Lifestyle

7 tips om een najaarsdip tegen te gaan

Kristel, 28 augustus 2018

Oké, technisch gezien is het nog zomer. Maar we weten allemaal dat die binnenkort toch echt aan zijn einde gaat komen. En dan duiken we met z'n allen head first de herfst in.

Nee, dat is niet leuk. Sterker nog, daar zou je zomaar eens hartstikke sip van kunnen worden. Een najaarsdip ligt voor iedereen op de loer! Maar moeten we dan maar bij de pakken neer gaan zitten? Welnee. We gaan er gewoon met z'n allen een prachtige herfst van maken. En een kneitergezellige winter. Met onderstaande tips tegen een dip gaat dat zeker lukken. Hoera!

Zeg maar dag tegen die najaarsdip


#1 Zorg dat je genoeg vitamine D binnenkrijgt. Dit krijgen we in de zomer binnen via zonlicht. In de herfst en winter zijn die zonnestralen in kwestie vaak ver te bekennen, wat kan zorgen voor een gebrek aan vitamine D. Maar geen paniek, het is ook gewoon in tabletvorm te verkrijgen.

#2 Ga er even tussenuit. Dit kan een vakantie zijn, of een city trip. Maar ook een dagje uit zoals naar de spa of een museum. En doe dit natuurlijk met andere mensen. Door dingen te plannen waar je naartoe kunt leven kun je de winter al een heel stuk beter aan. Plus: onder de mensen zijn heeft vaak ook een opvrolijkend effect.

#3 Ga shoppen. Dit klinkt misschien gek, maar werkt echt. De herfst mag weertechnisch gezien dan een baalseizoen zijn: wat kleding betreft is het juist een feestseizoen. Ga los met laagjes. Koop een knappe winterjas. Show een paar vrolijke sokken. Trakteer jezelf op een paar mooie laarzen. Je mag jezelf af en toe best een beetje verwennen. Doe dit bijvoorbeeld elke maand op een vast moment, zo creëer je iets om naar uit te kijken. 

€49.99

Bodyflirt

Dames trenchcoat lange mouw in beige

56
Ga naar Bonprix
€29.95

Scotch & Soda

Canvas tas met artwork

4
Ga naar Scotch & Soda
€80.00

Selected Femme

Jeans 'SFROXY MR BOYFRIEND'

7
Ga naar ABOUT YOU
€40.00

Brixton

Hooligan flat cap in wolblend met visgraatdessin

1
Ga naar de Bijenkorf
€26.90

Jacqueline De Yong

Trui

12
Ga naar ABOUT YOU
€99.99

Sacha

Witte lage sneakers met rits

8
Ga naar Sacha

#4 Maak een (bos)wandeling. Beweging is sowieso goed, maar een wandeling door de buitenlucht kan echt wonderen doen. Dit kan een blokje om zijn, maar waarom niet het nuttige met het aangename combineren door naar bijvoorbeeld het strand of bos te gaan. Door uit je vaste omgeving te stappen, creëer je de ruimte om echt tot rust te komen en je hoofd leeg te maken.

#5 Maak een lijst van boeken die je wil lezen of films die je graag wil kijken. Of allebei. Het feit is dat je in de herfst en winter meer tijd binnen spendeert. En tja, die tijd binnen is de ideale gelegenheid om die boeken die je ooit nog wilde lezen ook daadwerkelijk te gaan lezen. Zelfde geldt voor films. Onderzoek heeft uitgewezen dat humor pijn verlichtend werkt (echt waar). Dus zeg maar hallo tegen die New Girl marathon!

#6 Creëer een ritme. Als het buiten grijs en grauw is, dan klinkt het idee om een hele dag in bed te spenderen hartstikke fijn. Maar! Dit versterkt je dip alleen maar meer. Daarnaast maak je het alleen maar moeilijker voor jezelf om daar weer uit te komen. In plaats daarvan is het belangrijk om je biologische klok op orde te brengen. Zo begin je iedere ochtend fris aan aan een nieuwe dag.

#7 Eet verstandig. Happy guts is a happy mind, wordt er niet voor niets geroepen. Sommige typen voedsel zoals bijvoorbeeld chocolade (yes!) helpen om je stemming te verbeteren. Snoepjes daarentegen bevatten juist veel suiker. Deze zorgen juist voor een kort euforisch gevoel, maar versterken de dip op lange termijn alleen maar. Niet doen dus.

Om blij van te worden: alle wasvoorschriften per materiaal op een rij!

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer