Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Alles wat je moet weten over toners

Kristel, 01 januari 2018

Stel je voor: je zit bij de kapper voor een life changing haarkleurbehandeling. Op zich al spannend genoeg, maar ondertussen hoor je de kapper met termen gooien die je eerlijk gezegd niet zo goed begrijpt. Toner, say what?

Wat is een toner nu precies, en wat doet het voor je haar? Wij vroegen The Color’s Colorista Floor Mulder om raad. Zij vertelt je alles wat je moet weten over een toner om niet clueless in de kappersstoel te hoeven zitten.

Alles wat je moet weten over een toner

First things first: wat is een toner nu precies? Floor legt uit: “Een toner moet je als het ware zien als een milde kleuring, een extraatje na een highlight- of bleach-behandeling. Met een normale kleuring kun je veel lichter of donkerder gaan; met een toner haal je ongewenste tinten zoals geel en oranje uit het haar en voeg je karakter toe aan de kleur; een soort zilvershampoo, maar dan anders. Denk bijvoorbeeld aan tinten als zand blond, pearl blond, grijs blond, rosé blond, strawberry blond, champagne blond, peach blond, asblond, lila en baby blauw. Daarnaast kun je met een toner de natuurlijke haarkleur iets lichter maken, zodat de kleur beter blendt met bijvoorbeeld de highlights in je haar. Dit zorgt voor een mooi, natuurlijk effect.

Ben je al enthousiast? Dan heb ik een ietwat teleurstellende mededeling voor alle dames met donker haar. Toners werken alleen op de lichtste haarkleuren, zoals lichtblond, asblond en ultra blond. Dat wordt dus toch even je haar bleken voordat je die pasteltintjes er mooi overheen krijgt.

Blondies, take note! Benieuwd hoe je jouw getonede haar lang mooi houdt? Op The Color vertelt Colorista Floor je nog veel meer over toner!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer