MUD Jeans
Duurzaam

Anouk Yve lanceert capsule collectie met MUD Jeans

Malu, 25 mei 2021

Al 10 jaar volgen we de altijd-stijlvolle Anouk Yve op Instagram, dus als zij een collectie lanceert voor het Nederlandse merk MUD Jeans, dan willen we daar álles van weten. 

Mocht Anouk Yve geen belletje bij jou doen rinkelen, dan zegt haar echte naam Anouk Bos je misschien iets. Ze richtte in 2011 een online bloggers collectief op, genaamd Creators of Desire, waar je exclusief bekende modeblogs kon bezoeken. Daarmee trok ze maandelijks meer dan 200.000 (!) bezoekers. Omdat de plek van de bloggers inmiddels is overgenomen door influencers, heeft ze dit platform stopgezet en focust ze zich momenteel op het moederschap, haar eigen merkadviesbureau en haar beeldige keramieklijn

Daarnaast schiet ze ook nog regelmatig de meeste inspirerende plaatjes voor haar Instagram @anoukyve, waar we een jaloersmakend kijkje krijgen in haar kledingkast. Ze staat bekend om haar minimalistische en vrouwelijke stijl, soms nonchalant, soms iets meer gekleed. Niet per sé gericht op fashion, maar vrijwel altijd tijdloos. Anouk weet de juiste merken te selecteren die bij haar filosofie aansluiten. Ieder item dat ze draagt is van hoge kwaliteit en valt goed te mixen en matchen, zodat het jaren mee kan gaan. 

Mede omdat ze haar volgers leert wat een capsule wardrobe inhoudt, vond MUD Jeans haar de perfecte partner om een stijlvolle jeans mee te maken, die op oneindig veel manieren te combineren is. Het resultaat: de perfecte Straight Jeans. Anouk: “De perfecte fit heeft een high rise en een perfecte rechte pijp, zodat je benen er langer uit zien. Daarnaast is deze jeans goed te combineren met een sneaker voor een casual look en met een blazer voor een meer business look.”

Als het enige circulaire denimmerk ter wereld, heeft MUD Jeans natuurlijk gekozen voor een duurzaam productieproces. Daarom is de indigo in de jeans geverfd met foam dye en is er geen water gebruik om deze kleur te bereiken. Daarnaast is er voor de wassing een nieuwe methode gebruikt – organiq bleach – en zit er geen leren label op de broekrand, maar is het merkje op de erop geborduurd.

De jeans heet 'Simple Chique' en zal vanaf deze week online te verkrijgen zijn in twee verschillende kleuren (blauw en grijs) voor €119,-.

Met deze chique regenjassen hoop je op een plensbui

Lees ook

Met deze chique regenjassen hoop je op een plensbui

Stijladvies

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer