Fashion

Anne van Your Little Black Book: 'New York blijft altijd op één staan.'

Kristel, 03 juli 2016

Anne van Your Little Black Book: 'New York blijft altijd op één staan.'

Anne de Buck heeft chronisch last van wanderlust en krijgt vlinders in haar buik als ze een nieuwe hotspot binnenloopt. In 2012 besloot ze haar persoonlijke tips en ervaringen te delen in blogvorm; Your Little Black Book was geboren. Wat ooit startte als een hobby groeide al snel uit tot serious business. Inmiddels reist Anne de hele wereld over en maakt ze city- en travel guides en schrijft ze nog steeds over haar favoriete stad Amsterdam. Het enige dat nog miste in dit plaatje was een eigen boek.. Maar ook dat kan van haar bucket list. Want vorige maand lanceerde Anne niet één, maar meteen twee boeken! En wat voor boeken. Met 'Wanderlust' en 'De Amsterdam City Guide' zou ze zomaar eens twee bestsellers te pakken kunnen hebben. Tijd dus om deze reislustige duizendpoot eens het hemd van het lijf te vragen, vind je niet?

Your Little Black Book

Hi Anne! Gefeliciteerd met het uitbrengen van maar liefst twee boeken! Kun je ons kort uitleggen wat we ervan kunnen verwachten?
Jazeker! Op mijn lifestyle en travel platform Your Little Black Book schrijf ik dagelijks over de leukste hotspots over de hele wereld. De basis is Amsterdam waar ik woon, maar we maken ook city- en travel guides voor buitenlandse steden en (ei)landen. Dat begon ooit als een hobby, maar inmiddels word ik als professioneel travel blogger een paar keer per maand wakker in een andere stad. Na bijna vier jaar over hotspots in Amsterdam te schrijven was “De Amsterdam City Guide” een heel logisch boek om te maken. Een soort kroon op het werk! Maar ik had nog een idee. Ik miste zelf een lifestyle guide die helemaal in het teken staat van reizen. In “Wanderlust” deel ik al mijn travel tips en tricks. Van het vinden van de hotspots tot de perfecte airport outfit. In dit boek kan de lezer een kijkje in mijn keuken als pro travel blogger verwachten. OMG, ik kan nog steeds amper geloven dat ze nu echt in de winkel liggen!

Waarom besloot je twee boeken tegelijk uit te brengen?
Die vraag heb ik de afgelopen weken best vaak gehad en om eerlijk te zijn had ik daar helemaal niet zo over nagedacht. “De Amsterdam City Guide” maken was zó logisch, die moest er gewoon komen. Maar “Wanderlust” is echt een project dat al tijden in mijn hoofd zat, maar iets totaal nieuws is. Toen ik het aan mijn uitgever bij Terra vertelde dat ik eigenlijk twee boeken wilde maken die totaal verschillend zijn was ze direct enthousiast. Achteraf een behoorlijk ambitieus project zo bleek, maar het is gelukt!

Your Little Black Book

Foto links: Laura

Voor wie heb je je boeken geschreven?
De doelgroepen van Wanderlust en De Amsterdam City Guide zijn behoorlijk verschillend en toch zit er overlap in. De Amsterdam City Guide is een onmisbare guide voor mannen en vrouwen die Amsterdam (nog) beter willen leren kennen. Of je er nu een dagje heengaat of er al jaren woont. Dit boek is ook direct verschenen in het Engels en daarmee de perfecte gids voor toeristen uit het buitenland. Wanderlust is echt een vrouwenboek. Ik heb het geschreven voor ladies zoals ik die continu die drang hebben om te willen ontdekken en te reizen. Ik hoop de lezers van dit boek te inspireren om nog meer van de wereld te ontdekken.

Full Moon SunniesModeMusthaves ModeMusthaves
€ 16,95
SUITSUIT Koffers Suitcase Fabulous Fifties 20 inch Spinner RozeSuitSuit The Little Green Bag
€ 119,95
Hilfiger Handdoek Met Exotische PrintTommy Hilfiger Tommy Hilfiger
€ 79,90 € 40,00

Had je altijd al het plan om een boek uit te brengen?
Het maken van een city guide die je echt vast kunt houden is iets dat al vanaf het lanceren van Your Little Black Book in mijn hoofd zat. Maar door tijdgebrek is het er niet eerder van gekomen. Het idee voor Wanderlust is ontstaan toen ik mijn baan heb opgezegd en als professioneel travel blogger nog meer ben gaan reizen.

Hoe onderscheiden jouw boeken zich van andere city guides?
Wanderlust is niet echt een city guide maar meer een guide met daarin alles om van reizen je lifestyle te maken. De Amsterdam City Guide onderscheid zich van andere stadsgidsen omdat het écht die eigen signatuur heeft van Your Little Black Book. Een bepaald smaakgevoel dat buiten de toeristische en gebaande paden gaat. Niet het toeristische centrum staat centraal, maar juist de wijken daaromheen.

Your Little Black Book

En wat maakt dat dit een aanvulling is op je blog?
De city guide is de kroon op het hotspots gedeelte van Your Little Black Book. Het is een verzameling van tips die als losse hotspots ook op de site staan. Terwijl Wanderlust juist echt heel erg persoonlijk is. In dit boek deel ik persoonlijke ervaringen waar ik nog nooit over heb geschreven en tips en tricks die ik niet eerder heb gedeeld. Als de lezers het leuk vinden ga ik dat wellicht wel vaker doen op mijn blog!

Wat is jouw favoriete reisbestemming?
Oeh, dat vind ik een hele lastige! Want doordat reizen mijn werk is bekijk ik iedere bestemming weer apart en probeer ik niet te veel te vergelijken. Maar natuurlijk heb ik mijn favorieten! Zo blijft New York altijd op nummer één staan. En ben ik de laatste tijd weer erg gefocust op Azië en Afrika. Twee prachtcontinenten!

Pine, You're Fine!Bloomingville ModeMusthaves
€ 29,95
A Set Of Libbey GlassesLichaamsverzorgingModeMusthaves
€ 19,95
DR VRANJES FR AMBIENTE ARIA STICKSDR. VRANJES MYSC parfumerie
€ 57,00

Waar ben je nog nooit geweest maar staat hoog op je wishlist?
Ik wil heel erg graag meer van Zuid Amerika zien. Of naja meer, ik ben er eigenlijk nog nooit geweest. Brazilië, Peru, Colombia en Argentinië staan hoog op mijn bucketlist.

Your Little Black Book

Wat zijn je plannen voor 2016?
Na de boeken lanceer ik in juli nog een cool project waar ik al een tijd mee bezig ben. Your Little Black Book verschijnt dan ook in app vorm. Mega spannend! Verder staan er nog reizen op de planning naar onder andere de Filipijnen en Oeganda. En eigenlijk wil ik ook nog wel terug naar New York, maar oh my oh my… die Dollar maakt het op dit moment wel erg duur daar.

Wat hoop je bereikt te hebben over 5 jaar?
Ik hoop mezelf verder te ontwikkelen als ondernemer en al mijn droomreizen waar te kunnen maken. Als je mij vijf jaar geleden had gevraagd of ik zou doen wat ik nu doe dan had ik waarschijnlijk heel hard gelachen en nee geroepen. Ik wil me niet te veel vast pinnen op een doel op zich, maar als er iets ontstaan en er zich een kans voordoet daar in springen en er voor gaan. Net als toen ik mijn baan opzegde om Your Little Black Book fulltime te gaan doen.  

Crochet Bikini - PinkMy Jewellery My Jewellery
€ 34,95
Scotch & Soda Printed Beach TowelMaison Scotch Scotch & Soda
€ 79,95
UGG Wide Brim Boater Hat Dames Black MultiUGG UGG
€ 59,95 € 39,95

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik met keihard werken van Your Little Black Book een succes heb weten te maken. Als lezers mij een mailtje sturen dat teksten als “Your tips never fail” dan geeft dat een heel bijzonder gevoel.

Wat wilde je vroeger worden?
Eerst dierenarts, daarna wilde ik bij de Tina werken en later wilde ik advocaat worden. Dat ik Communicatiewetenschap ben gaan studeren is eigenlijk toeval omdat mijn poging tot een studie Nederlands Recht totaal mislukt is. Achteraf maar goed, want inmiddels weet ik wel dat dat helemaal niet bij mij past. Maar wat weet je nu als je 18 bent? Achteraf had ik een jaar moeten gaan reizen eerst. Beetje wilde haren verliezen en nadenken over het leven.

Your Little Black Book

Wie of wat inspireert jou? 
Ik haal inspiratie uit de kleinste dingen door te observeren. Een detail in een outfit van iemand op straat, een gerecht op een menukaart of bijzondere verhalen van ondernemers die ik ontmoet. Ik heb niet echt een idool, maar pik overal een beetje iets van mij.

Hoe zou je jouw persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Veel zwart. Heel veel zwart. En donkerblauw, wit en lichtgrijs. Best basic dus, maar ik probeer te zoeken naar items die net iets unieks hebben in de snit, afwerking of andere details. Mijn uniform is een zwarte skinny jeans, booties en een mooie top. Die basics vul ik aan met statement pieces. Jassen met print, een felle kleur, applicaties, glitters, pailletten en andere dingen die in het oog springen.

Fall Off My ShoulderModeMusthaves ModeMusthaves
€ 24,95
Bruine suède enkellaarsjes met perforatiesRiver Island River Island
€ 60,00
Only JeansONLY Skinny jeansSans-online
€ 29,95 € 22,46

Wat is je favoriete kledingstuk op dit moment? 
Begin dit voorjaar kocht ik lange beige suède laarsjes bij Zara met wat Western details en een puntneus. Ik draag ze zoveel dat de hak nu al helemaal gesleten is. Jammer dat ze niet van betere kwaliteit zijn want ik ben ze nog lang niet beu!

Your Little Black Book

Wat is je ultieme guilty pleasure? Mode of non­-mode.
Poeh, ik heb er best een paar. Escargots staan wel hoog op het lijstje als het om eten gaat. En je kunt mij wakker maken voor Korean BBQ.

Welke uitspraak is jou op het lijf geschreven?
Eat well, travel often!

SuitSuit koffer 4-wiel Caretta 55 cm sea shell whiteSuitSuit Duifhuizen
€ 59,00
Leopard CamModeMusthaves ModeMusthaves
€ 34,95
Make Marble Notes NowModeMusthaves ModeMusthaves
€ 9,95

Tot slot: wil je zelf nog iets kwijt?
Ik zou aan iedereen die een droom heeft willen meegeven om een plan te maken om je droom te realiseren in plaats van er alleen over te blijven praten. Heb je een tof idee? Focus gaat er voor zorgen dat je idee gaat groeien. Niks komt vanzelf, maar geloof in jezelf en just go for it. Je kunt altijd tot de conclusie komen dat het niet gelukt is. Ik moet altijd denken aan een quote die bij mijn oude hoofdredacteur op de kamer stond toen ik nog bij vtwonen werkte. Mislukken is zoveel leuker dan nooit proberen. En zo is het echt! 

Lees ook: Hajar & Kiki van Tête-a-Tête: 'We hebben in een half jaar tijd echt bizar veel geleerd.'

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Lees meer