Beauty

Beauty toppers uit je eigen keukenkast

Roos, 01 juli 2017

Beauty toppers uit je eigen keukenkast

De producten

Voor elk lichaamsdeel weer aan andere crème, voor elke gelegenheid een andere foundation en voor elk pukkeltje een ander masker. Ik ben hartstikke guilty aan het verzamelen van eindeloos veel beauty producten. En ik weet het, portemonnees zijn daar over het algemeen niet heel blij mee. 

Dus wanneer het dan weer zo ver is gekomen dat je aan het einde van je loon nog een stukje maand over hebt, dan zul je je beauty struggles toch op een meer budgetvriendelijke manier moeten gaan behandelen. Ik hoor af en toe wel eens wat geniale trucjes die waarschijnlijk nog afstammen van onze over overgrootmoeders. En vaak bevatten deze trucjes ingrediënten die jij gewoon in je eigen keukenkastje hebt staan. De 5 absolute toppers zetten we voor je op een rij. Helemaal basic. Zonder toegevoegde middeltjes waarvan je de naam niet eens kunt uitspreken. Allemaal uit je eigen keukenkastje. Winning!

Beauty

De 5 beauty toppers uit je keukenkast

#1 Coffee is life. Droge huid en cellulitis niet. Nadat jij hebt genoten van een heerlijk kopje koffie gooi je je koffiedik… niet weg! Van koffiedik maak je namelijk een scrub die dode huidcellen verwijdert én de zichtbaarheid van cellulitis vermindert! Meng 6 eetlepels koffiedik met een flinke eetlepel olijfolie, neem het mee onder de douche en scrubben maar!

#2 Heb je nog een avocado over na je lunch? Prak deze avocado fijn en smeer het uit op je gezicht. Even 20 minuten laten intrekken en het vervolgens afspoelen met lauw water. Best wel een smerig klusje, maar voor alle avocado liefhebbers onder ons vast niet héél erg. Plus: je vermoeide huid zal je dankbaar zijn! 

#3 Bubbels! Last van verstopte poriën in je gezicht? Pak een bak en vul hem voor 50/50 met bruisend water (spa rood) én gewoon kraanwater. Dompel je gezicht hier 10-15 seconden in onder en de bubbels zullen het vuil uit je poriën verwijderen. Oké, dit klinkt best gek. Maar is het proberen waard toch?

#4 Heerlijk genoten van je knoflookrijke gerecht, maar ook een date op de planning? Dat is natuurlijk geen ideale combo. Om zo snel mogelijk van je knoflookadem af te komen meng je een halve eetlepel kaneelpoeder met een drupje honing en het sap van 2 uitgeperste citroenen. Giet er een kop warm water overheen en roeren maar! Daar is –ie dan, je zelfgemaakte mondspoeling. Die nog best lekker is ook. 

#5 Tot slot het middeltje waar we niet over uitgepraat kunnen raken. Je bakt er misschien je eitje in, maar je kan hier nog véél meer mee. We hebben het hier natuurlijk over kokosolie. Waarvoor je dit potje met kokosolie dan allemaal voor kunt gebruiken? Komt -ie hoor. Als haarmasker, make-up remover, nachtcrème, scheerolie, body olie, massageolie, handcrème, nagelriem olie en ga zo nog maar even door. Oftewel, een echt musthave item voor je keukenkast. 

Lees ook: Met deze tips ruik je de hele dag heerlijk

liefs, Roos , I make shoe contact before eye contact

Lees meer