Duurzame werkdag
Duurzaam

Alles voor een duurzame werkdag

Sterre, 30 september 2021

Op onze eigen manier proberen we allemaal onze ecologische footprint te verminderen. Dat kan door het kopen van duurzame kleding, maar ook je accessoires kunnen natuurlijk duurzaam zijn. De wegwerpflesjes heb je misschien allang vervangen, maar nu is het ook tijd om gedag te zeggen tegen de wegwerp notitieboekjes dankzij de uitwisbare notitieboeken en andere schrijf tools van MOYU. 

Een duurzame tas, gevuld met enkel duurzame producten is best wel goals, toch? Wij denken dat we een heel eind komen. Zeker met de komst van de uitwisbare notitieboeken van MOYU. Deze notitieboeken zijn gemaakt van duurzaam steenpapier. Dit papier bestaat voor 80% uit kalksteen en 20% gerecycled plastic. Voor het maken van deze notitieboeken zijn dus geen bomen gekapt én is er geen water nodig. Bovendien kan je jouw boekje vrijwel oneindig gebruiken.

Geschiedenis schrijven zonder papier

Heb jij ook wel eens dat je tijdens een (online) meeting een notitieboek meeneemt, daar wat in krabbelt en achteraf de ongeschikte aantekeningen weggooit? Als het antwoord ja is, dan wordt het tijd dat je overstapt naar een notitieblok van MOYU. Deze notitieboeken zijn namelijk niet alleen scheurbestendig en waterafstotend, ze zijn ook nog eens herschrijfbaar. Je kan al jouw krabbels dus gewoon uitvegen en opnieuw op de pagina’s schrijven. Ideaal, toch? En als je per ongeluk je nieuwe thermo & waterfles over je notities hebt laten vallen, is dat ook geen probleem: een MOYU-notitieboek verdrinkt niet!

Paperless paper MOYU’s missie

MOYU is op een missie om single use paper tegen te gaan, zoveel mogelijk bossen te redden en nieuwe bomen aan te planten. Daarom plant MOYU voor elk verkocht notitieboekje een boom in samenwerking met Trees For Kenya. Jij helpt dus indirect mee aan het creëren van meer groen en biodiversiteit op onze aardbol!

Wist je trouwens dat steenpapier wordt gemaakt van (surprise, surprise) kalksteen? In het productieproces van steenpapier wordt geen water en bleekmiddel toegevoegd. Dit zorgt voor maar liefst 67% minder CO2 uitstoot, wow! Door papier te vervangen voor steenpapier bespaart het merk zoveel water dat 1 fashionchick daar wel 142 dagen van kan douchen!

MOYU maakt meer dan alleen notitieboeken. Zo verkopen ze ook desk planners, herschrijfbare agenda's, uitwisbare memoblaadjes boodschappenlijstjes, maand planners... en nog veel meer handige tools.

Een volledig overzicht vind je hier!

Wij zijn fan van dit duurzame item voor op kantoor! How about you?

7 x outfit inspiratie voor je eerste dag op kantoor

Lees ook

7 x outfit inspiratie voor je eerste dag op kantoor

Fashion

Eindelijk terug naar kantoor. Wat trekken we aan?

Lees ook

Eindelijk terug naar kantoor. Wat trekken we aan?

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer