Lifestyle

7 fabels over gezond eten

Marthe, 06 maart 2018

7 fabels over gezond eten

Gezond eten

Gezond eten is anno 2018 hot topic. Een prima ontwikkeling, als je het mij vraagt. Er is namelijk helemaal niets mis met bewust bezig zijn met wát je eet, en wat voor effect dit allemaal op je lichaam heeft.

Maar aan deze healthy trend hangt ook een píepklein nadeel. Namelijk dat íedereen, maar dan ook echt iedereen er een mening over heeft. Het gevolg? Dat we naast healthy dinners óók een heleboel onwaarheden voorgeschoteld krijgen. Zo is brood plotsklaps producta non grata geworden en hebben we klaarblijkelijk toch maar géén zuivelproducten nodig. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het met deze beweringen maar lastig om te bepalen wat ik nou precies wél en niet eten kan. Hier op de redactie ben ik in deze verwarring gelukkig niet de enige, en dus vonden wij deze health maand de perfecte aangelegenheid om álle onwaarheden voor eens en altijd de wereld uit te helpen. Read on.  

7 fabels over gezond eten ontkracht

#1 Van koolhydraten word je dik. Ik zal jullie een geheimpje vertellen: er is helemaal niets mis met koolhydraten an sich. Je wordt namelijk dik als je te veel calorieën binnenkrijgt. Feit is wel dat ongezonde maaltijden zoals koek, snoep en fastfood veel (nutteloze) koolhydraten bevatten en je dus logischerwijs afvalt, als je daar minder van eet.

#2 Suiker is slecht. Suiker is niet per definitie slecht. Teveel en geraffineerde suiker daarintegen wél. Dit zet je lichaam namelijk om in koolhydraten, waar het vervolgens niks mee kan. Natuurlijke suikers, die je vindt in fruit en groenten bevatten juist brandstof en vitaminen die je lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren.

3. Zuivel is overbodig. Ja, het klopt dat er in zuivel relatief veel verzadigde vetten zitten. Maar in zuivel zitten ook een heleboel gezonde voedingsstoffen zoals eiwitten en vitamine B2, B12 en calcium. Wil je toch minder vetten binnenkrijgen? Dan kun je ook kiezen voor de halfvolle of de magere variant. 

4. Na acht uur 's avonds verbrand je geen calorieën meer. Dit is dus alles behalve waar. Het gaat uiteindelijk om de hoevéélheid calorieën die je op een dag binnenkrijgt. Het aantal calorieën dat je meer eet dan dat je verbrandt, sla je op als vet. 

5. Vervang je frisdrank voor de light variant. Als je écht gezond wilt drinken, kies dan voor water. Maar ook hiervoor geldt: te veel is nooit goed. In de light variant van bijvoorbeeld cola, vind je dan wel minder calorieën, maar wel een hogere dosis zoetstoffen, zoals bijvoorbeeld aspartaan. Te veel van dit laatste kan schadelijk zijn. 

6. Vetten zijn ongezond. Niet álle vetten zijn ongezond. Onverzadigde vetten, die je bijvoorbeeld vindt in vette vis of bepaalde groenten zijn juíst goed voor je lichaam. Hier kan het namelijk de vitaminen en mineralen uit halen die het nodig heeft om te functioneren. 

7. Brood is slecht voor je. Eigenlijk kun je beter zeggen: wit brood is slecht voor je. Volkorenbrood daarentegen zit boordevol vezels, ijzer, mineralen en B vitaminen. 

Happy Healthy

Waterfles / sport bidon van ban.do, I Did My BestBan.do A Little Bird Told Me...
€ 25,00
Iriedaily Big Flag W hoodie turkooisIriedaily Stylefile
€ 59,90
Givenchy Hydra Sparkling High Moisturizing Luminescent SerumGivenchy Make-upde Bijenkorf
€ 72,00
Sneakers Wmns Air Max 95 by NikeNike Sarenza
€ 158,99 € 143,10
VELVET FLARE LEGGING WOODSTOCKJoggingbroekCatwalk Junkie
€ 49,95
La Vie Est Belle Case - IphoneMy Jewellery My Jewellery
€ 15,95

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer