Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Lifestyle

7 x gezonde dieettips van modellen

Kristel, 01 januari 2018

Dacht je soms dat je geen tips van modellen kan opvolgen in je dagelijkse leven? Think again! Hoewel sommige fashion modellen niet bekend staan om een gezonde levenswijze, zijn er ook veel modellen die volop bezig zijn met healthy eating. En daar kunnen we natuurlijk wél wat van leren.

7 x gezonde dieettips van modellen

#1 Hydratatie. Tijdens fashion week zie je veel modellen overal een flesje water meezeulen. Modellen hebben allang begrepen dat hydratatie belangrijk is voor een gezond gewicht. Te weinig drinken kan leiden tot constipatie en kan je spijsvertering aantasten. Uiteindelijk kan dit allemaal leiden tot gewichtstoename en dat moet natuurlijk worden voorkomen. Drink elke dag voldoende water, want water spoelt ook alle giftige stoffen weg en voorkomt een hongerig gevoel. Ons lichaam verwart honger met dorst en daarom is het belangrijk dat je dit tegengaat om overeten te voorkomen.

#2 Vaak kleine porties eten. Modellen hebben vaak niet genoeg tijd om elke dag uitgebreid te ontbijten en te lunchen. Daarom eten ze de hele dag door kleine porties. Modellen zijn de hele dag op pad en eten vaak gezonde snacks zoals fruit, noten en groenten. Neem deze tip eens mee als je een hectische dag tegemoet gaat.

#3 Sapjes en groene smoothies als ontbijt. Sommige modellen kiezen, voordat ze een show of fotoshoot hebben, voor een sapje of groene smoothie als ontbijt. We raden niet aan om elke dag te leven op juices, maar een vitamine boost is een goede manier om je dag te starten. Een groene smoothie is eens in de zoveel tijd een goed alternatief voor je ontbijt of drink je smoothie op een later tijdstip.

#4 Vermijd dierlijke producten. Veel modellen zweren bij het vermijden van dierlijke producten zoals vlees, zuivel en verzadigde vetten. Volgens het alkaline dieet zijn producten als vlees en zuivel de bron voor vervelende kwaaltjes als candida en acne. Je hoeft natuurlijk niet heel je eetroutine om te gooien, maar als je al mindert met vlees en zuivel zal je snel een paar kilo’s afvallen.

#5 Vermijd frisdranken en kauwgom. Modellen zijn de queens van een platte buik. Hoe kan het toch dat zij nooit last lijken te hebben van een opgeblazen buik? Modellen realiseren zich dat diet frisdranken en kauwgom helemaal niet gezond zijn. Je kan nog steeds aankomen van dieetproducten en je krijgt er vaak een opgeblazen buik van. Dump die zogenaamde gezonde frisdranken dus en stap over op water of groene thee.

#6 Fruit en groenten. Je bent wat je eet, en modellen weten dit maar al te goed. Als je last hebt van acne of andere vlekjes op je huid kan het zo zijn dat je lichaam behoefte heeft aan meer vitaminen. Het eten van de juiste groenten en fruit kan er voor zorgen dat je een mooie huid krijgt. Fruitsoorten als bessen en citrusvruchten helpen bij het oplossen van huidproblemen. Ze zijn bovendien niet alleen goed voor je huid, deze vruchten bevatten ook weinig calorieën en ze bevorderen gewichtsverlies.

#7 Genoeg slaap. Modellen leven een hectisch leven. Ze zijn elke dag druk in de weer met fotoshoots en shows en daarom is het vaak moeilijk om elke dag voldoende te slapen. Sommige modellen maken van slapen een prioriteit, want ze weten dat voldoende slaap essentieel is voor een gezonde levensstijl.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer