menu
krullend haar krullenkapper vanessa van der roest
Beauty

9 redenen waarom je een krullenkapper nodig hebt

Sylvia, 22 mei 2022

Krullend haar heeft extra TLC nodig. Heb je zelf geen krullend haar, dan weet je vaak niet dat krullen erg kwetsbaar kunnen zijn. Het ziet er volumineus uit, zo'n krullenbos. Toch kan het krullende haar zelfs dan droog, dun en lastig in model te krijgen zijn.

Krullen zijn speciaal

En dan het knippen van krullend haar. Dat is toch echt een ander verhaal dan het knippen van steil haar of haar met een slag. We hebben daarom een aantal adviezen voor je wanneer je regelmatig met je handen in je krullende haar zit. Een daarvan: je hebt een specialist nodig om je curlies te laten shinen.

#1: Je ging naar een gewone kapper en huilde toen je naar huis ging 

De meeste kappers hebben niet genoeg ervaring om krullend haar te knippen. Ze hebben ooit slechts één methode van knippen geleerd. En misschien ook geleerd dat krullend haar moet worden uitgedund of eerst in model moet worden gebracht met hittetools voordat het kan worden geknipt. Maak voor een volgende knipbeurt een afspraak bij een kapper die verstand heeft van jouw krullende haar en je loopt fluitend de deur uit.

#2: Je vroeg om 'een centimeter eraf' en was ineens 10 centimeter kwijt

Krullend haar heeft een bounce factor. Wanneer een krul naar beneden wordt getrokken en uitgerekt, kan deze enkele centimeters langer zijn dan in normale toestand. Dit is de reden waarom krullend haar droog moet worden geknipt, in zijn natuurlijke vorm. Dus wil een kapper je haar wassen vóór het knippen: opstaan uit die stoel en wegwezen....

#3: De kapper kamt je haar

Net als bij het wassen van je haar voor het knippen: wanneer een kapper een kam of borstel pakt om je haar door te kammen, kun je beter weggaan. Borstelen of kammen is niet nodig voor het knippen van je haar. Het kan je kwetsbare krullen uitrekken en beschadigen. Of je krijgt een gigantische puffball op je hoofd waar niets meer mee te doen is en knippen dus geen optie meer is. Een goede specialist in krullend haar zal je laten zien hoe je met conditioner je haar kunt ontklitten wanneer het nat is.

#4: Je hebt krullend haar en woont in regenachtig Nederland

Je baalt enorm als het regent, want er is dan geen land te bezeilen met je krullenbos. Een krullenkapper kan je hierbij helpen. Die laat je zien wat de juiste producten zijn voor jouw krultype en welke applicatietechniek je het beste kunt gebruiken. Zo stap jij zonder zorgen naar buiten wanneer het regent.

#5: Je verdient het

Je verdient het om iemand te hebben die weet hoe je met je krullen moet omgaan. Je bent er klaar mee om te vechten met je haar en het steeds maar weer met een steiltang te bewerken. Je bent het zat om gespleten punten te hebben omdat je niet naar een kapper durft die niet weet hoe je haar geknipt moet worden.

#6: Zoek een echte krullenkapper

Een echte krullenkapper is bijvoorbeeld Vanessa van der Roest, founder van Vanessa van der Roest Coiffures. Door jarenlange ervaring (en omdat ze zelf krullen heeft) heeft ze haar eigen techniek ontwikkeld. Normaal knipt een kapper het haar wanneer het nat is. Bij het knippen van krullen is dat een ander verhaal: krullenkappers knippen namelijk in droog haar, omdat ze dan veel beter kunnen zien hoe je krullen vallen. In droog haar knippen zorgt ervoor dat er precies op de krul geknipt kan worden, zonder het haar te kort te maken en met respect voor de krulvorm.

#7: Je verlaat (eindelijk!) blij de kapsalon

Kom voor een knipbeurt bij Vanessa van der Roest Coiffures naar de salon met droog, loszittend haar. Let er ook op dat je haar niet in een knot heeft gezeten, de kapper moet goed kunnen zien hoe je haar op natuurlijke wijze valt. Je mag overigens wel gewoon alle (styling)producten in je haar doen die je normaal gebruikt. Want hoe beter je haar zit, hoe mooier de krullenkapper het kan knippen. Na het knippen volgt een ontspannende wasbeurt en wordt je haar gedroogd met de diffuser. Is je haar droog, dan werkt de krullenkapper het geheel nog wat bij, en voilà, je krullenkapsel is klaar! De specialisten bij Vanessa van der Roest Coiffures luisteren altijd naar je wensen, zodat je met perfecte krullen weer weggaat.

#8: Het advies van de krullenkapper past bij jouw haar

De kappers bij Vanessa van der Roest Coiffures - allemaal gespecialiseerd in krullen - geven je tijdens de knipbeurt het advies dat je nodig hebt voor de verzorging van je krullende haar. Krullen hebben namelijk meer verzorging nodig dan steil haar. Zolang je model goed is geknipt en je daarna de haarproducten (shampoo, treatment en textuurproducten) gebruikt die bij jouw haar passen, is de verdere verzorging eigenlijk heel gemakkelijk. Wist je bijvoorbeeld dat je je haar zo min mogelijk moet wassen? Het advies van de krullenkapper is dan ook om dit 1 à 2 keer per week te doen. Verder kam je je haar alleen uit als er een treatment in je haar zit, nadat je het hebt gewassen. Vervolgens spoel je de treatment uit en hoef je je krullen niet meer te borstelen of te kammen. Het water dat door je krullen gaat, zorgt ervoor dat je haar een ‘eigen krul’ kiest. Hierna gebruik je de stylingproducten die het beste bij jouw krulvorm passen. De krullenspecialist die je knipt, kan je hierover adviseren en uitleggen hoe je ze het beste gebruikt. Tot slot, föhn je je krullen met de diffuser en breng eventueel nog een finishing product aan. Fijn is dat je de volgende dag na het opstaan alleen even je haren hoeft uit te schudden - eventueel een stylingproduct aanbrengt - en meteen klaar voor de dag bent.

#9: Maak een afspraak

Heb jij dat ook, dat je krullen nooit zo zitten zoals je het liefste wilt? Dat komt omdat de meeste kappers krullend haar net zo knippen als steil haar. Bij Vanessa van der Roest Coiffures - dé krullenspecialist voor Amsterdam-Zuid en omstreken - gaat dat anders. Wij hebben alleen kappers in dienst die precies weten hoe ze krullend haar moeten knippen, stylen en kleuren. En trouwens… ook met steil of golvend haar ben je van harte welkom bij Vanessa van der Roest Coiffures. Dus ben je op zoek naar de beste krullenkapper in Amsterdam of gewoonweg een kapper in Amsterdam-Zuid? Boek dan eens een cutting curls-afspraak bij Vanessa van der Roest Coiffures en laat je verwennen. Wedden dat je na een knipbeurt door een echte krullenspecialist nooit meer wat anders wil? 


Beeld: 
In samenwerking met Vanessa van der Roest 

Welk kapsel past het beste bij je bril? 4 tips

Lees ook

Welk kapsel past het beste bij je bril? 4 tips

Beauty

Dit doet Olaplex voor je beschadigde haar - check de acties

Lees ook

Dit doet Olaplex voor je beschadigde haar - check de acties

Beauty

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer