Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Beauty

Alles wat je moet weten over BB cream

Kristel, 24 juni 2018

Waarschijnlijk weet je inmiddels wel wat foundation is en hoe je het gebruikt. Maar hoe zit dat eigenlijk met BB cream? Wij leggen het uit!


Goed, allereerst: wat betekent BB cream eigenlijk? BB staat voor Blemish Balm wat zoiets als oneffenheden of vlekken balsem betekent. Krijg je dat er dan van? Nee, juist het tegenovergestelde. BB cream egaliseert de huid en camoufleert rode vlekjes en oneffenheden. Daarnaast voedt en kalmeert het je huid en hebben de meeste BB creams een SPF zodat je ook tegen de zon beschermt bent.

Foundation vs. BB cream


Je zou de BB cream kunnen zien als vervanging voor je foundation. Maar waarom zou je voor de Blemish Balm gaan en niet gewoon voor je good old foundation? Vooral in de zomer heb je misschien geen zin in een dikke laag make-up op je gezicht. Eigenlijk wil je een crème die de boel hydrateert maar die je huid tegelijkertijd wel op z'n allermooist laat zijn. Een BB cream doet dit. Daarnaast is dit product juist voor op het strand of het terras perfect omdat het een stuk natuurlijker oogt dan foundation. Maar ook voor een rijpere huid kan een BB cream beter zijn dan een foundation. Als je foundation teveel dekt benadruk je juist die lijntjes waar je nog niet helemaal vrede mee hebt gesloten. Een BB cream oogt ook dan natuurlijker!

Er zijn natuurlijk momenten dat je wél zit te springen om wat extra dekking. Tijdens een avondje uit kan een likje extra macquillage bijvoorbeeld geen kwaad. Maar, óók dan kun je voor de BB cream gaan! In dat geval kun je beginnen met wat concealer op de plekken die de extra dekking nodig hebben - denk aan het gebied onder je ogen of oneffenheden en vlekjes. En, ben je overtuigd? Dan is het nu tijd om te shoppen én te smeren!

€43.00

Lancã´Me

Hydra Zen BB Cream

1
Ga naar de Bijenkorf
€23.83

Thalgo

BB Cream Ivory

0
Ga naar bol.com
€6.95

Holika Holika

Bouncing Petit BB Cream

3
Ga naar Boozyshop
€28.09

Biotherm

Aquasource BB Cream

0
Ga naar Superwinkel.nl
€14.98

Rimmel London

BB CREAM - 001 Light - BB Cream

3
Ga naar bol.com

NIET BESCHIKBAAR

Gerard Cosmetics

BB Plus Illumination Cream

0
Ga naar Boozyshop

NIET BESCHIKBAAR

Embryolisse

BB Cream

0
Ga naar Boozyshop

NIET BESCHIKBAAR

Gosh

BB Cream 01 Sand

1
Ga naar Boozyshop

Handig: dit is dé truc tegen hangende oogleden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer