AIFW 2010: Spring Summer 2011

Amsterdam International Fashion Week Spring Summer 2010 is begonnen!

Nieuw: ROPAROSA report staat er nu ook in en dat was het weer voor dit jaar...

Wij gaan deze week naar verschillende shows en houden jullie via dit Fashion Week report op de hoogte van dit fashion spektakel! Dus kijk elke dag weer even voor een update van de laatste shows en ook hebben wij verschillende fashionchicks gespot die onder geflitst komen te staan.

AGENDA EN FASHION WEEK REPORTS:

Vrijdag 9 juli: opening Fashionweek downtown in Masion de Bonneterie met de Designer market

Zaterdag 10 july : Club AIR meet me Backstage

Dinsdag 13 july: Antoine Peters

Gister was de launch van de nieuwe collectie van Antonie Peters en de release van zijn eerste pop nummer "the world is flat". De video was een perfecte manier om de kleding te schouwen en het concept stond als een huis. Bekijk hier de klding in de clip en geniet van dit heerlijke nummer.

Woensdag 14 juli: Spijkers & Spijkers en Iris van Herpen

Een spetterende show gaven de zussen Spijkers & Spijkers tijdens de openingssoiree van de dertiende AIFW. Letterlijk en figuurlijk, want de al bekende marine-look gaven ze een verassende draai. En om het thema af te maken het volksliedje 'Daar was laatst een meisje loos'!

 

   

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

aifw aifw aifw

En het toetje van de avond was de show van Iris van Herpen met haar collectie genaamd Crystallization. Dan denk je, Crystallization? Volgens Herpen: 'de transformatie van water naar kristal met als uitgangspunt het proces van vloeibare chaos naar vaste structuur'. Apart en vernieuwend!

aifw aifw aifw
aifw aifw aifw

Donderdag 15 juli: Marloes Blaas en Lichting 2010

Vol trots presenteerde Marloes Blaas haar eerste zomercollectie Derived. Met haar collectie wilde Marloes laten zien dat ze met haar rauwe handschrift ook een verfijnde collectie kan maken. En het begin was dan ook rauw maar het einde was meer dan fijn!

aifw aifw aifw
aifw aifw aifw

Marije de Haan, graduate van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, heeft de 'G-Star RAW Talent Award' van Lichting 2010 gewonnen. Een meerderheid van de selectie modeprominenten uit het publiek en het internationale panel koos voor haar Flatliners collectie.

aifw aifw aifw
aifw aifw aifw
aifw aifw aifw

Vrijdag 16 juli: Hunkemoller

Hunkemöller verleidde gisteravond heel Fashion Week tijdens een sensuele en prikkelende catwalk show met het thema 'Women in Bloom'. De collectie was romantisch, verleidelijk en vol fantasie. Lingerie show a la Victoria's Secret, nu Kim Veenstra, volgend jaar ook Doutzen als model?

aifw aifw aifw
aifw aifw aifw

Zaterdag 17 juli: NON by Kim en Dagmar

Voor de vijfde keer toonde Kim Bakker: NÅŒN by KIM. Kims kracht ligt in het herdefiniëren van het voor ons zo bekende mannenmode, met haar kenmerkende gebruik van vloeiende lijnen, abstracties en lichaamsbewuste volumes. Ook de mannen waren niet verkeerd om naar te kijken ;-).

aifw aifw aifw
aifw aifw aifw

Voor de eerste keer showde het zweedse merk Dagmar haar collectie tijdens Fashion Week. Het merk is van drie zussen en bestaat al sinds 2005. De stijl van de kleding is Arty Chic en de inspiratie voor komt voornamelijk uit de Art Deco periode van de jaren 20 en 30. We love it! Orangebag.nl ook!

aifw aifw aifw
aifw aifw aifw

Zondag 18 juli: Roparosa (wij zitten met onze veren pennen in de goodiebag)

ROPAROSA. Op de laatste dag van de Fashion Week presenteerde Roos van der Kamp haar derde en collectie 'Come out and play'. Roos liet zich inspireren door sportkleding en streeft naar comfortable power dressing: speels, onafhankelijk en vrouwelijk. Super mooi! Fashionchick.nl zat in de goodiebag met onze roze verenpen!

aifw aifw aifw
aifw aifw aifw
aifw aifw aifw

Dit was het weer, dat wordt echt even afkicken voor ons... Gelukkig schijnt het zonnetje buiten en maken veel van ons zich nu klaar voor een vakantie of liggen al te relaxen op een warm oord!

Kun jij geen genoeg krijgen van Fashion Week? Kijk dan ook even op de site van Peter Stigter, hier kun je nog meer inside information lezen en vind je leuke streetstyle reports... Smullen!

-xoxo- Anniek, Daphne en Ellen

CC: Peter Stigter

liefs, Anniek 

Anniek  Just do it!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer

  Log in om te reageren
 • Ghislaine 7 jaar geleden

  Mooie collectie van Roos, maar weet nog steeds niet wat ik van d'r moet vinden. Of ze project catwalk nou fair heeft gewonnen.. Wel leuk dat jullie pennen in de goodie bag zaten! Goede marketing;)

 • Debora 7 jaar geleden

  Gaaf hoor! En Hunkemoller doet het ook goed ertussen!

 • Rosa 7 jaar geleden

  Mooi om te zien zo! Ben benieuwd naar de andere shows!

 • Ghislaine 7 jaar geleden

  Spijkers&spijkers heeft weer een erg mooie collectie(l)

 • Ike 7 jaar geleden

  Leuk ik ben ook het hele weekend!:)

 • Ike 7 jaar geleden

  Er zou er zo graag naar toe willen gaan naar de AIFW op alle dagen behalve zat. Dan kan ik niet! :) Lijkt me echt leuk!