Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Alles over haar contouren

Kristel, 01 januari 2018

Was je net gewend aan beauty hypes als contouring, strobing, baking en zelfs clown contouring, dient zich alweer een nieuwe shaping trend aan: haar contouren.

Contouren is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Wat begon met een make-up in process-selfie van contouring queen Kim Kardashian is inmiddels onderdeel van de dagelijkse make-up routine van menig make-upper. Het idee is simpel: met een beetje make-up op je jukbeenderen, neusbrug, kaaklijn en voorhoofd benadruk je jouw beste features. Haar contouren werkt volgens hetzelfde principe, met één groot verschil: no make-up necessary!

Zo werkt haar contouren

Het geheim? Haarverf! Als we in de spiegel kijken zien we allemaal wel eens dingen waar we ons aan ergeren. Door wat strategische high– en lowlights in je haar aan te laten brengen hoef je in ieder geval niet meer elke ochtend een half uur eerder op om heftig in de weer te gaan met een kwasten, sponsjes en een contour-kit.

Het idee is simpel: lichte kleuren trekken de aandacht, terwijl donkere tinten juist schaduwen creëren en volume verkleinen. Om het je nog iets makkelijker te maken leggen The Colors’s professionals uit welke kleuren bij jouw gezichtsvorm passen:

Soort gezicht

Heb je een rond of breed gezicht dat je langer wil laten lijken? Vraag je colorist dan om je haaraanzet lichter te kleuren en vanaf je oren tot de punten een donkerdere kleur te gebruiken.

Heb je een lang gezicht dat van jou wel wat breder mag lijken? Kies dan voor highlights rond je kaaklijn een een donkerdere tint richting je haaraanzet en bij de punten.

Heb je een driehoekig gezicht dat wel iets ronder mag? Je kunt de bovenkant van je hoofd optisch versmallen door de bovenkant van je haar donkerder te kleuren en het haar vanaf je kaaklijn te highlighten.

Benieuwd hoe dat eruitziet? Op The Color zie je de mooiste voorbeelden van het contouren van je haar

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer