Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Fashion

7 tips om op hoge hakken te lopen

Kristel, 04 juni 2018

7 tips om op hoge hakken te lopen

Hoge hakken

In een volgend leven hoop ik een ware held op hakken te zijn. Zo'n vrouw die zonder blikken of blozen op stiletto's met een hak van 12 centimeter een sprintje trekt naar de trein. 

Och, wat kan ik jaloers zijn op de vrouwen die het lopen op hoge hakken tot een ware kunst verheven hebben. Ik heb het geprobeerd, heus! Maar de hakken staan nog steeds te verstoffen in mijn kast en ik trek keer op keer mijn sneakers uit de kast. Toch heb ik het niet opgegeven en grijp ik iedere tip om mijn geklungel te verbeteren met beide handen aan. Herken jij jezelf? Dan heb ik goed nieuws. Ik heb namelijk maar liefst 7 tips gevonden die ons weer een stukje op weg zouden moeten helpen.  

Zo word je een held op hoge hakken

#1 Let op je houding. Misschien een open getrapte deur maar toch gaat het vaak mis: voorover geheld of achterover leunend wordt het een stuk lastiger om knap vooruit te komen op je hakken. De oplossing? Loop rechtop! En dat doe je door te werken aan een sterke core (oftewel: je rug en buik). Hup, laat dat gelijk tip 2 zijn. 

#2 Doe je huiswerk. Ook zonder hakken aan kun je oefenen. En wel door regelmatig op de bal van je voet door het huis te balanceren én door de spieren in je voet te trainen door de letters van het alfabet te schrijven met je voet en tenen. 

#3 Zorg ervoor dat je hoge hakken goed passen. Dat wil zeggen: de bal van je voet moet rusten op het breedste deel van de zool van je schoen, je moet altijd kiezen voor de schoenmaat van je grootste voet (aangezien je voeten nooit helemaal even groot zijn) en de lengte van je schoen moet lang genoeg zijn voor je langste teen. 

Hoge hakken

#4 Doe de stabiliteitstest. Heb je een paar hakken gevonden waarvan je dénkt dat je er goed op kunt lopen? Doe dan nog één test. Zet de schoenen op een vlakke ondergrond en tik zachtjes tegen de zijkant van de achterkant (dus het gedeelte waar je hiel in zit). Blijft de schoen zonder te wiebelen staan? Dan zijn de hakken stabiel en zul je er goed op kunnen lopen. Wiebelen de hakken of vallen ze zelfs om? Ai. Dan is de kans groot dat je het niet lang volhoudt op deze beauties.

#5 Shop op het juiste moment. En dat is op het midden van de dag. 's Ochtends zijn je voeten smaller dan aan het einde van de dag, ergens halverwege de dag kun je dus het beste inschatten of de hakken in kwestie écht lekker zitten.

#6 Bouw het rustig op. Lijk je een pasgeboren kalfje op hakken? Dan is het misschien verstandig om op een niet al te hoog paar te oefenen en iedere keer een centimeter hoger de lucht in te gaan. Misschien begin je zelfs eerst op sleehakken om te wennen aan de stand van je voet voordat je overgaat op stiletto's. Niks mis mee!

#7 Doe rustig aan. Het is niet voor niets dat we niet op hakken naar de sportschool gaan; op hakken moet je nou eenmaal rustiger lopen. Neem kleinere stapjes en neem je tijd! 

De mooiste hoge hakken uit onze shop

DAISIE Pumps Nude damesTrendy pumpSteve Madden
€ 99,99
Fuxia Sandalen met Hoge Hak Cristian DanielCristian Daniel SandaalTorfs
€ 125,00
NOELLA PumpsJOSH V Suede pumpJOSH V
€ 139,99
La Strada High heels Female ZwartLa Strada High heelsMiinto
€ 54,95
Groene sandalen met hakSacha Sandalen met hakSacha
€ 99,99
Roze Sandalen met Hoge Hak Ted Baker NuscalaTed Baker SandaalTorfs
€ 190,00

Lees ook: Espadrilles die je wil hebben

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer