Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Aan de slag: zelf je haar kleuren

Kristel, 01 januari 2018

Ken je dat? Het is de hoogste tijd om je look een nieuw leven in te blazen, maar je portemonnee laat een bezoekje aan de kapper niet echt toe. Bespaar some money en neem zelf de touwtjes in handen!

Dat klinkt misschien spannend, maar het is echt niet zo moeilijk als je denkt en met een juist plan of action mag het resultaat er zeker zijn. Wij hebben een aantal tips & tricks voor je samengesteld die goed van pas komen bij het kleuren van je eigen haar. Watch and see!

Aan de slag

#1 Een kleur die bij je past. Om te beginnen is het belangrijk om een goede kleur te vinden die bij je past. De bedoeling van het verven van je haar, is je uitstraling een frisse oppepper geven waardoor je er weer stralend uit zal zien. Wanneer je je haar te donker of te licht verft, zal dit niet het geval zijn en kan je huidskleur wat dof ogen. En dat is dus iets wat we niet willen.

#2 De handleiding. Lees de handleiding! Een stap die de meeste van ons overslaan, maar erg belangrijk is.

#3 Handschoenen dragen. Draag bij het aanbrengen van de verf altijd handschoentjes. Dit voorkomt niet alleen vieze handen en nagels, maar beschermt je huid ook tegen chemische stoffen. Oh ja, oude kleren zijn ook een must. Die verfvlekken krijg je er namelijk niet meer uit!

#4 Verven maar. Breng de verf voorzichtig aan vanaf je hoofdhuid en werk dit rustig door tot de punten. Het is handig om wat klemmen te gebruiken, want wat we niet willen is dat de boel gaat druipen. Vergeet na deze stappen geen timer te zetten zodat de haarverf niet te lang en niet te kort intrekt. Houd je aan de inwerktijd die op de gebruiksaanwijzing staat aangegeven.

#5 Uitspoelen. Genoeg gewacht? Dan is het nu tijd om je haar uit te spoelen. Masseer de verf eerst los door middel van een klein beetje water en spoel het daarna grondig uit met lauw water tot het water helder is.

#6 Een goede nabehandeling. Vergeet nadat de kleuring is uitgespoeld niet om je haar te behandelen met een goede nabehandeling. Dit zorgt ervoor dat je haar gezond blijft en de kleur langer aanhoudt.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer