food dieet modellen eetdagboek
Lifestyle

7 x gezonde dieettips van modellen

Redactie, 07 juni 2022

Dacht je soms dat je geen tips van modellen kunt opvolgen in je dagelijkse leven? Think again! Hoewel sommige fashion models niet bekend staan om een gezonde levenswijze, zijn er ook veel  die volop bezig zijn met gezond eten. En daar kunnen we natuurlijk wél wat van leren.

7 x gezonde dieettips van modellen

#1 Hydratatie. Tijdens fashion week zie je veel modellen een flesje water meezeulen. Zij hebben allang begrepen dat hydratatie belangrijk is voor een gezond gewicht. Te weinig drinken kan leiden tot constipatie en kan je spijsvertering aantasten, wat weer kan leiden tot gewichtstoename. Drink elke dag voldoende water, want water spoelt ook alle giftige stoffen weg en voorkomt een hongerig gevoel. Ons lichaam verwart vaak honger met dorst. Daarom is het belangrijk dat je dit tegengaat om overeten te voorkomen.

#2 Vaak kleine porties eten. Modellen hebben vaak niet genoeg tijd om elke dag uitgebreid te ontbijten en te lunchen. Daarom eten ze de hele dag door kleine porties. Ze zijn vaak de hele dag op pad en eten dan gezonde snacks zoals fruit, noten en groenten. Neem deze tip eens mee wanneer je een hectische dag tegemoet gaat.

#3 Sapjes en groene smoothies als ontbijt. Sommige modellen kiezen voordat ze een show of shoot hebben, voor een sapje of groene smoothie als ontbijt. We raden niet aan om elke dag te leven op juices, maar een vitamine-boost is een goede manier om je dag te starten. Een groene smoothie is eens in de zoveel tijd een goed alternatief voor je ontbijt. Je kunt je smoothie ook op een later tijdstip drinken. 

#4 Vermijd dierlijke producten. Veel modellen zweren bij het vermijden van dierlijke producten zoals vlees, zuivel en verzadigde vetten. Volgens het alkalinedieet zijn producten als vlees en zuivel de bron voor vervelende kwaaltjes als candida en acne. Je hoeft natuurlijk niet heel je eetroutine om te gooien, maar als je al mindert met vlees en zuivel zul je snel een paar kilo’s afvallen en een mooie huid krijgen.

#5 Vermijd frisdranken en kauwgom. Modellen zijn de queens van een platte buik. Hoe kan het toch dat zij nooit last lijken te hebben van een opgeblazen buik? Modellen realiseren zich dat frisdranken en kauwgom helemaal niet gezond zijn. Je kunt nog steeds aankomen van dieetproducten en je krijgt er vaak een opgeblazen buik van. Dump die zogenaamde gezonde frisdranken dus en stap over op water of groene thee.

#6 Fruit en groenten. Modellen weten goed wat ze wel en niet moeten eten voor een stralende huid. Wanneer je last hebt van acne of andere vlekjes op je huid kan het zo zijn dat je lichaam behoefte heeft aan meer vitaminen. Het eten van de juiste groenten en fruit kan ervoor zorgen dat je een mooie huid krijgt. Fruitsoorten als bessen en citrusvruchten helpen ook bij het oplossen van huidproblemen. Ze zijn bovendien niet alleen goed voor je huid, deze vruchten bevatten weinig calorieën en bevorderen gewichtsverlies.

#7 Genoeg slaap. Modellen leven een hectisch leven. Ze zijn elke dag druk in de weer met fotoshoots en shows en daarom is het vaak moeilijk om dagelijks voldoende te slapen. Sommige modellen maken van slapen een prioriteit, want ze weten dat het essentieel is voor een gezonde levensstijl.


Beeld: Getty

6 make-uptrucs waar je echt iets aan hebt

Lees ook

6 make-uptrucs waar je echt iets aan hebt

Beauty

Lenteparfums: hier word je vrolijk van

Lees ook

Lenteparfums: hier word je vrolijk van

Beauty

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer