April: Ode aan de jeans

Jeans, het meest veelzijdige stukje stof. JEANS! Waar de spijkerbroek eerst puur uit praktisch oogpunt gedragen werd door soldaten en arbeiders, daar brak in de nineties het modebewuste hoofdstuk van de jeans aan. De broek groeide uit tot hoeksteen van onze kledingkast. Een ode kon niet uitblijven. Daarom staat Fashionchick deze maand in het teken van die onze allerliefste jeans.

Jeans
CC: Asos

Jeans down memory lane

Een leuk - altijd handig voor Triviant - geschiedenisfeitje: In de sixties werden spijkerbroeken vooral door hippies en andere nozems gedragen die daardoor als 'zondaars in spijkerbroek' bekend stonden. Nu is jeans meer regel dan uitzondering. We combineren hem met vrouwelijke blouses en pumps of nog altijd met T-shirt en sneakers. Afgelopen seizoen verspreidde denim zich door onze kledingkast. Het spijkerjasje en de spijkerblouse kwamen terug in Indigo blauw.

Aan jeans kleven verhalen. We hebben allemaal die perfecte spijkerbroek die eigenlijk al lang vergaan is, maar die we koesteren en uit de kast blijven trekken. We hebben allemaal die altijd goed jeans. We hebben de tienerjeans waar we ooit wel weer in gaan passen. Heus waar. En echte liefhebbers van nostalgie hebben nog ergens dat nineties spijkerpak. Want, oh my, wat rockte Justin en Britney dat. Tja. Gelukkig weten we nu beter.

Jeans in de mix

Jeans Le temps des cerises
ZALANDO
€109,95
Blouse Vila
WELIKEFASHION.COM
€39,95
Pumps March23
BULLS & BIRDS
€179,95
Holiday Blues Ciaté
NELLY.COM
€14,95
Spijker jack Acne
MY WARDROBE
€320,00
Peplum top
MANGO
€24,99
Short One Teaspoon
MEN AT WORK
€99,99
Sneaker New Balance
OMODA
€84,94
Shopper
BULLS & BIRDS
€14,95
Lippenstift Max Factor
NELLY.COM
€15,95
T-shirt Berniece
WELIKEFASHION.COM
€64,95
Boyfriend jeans New Look
V & D
€24,99

Mijn persoonlijke jeansherinnering kleeft aan de destroyed jeans die ooit als hele spijkerbroek begon. De gaten blijven groeien. Maar weg gooien, dat nooit! Wat is je nostalgie-jeans? Toch een nieuwe broek nodig? Je vind meer jeans online in de Fashion Finder.

liefs, Marlies Bax

Marlies Bax

Reageer

  Log in om te reageren
 • Laura 4 jaar geleden

  Ik draag bijna altijd jeans en tegnwoordig ook helemaal gek op denim blousjes!

 • Brechtje 4 jaar geleden

  I luvvvv jeans

 • Marlies 4 jaar geleden

  @Dieudonnee: Hier bijvoorbeeld al: http://www.fashionchick.nl/fashionnews/denim-trend-2013-double-denim/3278.html

 • Marlies 4 jaar geleden

  @Dieudonnee: Nee, hoor! We zullen deze maand nog een aantal keer denim op denim bespreken en tips geven hoe je het mooi kunt dragen. :)

 • Joyce 4 jaar geleden

  En nu heb ik hem weer :-)

 • Joyce 4 jaar geleden

  Vroeger had ik een Levi spijkerbloes waar ik in woonde :-)

 • Dieudonnee 4 jaar geleden

  Leuk!! Even een vraagje : Is spijker op spijker echt altijd een no-go?

 • Rosita 4 jaar geleden

  Ik draag btw ook altijd jeans. (soms nog wel eens een rok) Heb ook geen andere broeken in de kast en droeg er altijd 2 waarbij ik een riem moest dragen, maar dat is nu verleden tijd. heb nu een mooie bootcut aan. :)

 • Rosita 4 jaar geleden

  Ik ben klein en tenger en het was altijd een ramp om goede jeans (en andere kleding) te vinden. paste wel de kindermaten, maar die zaten dan weer niet. nu heb ik eindelijk e perfecte jeans gevonden bij G-Star. :D en nee er hoeft niks vermaakt te worden of een riem te dragen. Nee ze passen gewoon perfect!

 • Sylvana 4 jaar geleden

  Iemand anders zal mijn oudste jeans moeten weggooien, want ik doe het niet. Meteen een excuus om een nieuwe te kopen.

 • Sylvana 4 jaar geleden

  Ik ben echt een jeans-lover. Ik heb zo veel verschillende soorten kleuren, vormen en destroyed en netjes. Maar ik betrap mijzelf er op om toch vaak mijn oudste lekker zittende jeans aan te trekken, met gaten en slijtplekken en al.

 • Iris 4 jaar geleden

  jeans is altijd een basiskledingstuk in mijn kast. je kunt er eigenlijk alle kanten mee uit, ook al moet een jeans wel echt perfect zitten vind ik.

 • Eline 4 jaar geleden

  Jaaaa! Heb weer een perfect paar nodig! Nu zoekende...

 • Jetje 4 jaar geleden

  Jammer dat IndianRose niet meer bestaat, die had altijd lekker zittende jeans!

 • jessica 4 jaar geleden

  love them!

 • Samantha 4 jaar geleden

  Kan niet zonder jeans. Mijn favoriet: de skinny jeans. Voor de zomer natuurlijk een mooie witte!

 • Marjolein 4 jaar geleden

  Ik kan absoluut niet zonder jeans! Mijn favoriete jeans is dan ook de skinny jeans. Mijn nostalgie-jeans is de kobaltblauwe skinny jeans, die een aantal jaren geleden erg populair waren. Daarna waren de broeken even niet populair en nu weer wel. Heel leuk om te zien hoe bepaalde soorten jeans het ene jaar helemaal uit de mode zijn en het andere jaar weer helemaal in de mode ;)