbaar. Toen ik voor een paar maanden naar Australië verhuisde om daar te wonen en te werken, sprong de vonk pas echt over. Daar zijn ze namelijk veel verder op het gebied van gezonde voeding. Het is daar zoveel toegankelijker gemaakt. Zo vind je op iedere straathoek wel een gezonde take away. Dat, het fantasierijke en de verse uitdagende smaken mistte ik, eenmaal terug in Nederland. Uit dat gemis is Oh My Guts ontstaan.

mango chia pudding

Hoe ziet een doorsnee werkdag voor jou eruit? 
Ik ben echt een ochtend mens dus dit is dan ook mijn productiefste moment van de dag. Ik maak in de ochtend ook altijd tijd voor het beantwoorden van mijn e-mails en een planning voor de rest van de dag. Mijn vriend is geloof ik mijn grootste fan. Ik maak hem graag blij met een gezond ontbijtje, na het zien van zijn blije gezicht als hij weer een nieuw schilderijtje krijgt voorgeschoteld, kan mijn dag echt van start. Vervolgens druppelt iedereen binnen en bespreken we dag door. We koken alles zelf, dus alle handen moeten uit de mouwen. Eerst bereiden we de maaltijden voor, en als om twee uur alle bestellingen binnen zijn, beginnen we met het klaarmaken van de pakketjes. Op onze tasjes schijven we altijd een persoonlijke tekst, dat vind ik belangrijk. Omdat veel van mijn klantcontact online is, wil ik er graag een persoonlijke touch aan geven. 

Wat zijn je plannen met Oh My Guts verder dit jaar? 
Op dit moment zijn we bezig met het openen van een shop in shop, die over een maand opengaat dus er moet nog veel gebeuren. Verder hopen we eind dit jaar een eigen winkel te openen, en ook het aantal locaties waar je Oh My Guts kunt afhalen uit te breiden. 

Jij focust op gezond eten, hoe onderscheid jij jezelf in deze foodhype?
Wij geven een vrolijke twist aan skinny meals. Ik vind het heel belangrijk dat gezond eten leuk is. Dat is ook waarom wij veel gezonde guilty pleasures op ons menu hebben staan. Bijvoorbeeld skinny kipburgers en zoete aardappel taco's, maar ook een gezonde pizza variant, met een bodem van bloemkool. Wij geloven dat je niet minder, maar juist voedzamer moet eten.  

Over guilty pleasures gesproken, wat is die van jou?  
Ha, dan ga ik je nu toch toegeven dat ik een hele grote fan ben van Tony's Chocolonely. En dan al helemaal die met amandel en zeezout! 

De tassen

Wat is je favoriete healthy recept of menu?
Deze week hebben net een nieuw gerecht op ons menu staan, de Hawaii zalmburger met geroosterde ananas. Deze is zoo lekker zomers! Maar mijn andere grote favo is de healthy nasi met bloemkoolrijst! 

Heb je een motto? 
Leef niet om te werken maar werk om te leven. Ik vind genieten heel belangrijk. Soms vergeten we onszelf iets te snel, verliezen we ons in ons werk. Dan zijn we alleen maar bezig met presteren en met wat anderen van ons vinden. Daarom probeer ik nu, ook omdat ik zelf zo druk ben, meer voor mezelf te kiezen en juist te genieten van de kleine dingen. 

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?
Ik hoop dat we dan met meerdere Oh My Guts winkels hebben en dat we iedereen in Noord-Holland blij kunnen maken met gezonde maaltijden. 

Wie of wat inspireert je? 
Ik haal heel veel inspiratie uit verschillende kookboeken, maar ook van Pinterest en Instagram. Toch is de persoon waar ik erg tegen op kijk is toch wel mijn vader. Aan hem heb ik het ondernemersgen te danken. De manier waar op hij zijn bedrijf leidt, zo hoop ik het ook ooit te doen.

Orelia Armbanden Open Circle Chain Bracelet GoudOrelia armbandThe Little Green Bag
€ 14,00
Scotch & Soda Katoenen T-shirtMaison Scotch Scotch & Soda
€ 29,95 € 15,00
Avocado Case - IphoneMy Jewellery My Jewellery
€ 14,95
Mini Diamond BlauwHappy Socks Sokken.nl
€ 8,95
TOPSHOP Overgooier spijkerjurk met opgestikte zakkenTopshop de Bijenkorf
€ 50,00
Superga 2790 Cotropew W schoenen zwartSuperga Basic sneakerStylefile
€ 79,90

Waar ben je het meest trotst op?
Dat ik op eigen kracht, als jonge ondernemer mijn bedrijf heb op gezet. Want ik moet er echt een heleboel voor aan de kant zetten. Zo is er niet altijd tijd (of geld, haha) voor vakantie of festivals. Dat vond ik in het begin best lastig, als mijn vriedinnen bijvoorbeeld met zijn allen een vakantie aan het boeken waren. Maar ik heb er zoveel voor teruggekregen. Ja, ik ben echt trots dat ik heb doorgezet en hier helemaal voor gekozen heb.  

Heb je nog tips voor vrouwen die zelf gezonder willen eten? 
Je krijgt je lichaam maar een keer. Dus kies daarom voor de juiste brandstof. Mijn moeder zei altijd: je gooit toch ook geen benzine in een dieselauto? Skip nooit een maaltijd, maar maak een bewuste keuze. En wees niet te streng voor jezelf!  

Tot slot: wil je zelf nog iets kwijt?
Ik wil alle jonge vrouwen die er zelf aan denken om een onderneming te starten aanraden om de sprong in het diepe te wagen. Het is zo'n onwijs gave en leerzame reis! Als ik het kan dan, dan kunne jullie het ook! dat weet ik zeker.

Hear Hear! 

 Lees ook het interview met Carlijn Bekker van Fashionchick Girls! 

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Shop meer van

Jurken Sneakers Armbanden

Lees meer