Amsterdam International Fashion Week (AIFW) report herfst/winter 2010

De 12e editie van de beroemde Amsterdam International Fashion Week (AIFW) gaat eind januari weer van start! 27 t/m 31 januari zal in het teken staan van fashion, fashion... en nog eens fashion. Prachtige creaties van de beroemdste en meest talentvolle ontwerpers zullen op de catwalk schitteren en stralen. Heb je geen kaarten? Wees niet getreurd, ook in de stad is genoeg te beleven. Check het Fashion Week Downtownprogramma.

Op Fashionchick.nl houden wij je op de hoogte van de laatste trends &  musthaves. En van de volgende shows kun je van ons een reportage verwachten: Jan Taminiau, Claes IversenReplay en Supertrash!

Jan Taminiau

Gisteravond was het dan zover. De openings soiree van AIFW en niemand minder dan Jan Taniniau showde 20 van zijn nieuwste collectie jurken. Ook dit keer stond oog voor detail weer centraal en was dan ook in alle creaties terug te zien. Geen wonder dat de Italiaanse Vogue interesse heeft in zijn stukken. De kleuren waren vooral goud, zilver, en pastel tinten. Ook de hakken waren een creatie opzich, hulde aan de modellen die het aandurfden! (Anniek Laumans)

Mada van Gaans

Donderdagavond was het aan Mada van Gaans om de aandacht van het publiek te stelen en dat is gelukt! De collectie kenmerkt zich door zijn klassieke vrouwelijke en elegante vormen. Hoewel enkele zachte en opvallende kleuren ook werden getoond, was zwart toch wel de basis. Elk item was stuk voor stuk mooi afgewerkt. Helaas hadden de modellen wat moeite met de torenhoge hakken waardoor het publiek ietwat werd afgeleid, maar je weet wat ze zeggen: The show must go on! (Florentijn van Meeuwen)


Claes Iversen

De show van Claes Iversen was er een met internationale allure. Elke ontwerp zo vrouwlijk en mooi afgewerkt, en de materialen waren super. De combinatie tussen hele lichte en doorschijndende stoffen met de zwaren tweet maakte de collectie tot een groot succes. De kleuren die we zagen waren roze, bordeaux rood en goud. Ook bij deze show waren ook de hakken een waren must see. (Anniek Laumans)

Supertrash

Vorige jaar spatte de show van Supertrash er echt uit. Maar dit jaar.. we hebben helaas niets vernieuwends gezien en de kleding kwam zelfs een beetje tacky over. Er zaten wel wat leuke hebbe ding spulletjes tussen, maar meer om je kast op te leuken dan dat het vernieuwend is. Gelukkig waren er wel genoeg BN'ers die het geheel dan weer wat opleukte. Een kleine greep: Lieke van Lexmond, Yfke Sturm, Jort Kelder en Edgar Davids. (Anniek Laumans)

Replay

Zoals we van Replay gewend zijn, was ook deze collectie weer de moeite waard. De items waren allen edgy en stoer; leren jasjes en tassen, lange dikke vesten, spijkerrokjes, gescheurde jeans en knielaarzen. Top model Anna Beatriz Barros wist alle ogen op haar te richten en schitterde o.a. in een zwart glitter stud jurkje. Replay 2010: folklore/gipsy-achtig, leer, spijker en studs. (Florentijn van Meeuwen)

Er volgen nog meer reports van de show die nog komen. Dus houdt de site in de gaten!

-XOXO- Ellen, Anniek en Flo

Vorige editie: Amsterdam International Fashion Week (AIFW) report lente/zomer 2010

Aantal reacties Wil je een reactie geven, maar nog geen Fashionchick? Meld je hier gratis aan!

Al het beeld is via: www.aifw.nl van Peter Stigter

liefs, Florentijn van Meeuwen

Florentijn van Meeuwen ROCK IT!!!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer

  Log in om te reageren
 • von 7 jaar geleden

  love my new classic patchouli von eusersdorff new york

 • Debora 7 jaar geleden

  OOGSTRELEND!

 • Sophie 7 jaar geleden

  Ik ga naar het DownTown programma in Foam!!

 • Angelique 7 jaar geleden

  oooh leuk ik wil er graag heen gewoon gezellig met een paar vrieninnen bedankt voor het schema