Amsterdam International Fashion Week (AIFW) report herfst/winter 2011

UPDATE:HUNKEMÖLLER

De 14e editie van de beroemde Amsterdam International Fashion Week (AIFW) is alweer voorbij! Het Westergasterrein in Amsterdam was van 26 tot en met 30 januari 2011 omgetoverd tot een waar modewalhalla! Dit jaar schitterden de creaties van jonge ontwerpers én de al gevestige namen op de catwalk. Wij waren natuurlijk bij dit modefeestje!

aifw 2011

Wij van Fashionchick houden je ook deze keer op de hoogte van over alles wat er op en rondom AIFW gebeurde. Welke ontwerpers komen er? Wat voor kleding dragen de fashion visitors zelf? Hoe zijn de catwalkshows? Op al deze vragen krijg je antwoord in ons AIFW report 2011!

AIFW PROGRAMMA 2011

Het officiële catwalkprogramma wordt geopend door Jan Taminiau. In de dagen daarna volgen nieuwe, getalenteerde ontwerpers, gevestigde namen en toonaangevende modelabels. De nieuwe namen op het programma zijn Bas Kosters, Tony Cohen en Velour. ‘Fashion Week LAB.’ biedt het podium voor startende ambitieuze ontwerpers. Ook is er voor de liefhebber weer een leuk Fashion Week DOWNTOWN programma.

Wednesday 26th of January
18:00 - ABN AMRO Openingssoiree | Official Opening
18:30 - ABN AMRO presents Jantaminiau – Demi Couture | Catwalk
21:00 - ABN AMRO presents JANTAMINIAU - HAUTE COUTURE | Catwalk
Gisteravond opende de 14e editie van de Amsterdam International Fashion Week officieel. Jan Taminiau showde maar liefst twee collecties. Zijn Demi-couture lijn genaamd Separates liet een vrij draagbare collectie zien met kant en glanzende stoffen in groenen en goud.
Na een korte pauze was het tijd voor de Haute-couture collectie, Irradiance. Hiermee bewees Jan Taminiau dé aangewezen persoon te zijn om dit mode spektakel te openen. Prachtige, bijzondere silhouetten, geweven stoffen in zwart, wit en grijs en torenhoge hakken. Het applaus klonk: Fashion week has started!

JAN TAMINIAU DEMI-COUTURE

AIFW 2011 Jan Taminiau Demi-couture

JAN TAMINIAU HAUTE-COUTURE

AIFW 2011 Jan Taminiau Haute-couture
Thursday 27th of January
11:00 - Roparosa - Bravoure | Fashion Week LAB.
13:00 - Grand Finale: The Green Fashion Competition | Salon
14:00 - Roya Hesam - ZEM by Samira Algoe | Fashion Week LAB.
15:00 - INDIVIDUALS by AMFI | Catwalk
17:00 - Lhana Marlet - Marije de Haan | Fashion Week LAB.
18:00 - Marie Claire presents SIS by Spijkers en Spijkers | Catwalk
19:00 - Hallucination by Steven Klein Westergoud
20:00 - GOMES ESSER DESIGN - Musa Shah | Fashion Week LAB.

21:00 - Grazia presents Bas Kosters | Catwalk

Roparosa

Roparosa, het label van Roos van der Kamp, showde gisteren haar nieuwe collectie. Het sterke lijnenspel en de vormen hadden ook deze keer een heel duidelijk Roparosa handschrift. De comfortabele kleding, in zwart, donkerrood en hemelsblauw met als terugkerend element een ster, hadden een hoog draagbaarheidsgehalte. Wij zien deze collectie graag terug bij webshops als Designers United.

AIFW 2011 Roparosa
AIFW 2011 Roparosa

Bravoure

Direct na Roparosa was het de beurt aan Bravoure. De overwegend zwarte collectie liet een duistere kant zien met invloeden van Indianen. Hoofdaccessoires met veren en gekleurde kralen en stenen vielen op tegen de zwarte kleding. Een simpele, cleane look met oog voor detail en leuke eyecatchers.
AIFW 2011 Bravoure
AIFW 2011 Bravoure

Individuals

De herfst/winter 2011 collectie die Individuals gisteren toonde, was de tiende show van de AMFI afgevaardigden. Met als thema 'La petite mort' zagen we afgewisselend transparante, soepele materialen en gebreid wol voorbij komen. De hoofdkleur was zwart met accentkleuren als koper, oranje en roesttinten. Ook de vormen waren contrasterend. De ruime pasvormen tegenover lichaamsvolgende korsetten maakten het een interessante collectie.

AIFW 2011 Individuals
AIFW 2011 Individuals

SIS By Spijkers & Spijkers

Fast Ladies, het thema van de tweede SIS by Spijkers & Spijkers collectie, uitte zich gisteravond in een spannende collectie. De inspiratie kwam van pittige vrouwen in de jaren '20 die risico's durfden te nemen. Deze inspiratie kwam terug in vrouwelijke vliegenierspakkenbodyconsious wollen jurken, goede pakken en accessoires als wollen mutsen en schoenen met 'rugnummers'. Het kleurenpalet was prachtig, okergeer, taupe, donkerblauw en grijzen waren overheersend.

AIFW 2011 SIS
AIFW 2011 SIS

Bas Kosters

Bas Kosters op AIFW, dat beloofd een feest te worden. En dat was het! Van het begin tot het eind werd het publiek meegenomen in de wereld van meneer Kosters. Met zijn geschop tegen de regels van de modewereld en zijn Anti-Fashion motto was deze show de meest verrassende tot nu toe. Bontgekleurde kledingstukken, stippen, prints en gekke maskers, de collectie was een kleurrijk spektakel. Kers op de taart was natuurlijk de entree van Bas Kosters zelf, dansend en zingend sloot hij de show af.

AIFW 2011 Bas Kosters
AIFW 2011 Bas Kosters

Friday 28th of January
15:00 - .MARLOESBLAAS. | Salon
18:00 - ABN AMRO presents Addy van den Krommenacker | Catwalk
21:00 - ABN AMRO presents MC by Monique Collignon | Catwalk

MARLOES BLAAS

Marloes Blaas grijpt met haar collectie 'A Woman's Merit' dit keer terug naar de jaren '40 en '50. Inspiratie komt uit het leger, oude landkaarten en de oorlog. Allen periodes waarin vrouwen volgens Blaas een krachtige rol vertolkten. De collectie bevat dan ook veel army-groenen, warm mosterdgeel en bijzondere prints. De collectie is vrouwelijk, maar stoer, met bijzondere items als poncho's, paperbag broeken en veel breisels. Onze favorieten waren de jumpsuits, een van leer en een gemaakt van een oude zijde landkaart.

AIFW 2011 Marloes Blaas
AIFW 2011 Marloes Blaas

Addy van den Krommenacker

Met zijn collectie 'A Glamorous Peaceful Warrior Woman' liet Addy van den Krommenacker gisteravond zien hoe vrouwen er sterk en glamorous uit kunnen zien. Ook hij liet zich inspireren door de onafhankelijke vrouw. Dit uitte zich in klassieke items zoals de trenchcoat en de cocktailjurk, allen van prachtige, glanzende materialen. Een zeer vrouwelijke collectie met draagbare en meer uitgesproken items, met allen een kenmerkend Addy van den Krommenacker handschrift.

AIFW 2011 Addy van den Krommenacker

AIFW 2011 Addy van den Krommenacker

Monique Collignon

Big hair, vrouwelijke jurken en een flinke dosis glamour. Zo is de collectie van Monique Collignon het beste te omschrijven. Op de klanken van Duffy liepen de modellen, gehuld in leren jurken, poncho's en pantalons met ritsen,  de catwalk over. De inspiratie voor deze collectie kwam van sterke, krachtige vrouwen. De mix van materialen als leer, satijn en jersey en het donkere kleurpalet maakten het een prachtige collectie.

AIFW 2011 Monique Collignon
AIFW 2011 Monique Collignon

Saturday 29th of January
18:00 - Maybelline NY presents Tony Cohen | Catwalk
20:00 - Volvo Cars presents Velour | Catwalk
21:00 - SuperTrash | Catwalk

SuperTrash

De avond, de show, het hoogtepunt van de AIFW. In een afgeladen Gashouder, met te weinig zitplaatsen en een complete chaos voorafgaande aan de show, was het afgelopen zaterdagavond tijd voor SuperTrash. 2000 fashion liefhebbers waren aanwezig en zagen een musthave collectie. Van vrouwelijke broekpakken tot sexy jurkjes, in bruin, beige en diep zwart. Hebben? Alles graag! Het oorverdovende applaus toen Olcay het podium op kwam in een semi-transparante jurk zei alles. Missie geslaagd!

AIFW 2011 SuperTrash
AIFW 2011 SuperTrash
AIFW 2011 SuperTrash

Sunday 30th of January
15:00 - Elsien Gringhuis | Salon
17:00 - Hunkemöller | Catwalk
20:00 - Club BRILLANT by Sama Eyewear | Catwalk

Hunkemöller

Na alle jurken, jasjes en broekpakken was het gister tijd voor iets minder stof bij de show van Hunkemöller. De show, met als naam 'It's a women's world and we love it', was geïnspireerd door Hollywoodsterren van de jaren 40. Modellen met knalroze pruiken showden lingerie en nachtmode in enerzijds een kleurrijke collectie, met oranje, groen, paars, petrol en bloemen. En anderzijds glamorous zwart, nachtblauw en bruintinten, met hier en daar een glinstertje. Ook de styling bevatte een hoog glamour-gehalte, in de vorm van verenjasjes en schitterende sieraden.

AIFW 2011 Monique Collignon
AIFW 2011 Monique Collignon

AIFW 2011 Fall/Winter zit er alweer op en daarmee ook ons report! Wij hopen dat we je voldoende up-to-date hebben kunnen houden van de shows en je een goede indruk hebben kunnen geven van de collecties. Was jij bij één van de shows, of heb je shows gevolgd via de livestream? Laat ons weten wat je ervan vond!
-XOXO- Ellen, Tjitske, Daphne, Elise, Denise en Melanie

Bekijk ook de vorige edities:

 CC: Team Peter Stigter

liefs, Ellen Snijder

Ellen Snijder FashionOPPERchick!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer

  Log in om te reageren
 • Eef 6 jaar geleden

  Addy van den Krommenacker heeft een mooie collectie! Ziet er heel mooi uit.

 • lina 6 jaar geleden

  wauw, zo mooi!

 • rita 6 jaar geleden

  ik vond base londen en redskins footwear het leukste en its van fich and ships groetjes allemaal ihihihxx

 • Diloysa 6 jaar geleden

  hmm de kleding van roparos is wel cool

 • Almoria 6 jaar geleden

  ik wil er ook zo graag heen!

 • Meredith 6 jaar geleden

  Ik hou van draagbaar dus en het moet voor mij goed te combineren zijn naar het werk of in m'n vrije tijd dus.. Individuals helemaal geweldig! van Spijkers & Spijkers bel helemaal weg van die prachtige pakken Suoertrash echt top en dan die mooie wollen jurk van MARLOES BLAAS

 • Sanne 6 jaar geleden

  oeeh, daar wil ik wel heen met mijn zusje (:

 • iris 6 jaar geleden

  aaa ikwil erheeen love it

 • hans 6 jaar geleden

  geen reacties op dit moment

 • Suzan 6 jaar geleden

  YEAAAAH!

 • Linda 6 jaar geleden

  Benieuwd!

 • xoxoxo 6 jaar geleden

  wauw geweldig! ik wil graag kledingontwerpster worden en probeer soms naar dit soort evenementen te gaan, al heb ik daar niet altijd geld genoeg voor. Ik zou het een eer vinden als ik bij dé AMSTERDAM INTERNATIONAL FASHION WEEK inspiratie kan opdoen! heerlijk.

 • Natashja 6 jaar geleden

  Leuk, zo daar graag inspiratie op willen doen!

 • mis 6 jaar geleden

  LOVe aifw

 • yvette 6 jaar geleden

  het neusje van de zalm op gebied van mode

 • Bo 6 jaar geleden

  supper leuk !!

 • splak 6 jaar geleden

  Lijkt me erg leuk!

 • Marai 6 jaar geleden

  Wauw!!! Just Wauw..!!!

 • Hellen 6 jaar geleden

  intersant

 • Suzan 6 jaar geleden

  Ik wil erheen :(

 • Ike 6 jaar geleden

  Ik zit al wkn te wachtten op het progamma van de AIFW jan. 2011! Eindelijk heb ik het afgelopen dinsd. uit kunnen printen!:) Supertrash en hun party! Roparosa en Addy. Ook Monique Collignon! En Club Brilliant! Dit zal een mega leuke AIFW worden!:)