Girlbosses

7 sollicitatietips van Virginia Jobse

Anne, 05 augustus 2015

7 sollicitatietips van Virginia Jobse

Binnenkort solliciteren naar een nieuwe baan? Het boek Solliciteren met je hart geeft je tips en tools voor succesvol solliciteren. Het boek is geschreven door Fashionchick-lezeres Virginia Jobse (toepasselijke achternaam trouwens voor iemand die anderen aan een job helpt). Virginia geeft coaching, CV- en sollicitatietraining aan werkzoekenden en heeft hét boek voor solliciteren geschreven. En hoe leuk: Fashionchick geeft advies in Solliciteren met je hart over wat te dragen naar je sollicitatiegesprek. Wij vroegen Virginia om haar (lucky) zeven gouden tips bij het solliciteren naar een nieuwe baan.

sollicitatietips virginia

#1: Stap af van de standaarden, wees authentiek en daarmee uniek. Anders lukt het niet om bovenop die stapel te komen.

#2: Pas je brief en CV aan op de functie waar je naar solliciteert. Zo kun je extra veel nadruk leggen op bepaalde ervaring of competenties die passen bij de functie waar je op solliciteert.

#3: Blijf in beeld en in gesprek met het bedrijf. Zo voorkom je het 'zwarte gat'. 

ONLY onlMARTHA COLLAR L/S TOP BLKONLY ArjanenCo
€ 29,95 € 14,99
Goosecraft GALLERY Leren rok blackGoosecraft Zalando
€ 199,95 € 159,95
Dorothy Perkins SIAN Sandalen orangeDorothy Perkins Zalando
€ 37,95 € 30,36

#4: Laat iedereen weten dat je op zoek bent naar een baan. Mensen helpen graag, maar dan moeten ze natuurlijk wel op de hoogte zijn.

#5: Laat je de moed niet in de schoenen zakken. Dat klinkt heel cliché, maar het gebeurt. De eerste drie keer ben je nog gemotiveerd, maar na een zoveelste afwijzing zwakt dit af. Zelfdiscipline is misschien wel het moeilijkste wat er is.

Nikkie, Blazer - Van Tilburg OnlineNIKKIE Van Tilburg Online
€ 149,95
Voltan Loafer  7009VOLTAN MONFRANCE schoenmode
€ 189,95 € 133,00
NIKKIE - Pantalon Anna | zwartNIKKIE Little Soho
€ 99,95 € 49,97

#6: Een aanvulling op tip 5: Blijf in een werkritme. Diezelfde zelfdiscipline wordt enorm op de proef gesteld, wanneer je geen baan meer hebt. Dwing jezelf elke dag om op tijd op te staan, want voor je het weet lig je elke dag te snoozen tot 11:00 uur en komt er niets meer uit je handen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat je niet een beetje mag ontspannen en genieten van andere dingen, maar plan dit in. Spreek met jezelf af wanneer je gaat solliciteren en wees streng voor jezelf. Uitstelgedrag is funest.  

#7: Zorg dat je er verzorgd uitziet. Een rok op knielengte doet het bijvoorbeeld altijd goed. Afhankelijk van het bedrijf waar je solliciteert, kun je dan kiezen voor een nette blazer of juist een stoere top. Maar ook een nette jeans met een mooi jasje of een goed pak zijn super stijlvol. Finish je look met een mooie lippenstift en je bent good to go. En het allerbelangrijkste: zorg ervoor dat je je lekker voelt in je look!

Filippa K Witte getailleerde blouseFilippa K de Bijenkorf
€ 105,00
River Island flared jeansRiver Island wehkamp.nl
€ 55,00 € 17,95
SUITEBLANCO Sandalen blackSuiteblanco Zalando
€ 42,95 € 29,95

Solliciteren met je hart wordt uitgegeven via Uitgeverij Van Brug en is nu al in de voorverkoop voor € 14,95 en ligt vanaf september in de winkel voor € 22,95. 

liefs, Anne ,

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer