Achter de schermen bij: Hunkemoller

De winkels van Hunkemöller zijn niet meer weg te denken uit de winkelstraten en je middagje shoppen is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan deze lingerieketen.
Hunkemöller staat voor kwaliteit en trendy collecties en is met bijna 430 winkels internationaal, waarvan 200 in Nederland de grootste lingerie-aanbieder van ons land.
Maar... ook de Hunkemöller webshop doet goede zaken en het aantal internet-orders groeit met de dag. Maar; waarom zou je je lingerie online kopen? En, verdwijnen de strenge verkoopsters die controleren straks dus misschien?
Wij vroegen het Catherina Carvalho, Internet Marketeer International van Hunkemöller in Nederland. 

 

Wij hebben een afspraak met Catherina in het grote Hunkemöller pand in Hilversum. Hier komen de internetbestellingen binnen, worden ze verpakt en verstuurd én worden ook nog eens alle winkels bevoorraad.
Ook leuk: er is een design afdeling, waar de beha's en slipjes worden ontworpen.
Het water loopt ons in de mond van alle mooie setjes die we zien hangen en in het magazijn is het een drukte van belang en lopen overal mensen heen en weer om bestellingen bij elkaar te verzamelen.
Opvallend: bij Hunkemöller werken bijna alleen maar vrouwen!

Een beugelbeha, sexy push-up, comfortabele sportbeha en een setje om je vriendje te verrassen... De Nederlandse vrouw koopt veel lingerie per jaar!
Hoe groot moet jullie magazijn wel niet zijn?

Haha, ja ons magazijn is inderdaad heel groot. En als je je bedenkt dat één beha in 55 verschillende maten verkrijgbaar is, van AA65 tot G105, én in verschillende kleuren, modellen en uitvoeringen, dan zul je begrijpen dat we héél veel setjes hebben hangen! In totaal zijn dat ongeveer 3500 verschillende uitvoeringen.
En die collecties wisselen ook nog regelmatig?
Ja, dat klopt! Wat je in de winkel ziet hangen, kun je ook online bestellen. Nu verkopen we online dus volop uit de kerstcollectie en in het voorjaar worden er uiteraard veel bikini's online besteld.
Is dat nou handig? Je lingerie online kopen?
Lingerie is een heel geschikt product om via internet te bestellen. Je hoeft je niet meer in een klein pashokje te wurmen en ál je kleren uit te doen, vooral heel fijn in de winter! Maar je winkelt gewoon vanuit je luie stoel en kunt thuis op je gemak de lingerie passen. We krijgen dagelijks ongeveer 500 à 600 internetorders binnen, dus dat geeft de populariteit wel aan. En de gemiddelde order bevat 5 stuks. Dus je begrijpt dat er dagelijks heel wat beha's online verkocht worden!
Maar in de winkel komt er toch altijd zo'n strenge verkoopster keuren of je wel de goede maat past? Gaat dat dan ooit verdwijnen met de komst van internet winkelen?
Nee, ik kan je geruststellen hoor! De winkels én de verkoopsters zullen nooit verdwijnen.
Ons doel is alleen om het online winkelen makkelijker te maken, het is een soort extra service. Maar uiteraard blijft het winkelen in 'echte' winkels populair en blijft de 'winkelbeleving' heel belangrijk voor de klant. En het spreekt voor zich dat je regelmatig je beha-maat moet moet controleren.
Maar internet winkelen gaat wel steeds populairder worden. Het voordeel van Hunkemöller is dat wij alles zelf ontwerpen en er dus voor zorgen dat de maten bij ieder model gelijk blijven. Is 75B dus voor jou de meest geschikte cup, dan zul je die maat altijd nodig hebben, of je nou een beugelbeha of een korsetje wilt kopen. Dat is één van onze grote voordelen waardoor je makkelijk via internet kunt winkelen. Als je eenmaal in de winkel de goede maat hebt gevonden, kun je vervolgaankopen gemakkelijke online doen. Super handig!

Sowieso is online winkelen bij Hunkemöller heel goed te doen, want we hebben veel verschillende betaalmogelijkheden, een snelle levering en kun je producten retour brengen in de winkel.
Wat is populairder? Online winkelen of naar de 'echte' winkel gaan?
Beide zijn erg in trek, afhankelijk van de leeftijd. Jonge vrouwen met drukke banen zullen veel online shoppen vanwege tijdsgebrek. De wat oudere generatie is meer gewend aan 'echt' winkelen en zal dus sporadisch een bestelling online plaatsen. In de toekomst zal hier wel een verschuiving in zijn aangezien de jongere generaties die met internet zijn opgegroeid dan ouder zijn. Dus op den duur zal online winkelen alleen maar nóg populairder worden.
En hoe gaan jullie inspelen op die verschuiving?
Door online winkelen nóg makkelijker te maken! Ben je bijvoorbeeld een vrouw met een drukke baan tijdens kantoortijden? Dan is het natuurlijk niet handig als je pakketje 's middags om 15:00 wordt bezorgd, terwijl jij nog op kantoor zit. Dus het zou mooi zijn, als je zelf de bezorgtijden kunt selecteren, bijvoorbeeld 's avonds of in het weekend. Of dat je je setje online besteld en bij de dichtsbijzijnde Hunkemöller laat bezorgen, zodat je het bijvoorbeeld in je pauze op kunt halen.
Of als je onze klantenservice belt, dat je direct je bestelling telefonisch door kunt geven. Het hangt er van af wat de klant wil, waar behoefte aan is onder de internet shoppers.
Maar ons doel is om binnen 5 jaar 10% van de totale omzet online te verkrijgen.

Na een rondje door het magazijn van Hunkemöller en het zien van al dat moois, kunnen Anniek en ik ons bijna niet meer in houden.
Eén ding is duidelijk: voor kerst willen wij één van die leuke nieuwe setjes van Hunkemöller
En die bestellen we, uiteráárd.... online! 

Bekijk hier de kerstcollectie van Hunkemöller in de Fashion-Finder..>

 Voeg de webshop Hunkemöller toe aan jouw favorieten..>


liefs, Dorien Berkhout

Dorien Berkhout Raar is zo gek nog niet!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer

  Login om kans te maken
 • Rosa 8 jaar geleden

  hihi er werken alle maar meiden, logisch :D

 • Hermien 8 jaar geleden

  leuk om te lezen!

 • Nathalie 8 jaar geleden

  Ik heb ook zo'n jurkje als dat ene (ook van Hunkemoller) en mijn vriend was er wildenthousiast over! :) Enkel nog hunkemoller voor mij! :D XXX