Girlbosses

Annika van Wild At Heart: 'Trouwjurken voor vrouwen die weten wat ze willen.'

Kristel, 24 januari 2018

Annika van Wild At Heart: 'Trouwjurken voor vrouwen die weten wat ze willen.'

Wild At Heart

Ach, het zal vast niet moeilijk raden zijn wat er met koeienletters bovenaan mijn wedding to do list stond. Juist: een trouwjurk shoppen. Ook al riep ik vroeger dat een 'echte trouwjurk' van mij niet zo nodig moest.

Ik zag mezelf namelijk niet zo snel richting mijn lief lopen in een gigantische bruidstaart. Maar toen stuitte ik op Wild At Heart Bridal en wist ik gelijk: hier moet ik zijn. Van het Instagram account alleen al begin ik een beetje te kwijlen en na mijn bezoek aan de boetiek in Nijmegen wilde ik eigenlijk nooit meer weg. Die jurken! Die jurken! Man-o-man, wat mooi. Daar komt nog eens bij dat Wild At Heart gerund wordt door een ontzettend toffe chick genaamd Annika - serieus, mocht ze nog op zoek zijn naar een new best friend dan hou ik me van harte aanbevolen - die eigenhandig al dat moois selecteert. Tijd dus voor een onderonsje met deze girlboss!

Wild At Heart

Foto's: Marilyn Bartman Photography

Hi Annika! Alles goed? Vertel, waarom heb je besloten om een trouwboetiek te starten?

Zelf ben ik inmiddels alweer 3,5 jaar geleden getrouwd en ik vond het erg lastig om de jurken die ik op Pinterest zag en waar ik mijn moodboard helemaal vol mee had gezet, in Nederland te vinden. Na mijn bruiloft was ik eigenlijk helemaal ‘hooked’ aan bruiloften en wilde ik graag werken in deze branche. Maar wat zou ik doen en wat paste bij mij en mijn talenten? Toen ik een jaar later vriendinnen naar Parijs zag reizen voor hun jurk wist ik het ineens zeker: er moest een moderne trouwjurken winkel in Nederland komen. Een winkel waar bruiden een jurk kunnen vinden in hun eigen stijl zonder zich persé te conformeren aan tradities. Een winkel voor vrouwen die weten wat ze willen, houden van anders dan anders en vooral voor vrouwen die de mooiste versie van zichzelf willen zijn op hun trouwdag. En zo ontstond het idee voor Wild At Heart Bridal.

'Al onze jurken worden met de hand gemaakt in het atelier van de designer.'

Hoe onderscheidt Wild At Heart zich van andere trouwjurken winkels?
Onze collectie verschilt denk ik fundamenteel van de wat klassiekere winkels in Nederland. Bij Wild At Heart Bridal verkopen we wat meer de ‘niche’ merken. Al onze jurken worden dus ook met de hand gemaakt in het atelier van de designer. Het zijn in die zin dus ook designer trouwjurken. Dit betekent ook dat alle stoffen van natuurlijk materiaal zijn en daardoor prachtig vallen en heerlijk zitten (ook wel belangrijk)! Wij verkopen dus geen jurken met hoepels, corsetten etc. Al onze jurken benadrukken de natuurlijke schoonheid van een bruid op een hele subtiele manier. 

Wild At Heart

Foto links: Marilyn Bartman Photography | Foto rechts: Lott's Photography

Hoe ben je begonnen met het selecteren van de juiste merken?
Toen ik de winkel 1,5 jaar geleden opende heb ik heel goed gezocht naar de merken die ik graag wilde toevoegen. Ze moesten natuurlijk modern zijn en goed gemaakt, maar ook goed bij elkaar passen zonder dat ze allemaal hetzelfde waren. Ik ben toen begonnen met acht merken en dat zijn er inmiddels tien geworden (en watch out want er komen er binnenkort weer twee bij!). Deze merken vormen een perfecte range van bohemian tot minimalistisch en van stoer tot romantisch. Zo heb ik er voor proberen te zorgen dat er iets is voor ieder zijn smaak.

En hoe zorg je ervoor dat je collectie up do date blijft?
Ik ga hiervoor naar NYBFW (New York Bridal Fashion Week) om de nieuwe collecties te bekijken, nieuwe jurken te kiezen en natuurlijk om nieuwe trends en designers te spotten! Omdat twee van mijn merken uit Parijs komen ga ik hier ook vaak één keer per jaar langs om de nieuwe collecties te bekijken. En dan komt het allermoeilijkste… welke jurken kies je nou uit een collectie? Een collectie bestaat vaak uit een jurk of 12-15 en wij kiezen er meestal tussen de 5-8. Nu ik beter weet wat bruiden vaak zoeken in de winkel baseer ik daar een groot deel van mijn keuze op maar ik voeg ook altijd een aantal jurken toe die net wat gewaagder zijn dan waar de gemiddelde bruid voor komt. Als zo’n jurk wordt gekozen in de winkel ben ik altijd zo blij! Want hoe meer mensen zoiets durven dragen, des te gewaagder wordt de hele bridal scene in Nederland. Want trust me… in vergelijking met bijvoorbeeld Australië en Amerika zijn wij nog best traditioneel.

Wild At Heart

Foto links: Lott's Photography | Foto rechts: Marilyn Bartman Photography

Welke trends op het gebied van trouwjurken zijn hot and happening in 2018?
Een heleboel! #1 Statement mouwen. Hier in Nederland zie je het nog niet zo vaak omdat mensen bang zijn dat het te trendgevoelig is maar ik vind het prachtig! Dit seizoen zag je het veel bij Rue de Seine en Rime Arodaky. #2 3D lace. Dit betekent dat het kant er meer op licht in plaats van dat het 1 stof is. Dit creëert meer diepte en het geeft vaak een heel modern en toch romantisch effect. #3 Tattoo lace. Hierbij lijkt het alsof het kant op de huid ligt. Ik vind dit zelf een super mooie en sexy trend! #4 The low back. Een super classy manier om wel sexy te zijn op je trouwdag zonder meteen je hele hebben en houwen te laten zien. #5 Two-pieces. Veel mensen waren denk ik bang dat dit een korte trend was en durfde het daarom misschien niet aan, maar het is zo’n leuke trend! Juist omdat je jouw look hierdoor helemaal zelf kan samenstellen of bijvoorbeeld kan kiezen voor een broek en een rok en één top! #5 Off-shoulder jurken. Zelf vind ik schouders en sleutelbeenderen altijd erg mooi bij een vrouw en ben ik daarom ook helemaal fan van de off-shoulder looks! Wij hebben deze van Rue de Seine, Daughters Of Simone en Houghton.

'Ik vind het belangrijk dat een bruid zichzelf durft te zijn.'

Wat kunnen aanstaande bruiden verwachten als ze bij jou een afspraak maken?
1,5 uur gezelligheid en heel veel mooie jurken! Nadat we elkaar een beetje hebben leren kennen, laat ik je de verschillende stijlen zien en laat ik je zelf 4-5 jurken uitkiezen. Nadat we deze hebben gepast heeft zowel de bruid als ik een beter idee van wat ze mooi vindt en ook wat past bij haar als persoon. Vaak passen we dan nog een jurk of 3-4 en hopelijk hebben we de jurk dan gevonden. Ik vind het vooral belangrijk dat een bruid zichzelf durft te zijn en durft te zeggen wat ze vindt. Ik heb de winkel daarom ook ingericht in een huiskamer setting. Het idee is dat het voelt alsof je lekker gaat passen bij bijvoorbeeld een vriendin thuis; heel ontspannen en gezellig.

Ik vind dat een trouwjurk kopen een persoonlijke en bijzondere ervaring moet zijn waarbij de verkoopster luistert naar jouw wensen waardoor je op die manier echt samen je jurk kan vinden. Er zijn daarom dus geen andere mensen in de boetiek als jij aan het passen bent. Dit is ook waarom we bruiden aanraden niet meer dan 3 personen mee te nemen. Dan wordt de mening van de bruid soms toch al snel overschaduwd door wat andere vinden. En zeg nu zelf, wie gaat die jurk dragen...

Wild At Heart

Foto links: Lott's Photography | Foto rechts: Marilyn Bartman Photography

Wat is jouw ultieme tip voor aanstaande bruiden als het gaat om het shoppen van een trouwjurk?
Staar je niet blind op Pinterest plaatjes! Denk vooral vooraf goed na over wie je bent, wat jouw stijl is en hoe je jezelf graag zou zien op die dag. Ga vervolgens eens kijken wat je dan online kan vinden aan merken die daarbij aansluiten en kies dan de winkel die bij jou past. Op die manier zal je nooit een jurk kiezen alleen omdat het ‘in’ is en sta je vaak ook meer open voor verschillende opties bij het passen. Zo kies je echt vanuit je hart.

Hoe ziet jouw ideale trouwjurk eruit?
Toen ik ging trouwen had ik 100 ideeën over mijn jurk en het werd uiteindelijk iets helemaal anders! Ik heb eigenlijk al sinds ik de winkel heb gezegd dat de ‘Isra’ van Bo & Luca mijn droomjurk is en ik denk dat dit ook nog steeds wel zo is. Al ben ik ook gek op lange mouwen! Dat vind ik zo onwijs classy en sexy. De Zappa uit de couture collectie van Rime Arodaky vind ik ook echt een droom! Het moet bij mijn in ieder geval niet te lieflijk zijn want dan voel ik me al snel een Disney prinses en hoe graag ik dat soms ook zou willen zijn, ik ben toch meer een jumpsuit, jeans, oversized sweater kind of girl.

Wild At Heart

Foto's: Marilyn Bartman Photography

Wat zijn je dromen voor Wild At Heart voor de komende 5 jaar?
Ach, ik heb er zo veel! De afgelopen 1,5 jaar zijn zo snel voorbij gegaan, dus voor de aankomende tijd wil ik daar heel graag meer van genieten in plaats van altijd maar door te willen groeien en ontwikkelen. Maar no worries, plannen genoeg! Ik zou heel graag een tweede vestiging openen (misschien wel in het buitenland) of misschien een iets grotere vestiging met 2 paskamers waardoor we nog meer bruiden kunnen helpen. Dit jaar zat het vanaf augustus eigenlijk elke dag helemaal vol dus dat betekent dat er ruimte is voor groei. Maar hoe ik dat precies vorm ga geven, daar ben ik nog niet over uit. Ook zou ik van Wild At Heart misschien nog meer een platform willen maken voor moderne bruiden! In Australië heb je bijvoorbeeld ‘The Lane’ en dat is zo’n prachtig platform vol inspiratie. Soms mis ik die stijl nog wel heel erg in Nederland. Dus zoiets opzetten lijkt me ook geweldig.

Waar ben je het meest trots op?
Zo terugkijkend ben ik denk ik wel het meest trots op het feit dat Wild At Heart Bridal na 1,5 jaar al zo’n naamsbekendheid heeft in Nederland maar ook in België, Duitsland en zelfs Amerika en Australië. Dat is toch bizar? Maar wel oh zo leuk!

Meer inspirerende verhalen lezen? Check snel onze andere girlbosses!

Foto: Lott's Photography

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer