menu
Fashion

9 (winterse) ergernissen die iedereen heeft

Marthe, 04 november 2017

9 (winterse) ergernissen die iedereen heeft

winterHet is niet voor niets dat de beroemde zin 'winter is coming' in Game of Thrones synoniem staat voor eem heleboel ellende. Een fantastisch goede metafoor, als je het mij vraagt. 

Want ja, in de winter mogen we onze fijne warme truien aan en ja, de winter is de perfecte aangelegenheid om een nieuwe garderobe aan te schaffen.  Maar dat neemt niet weg dat de winter ook hartstikke koud en donker is en dat er op een paar fijne uitzonderingen na (ik noem Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw) de winter inderdáád een ellendig seizoen is. Maar goed, we zullen er toch mee moeten dealen, want winter wordt het in ons land helaas ieder jaar. Hoe we dat doen? Door ons hart te luchten. Want gedeelde smart is immers halve smart. Dus zette ik 9 winterse ergernissen op een rijtje. Herken jij ze allemaal? 

9 winterse ergernissen die iedereen heeft 

#1 Dat je knieën koud worden als je een panty aan hebt
Want ja, in de winter willen we óók jurkjes aan. Het gevolg? Knikkende knieën (letterlijk) na een twintig minuten durende fietstocht door Baltische tempraturen. Als iemand hier een oplossing voor heeft, hit me up. Ik denk dat er voor fashionable kniewarmers een gat in de markt ligt. 

#2 Vesten die langer zijn dan je winterjas 
De struggle is hartstikke real. Want lange vesten zijn een ding, in de winter. Maar die zijn dus hartstikke lastig om met een jas te dragen. Ten eerste lijk je dankzij de dikte op een vrouwelijke bodybuilder en ten tweede ziet dat stukje vest wat nog ónder je jas vandaan komt er gewoon een beetje gek uit. Niet leuk. 

#3 Dat het vroeg donker wordt 
Voor de werkenden onder ons: niets is vervelender dan in het donker van huis weggaan en in het donker thuiskomen. Ja, om sip van te worden. 

#4 Dat je haar bevriest 
Vanwege het gebrek aan daglicht in de ochtend is opstaan een hels karwei. Daarom doen we (ik weet zeker dat ik niet de enige ben) dit het liefst zo laat mogelijk. Deze beslissing lijdt helaas vrijwel altijd tot tijdnood, waarbij het föhnen van je haar na het douchen er vrijwel altijd bij inschiet. 

#5 Dat je 's ochtends je make-up met slecht licht moet doen
Nu vind ik mezelf opmaken an sich al een vrij lastig karwei, maar met slecht licht kan ik dit misschien het beste omschrijven als mission impossible. En komt het dus meer dan eens voor dat ik als een verdwaalde oempa loempa de straat op ga. 

#6 Fietsen
Fietsen is sowieso al niet een van mijn hobby's, maar in de winter al helemaal een activiteit non grata. Vanwege dus die knikkende knieën, maar ook vanwege regen, wind en zelfs sneeuw. Want met een beetje mazzel ben je al onderweg vóórdat de fietspaden zijn gestrooid, waardoor fietsen dus plots een heleboel tijd en inspanning vraagt, die je natuurlijk niet hebt. 

#7 Het OV
In mijn haat voor fietsen ben ik, als ik een beetje kijk naar de aanzienlijk vollere treinen waar ik mij elke dag in bevind, denk ik niet alleen. Daarnaast zorgt het winterse weer vaak voor vertragingen. Of voor treinen die niet rijden. Of voor treinen die wel rijden maar waar jij dus niet in past, omdat de vorige niet reed, en al die mensen dus die ene trein die wel reed gepropt zitten. 

#8 Dat je handschoenen aanmoet 
Alles is moeilijker met handschoenen aan. Ik noem je fiets/auto/scooter op slot zetten. Of wanneer je een ander nummer wil opzetten op je telefoon, maar dat niet lukt omdat-ie natuurlijk een touchscreen heeft waardoor je het maar met je neus probeert, of twee minuten lang niet blij bent omdat je luistert naar een liedje wat je éigenlijk niet wil horen. 

#9 Dat je een koude neus krijgt 
Zelfde verhaal als de knieën. Er is voor zo'n beetje ieder lichaamsdeel wel een verwarmer: voor je handen, voor je hoofd, voor je oren. Maar voor je neus? Ho maar. En het vervelende aan het hebben van een koude neus is ook dat-ie rood wordt. En ja, dat ziet er dus stom uit. Toch? 

Warm de winter door 

Herschel Supply Co. Mutsen Everett Headwear ZwartHerschel Supply Co. The Little Green Bag
€ 24,99
Scotch & Soda sweaterMaison Scotch wehkamp.nl
€ 79,95
Duifhuizen Leather Collection crossbody tas S blackDuifhuizen SchoudertasDuifhuizen
€ 49,95
FAB LEOPARD TEDDYCOAT-LComegetfashion Comegetfashion
€ 79,99
Flared Soft Pants - BlackMy Jewellery My Jewellery
€ 29,95
Vans sneakers Old Skool Leather UVans OTTO
€ 89,99

Lees ook: 24x de mooiste nagellak kleuren voor dit seizoen

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer