Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Girlbosses

Alles over de vrouw die van de bandeau een trend maakte

Kristel, 15 februari 2018

Alles over de vrouw die van de bandeau een trend maakte

Atelier des Femmes

Ze zeggen wel eens: 'Je hoeft maar één keer een goed idee te hebben...'. En dat blijkt opnieuw waar. Ruim een jaar geleden naaide Floor Bos even vlug een bandeau in elkaar, tegenwoordig heeft ze een eigen shop aan de grachten van Amsterdam waar de ene na de andere bandeau over de toonbank vliegt. Maar Atelier des Femmes is meer dan alleen bandeaus; Floor's nieuwste hit zijn gekleurde baretjes (die heel wat Fashionchick hoofden warm houden kan ik je verklappen) en daar blijft het naar mijn idee vast niet bij. Je snapt, wij zijn natuurlijk nieuwsgierig waar deze girlboss haar inspiratie vandaan haalt en dus was het tijd voor een onderonsje. Lees je mee?

Hi Floor! Alles goed? Vertel, wat is Atelier des Femmes?
Atelier des Femmes is geïnspireerd op vrouwelijke muzes van toen en nu met een Franse twist. Het merk focust zich op een aantal krachtige accessoires en kledingstukken waarmee de vrouw haar outfit persoonlijker kan maken.

Je hebt een knaller van een hit te pakken met je prachtige bandeaus. Hoe ben je op het ontwerp en idee gekomen?
Ik wilde heel graag een trend creëren en zo ging ik op zoek naar de musthave die ik naar Nederland kon brengen. Ik moest een product hebben dat iedereen zou passen - een one size item voor alle dames van Nederland. Nadat ik mijn eerste bandeau zelf in elkaar had gestikt en in had gedaan kwam ik aan bij een diner met mijn beste vriendinnen. Ze vroegen waar ik dat ‘ding’ had gekocht. Toen wist ik het meteen en dit werd HET item!

Waarom denk je dat het zo’n succes is geworden?
Ik denk omdat de bandeau echt voor iedere vrouw is. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je hoofd is,  iedereen past dit item. Voor alle mensen om mij heen heb ik een bandeau ontworpen. Ik kom uit een hele grote familie (zowel van mijn vaders als moeders kant) en als ik ergens energie van krijg zijn het mijn vriendinnen. Voor iedereen heb ik een ontwerp gemaakt zodat ik iedereen er blij mee kon maken.

Atelier des Femmes

Je hebt nu ook allemaal té leuke baretjes in je collectie. Waar komt je inspiratie vandaan?
PARIS! Ik ben zo verliefd op deze stad. In deze stad hoef ik maar op een terrasje te zitten en naar de Parisiennes te kijken en dan heb ik zo een nieuw item bedacht. Ik houd altijd mijn Nederlandse muzes in mijn achterhoofd en ik vraag aan mijn beste vriendinnen of ze het zouden dragen.

Wie zou jij graag met één van de bandeaus of baretten spotten?
Koningin Máxima! Het zou toch fantastisch zijn als mijn oma mij op Koningsdag zou bellen: 'Oh mijn God schat; de koningin heeft een oranje bandeau in!'

 'Oh mijn God schat; de koningin heeft een oranje bandeau in!'

Was het altijd al je droom om een eigen label te beginnen?
Ja! Al sinds ik een klein meisje was had ik al de droom om een eigen boutique te hebben. Vroeger toen ik samen met mijn vader naar mijn lievelingswinkel ging had ik altijd een ‘super veel zin in’ gevoel. De winkel gaf mij een thuis gevoel en altijd als ik daar binnen kwam hadden ze iets nieuws dat ik wilde hebben. Nu probeer ik dit ook te creëren met Atlelier des Femmes. Het zin hebben om naar Atelier des Femmes te gaan.  Zo wel online als in het Atelier. Als ik de dames enthousiast hoor praten over mijn nieuwe items, heb ik mijn doel weer bereikt. 

Atelier des Femmes

What’s next? Heb je al ideeën voor nieuwe producten?
Ja! En ik kan echt niet wachten om jullie er allemaal in te zien. Ik blijf bij de accessoires voor dames omdat dit heel goed loopt en omdat ik het geweldig vind om de Nederlandse dames een tikkie Paris-chic te maken.  Ook voor de komende zomer blijven de bandeaus nog, in natuurlijk héél veel nieuwe kleuren.

Wie of wat inspireert jou?
De hele wereld om mij heen... New York, Parijs en Kopenhagen, hoe de mensen zich daar kleden, zich gedragen, wat ze eten, waar ze wonen. Elke keer weer heb ik een koffer vol met inspiratie als ik terug kom.. en er is echt nog zo zo veel meer moois te zien!

Waar zie je jezelf – en Atelier des Femmes – over 5 jaar?
Ik leef met de dag en wil graag mooie dingen maken waar vrouwen blij van worden. Mijn droom is om van Atelier des Femmes een gezond en succesvol bedrijf te maken maar over 5 jaar.. ik ben nu langzaam Frankrijk en België aan het binnenstormen dus dan hoop ik helemaal internationaal te zijn. De eerste stap? Le Bon Marche!

Atelier des Femmes

Hoe zou je je eigen kledingstijl omschrijven?
De je-ne-sais-quoi look! Je kunt me uittekenen in een een oversized blazer met een skinny jeans plus een krachtig accessoire van Atelier des Femmes.

Wat zijn je favoriete merken en/of shops?
Ik ben een fan van Les Coyotes de Paris. Daar vind je iconische items met een edgy twist! Of een een mooie top van Ganni... SMELT!

Heb je nog tips voor meiden die – net als jij – een eigen label willen starten?
Gewoon doen! En als ik je kan helpen: let me know! Kom vooral gezellig langs in het Atelier...

Welk motto is jou op het lijf geschreven?
Do what you love.

Iedereen aan de bandeau

Atelier des Femmes Lauren haarband met stippendessinAccessoirede Bijenkorf
€ 24,95
Atelier des Femmes Flore haarband van fluweelAccessoirede Bijenkorf
€ 19,95
Atelier des Femmes Coco haarband met ruitdessinAccessoirede Bijenkorf
€ 19,95
Atelier des Femmes Chloe haarband van fluweelAccessoirede Bijenkorf
€ 19,95
Atelier des Femmes Do haarband met tijgerdessinAccessoirede Bijenkorf
€ 19,95
Atelier des Femmes Djuna haarband met stippendessinAccessoirede Bijenkorf
€ 24,95

Lees ook het interview met Annika van Wild at Heart!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer