Fashion

6 tips om je heupen smaller te laten lijken

Kristel, 23 juli 2018

Droom jij al jaren dat je 's morgens wakker wordt en je brede heupen plaats hebben gemaakt voor een bescheiden bips? I feel you. Grote kans dat dát niet gaat gebeuren, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om je heupen wel smaller te laten lijken. 

De zomer is inmiddels begonnen en je plan om dit jaar je droomfiguur aan iedereen te laten zien op het strand is op z'n zachtst gezegd mislukt. Je bent de sportschool alleen ingelopen om een veel te duur abonnement af te sluiten en de enige sla die je gegeten hebt zat tussen een broodje en een hamburger geklemd. Gevolg: je heupen zijn nog net zo breed als vorige zomer. Is dat iets om mee te zitten? Welnee! Met je heupen is namelijk helemaal niks mis, hamburgers zijn té lekker om te laten staan en die tijd die je in de sportschool door zou brengen kun je vast leuker invullen. Daar komt nog eens bij dat je met de juiste kledingtips je heupen makkelijk smaller kunt laten lijken. Dus, waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan?

Smalle heupen in 3...2...1...


#1 Draag bottoms in donkere kleuren. Zwart kleedt af maar hetzelfde geldt voor alle andere donkere kleuren. Daar komt nog eens bij dat je oog eerder naar lichte kleuren getrokken wordt dus met een donkere broek of rok onttrek je je bredere heupen - zonder dat iemand het doorheeft - uit het zicht. Een win-win dus!


#2 Zorg voor goed geplaatste breeklijnen. Een breeklijn ontstaat op het punt waar het ene kledingstuk over gaat in het andere. Je oog wordt automatisch naar zo'n breeklijn getrokken dus daarom is het belangrijk dat deze goed geplaatst is. Wil je je heupen smaller laten lijken? Zorg er dan voor dat je top of blazer niet (ik herhaal: NIET) eindigt op het breedste punt van je heupen. Liever iets erboven of een stukje lager.


#3 De verticale streep is je nieuwe beste vriend. Zo'n streep maakt alles langer en slanker en laat dat nou precies zijn wat je wilt. Een broek met verticale streep, het liefst iets uitlopend en lekker lang zodat je er hakken onder kunt verstoppen, geeft jou oneindig lange benen en de bips van je dromen. Hoera!


#4 Ga voor rokken en jurken met een A-lijn. Zo'n A-lijn benadrukt je taille en laat deze smaller lijken. Niet verkeerd lijkt me zo! En dankzij de uitlopende rok komen je heupen op z'n allermooist uit en fake jij dat o-zo gewilde zandloperfiguur.


#5 Breng je lichaam meer in balans. En dat doe je door je schouders iets breder te laten lijken, bijvoorbeeld met een blazer met sterke schouders, een blouse met ruffles of een top met horizontale streep.


#6 Verleg het accent. Hiermee bedoel ik eigenlijk: benadruk dat stukje van je lichaam waar je heel erg blij mee bent. Zijn dat je borsten? Ga dan voor een top met een mooie V-hals of kies een top met een print. Zijn het je lippen? Stift ze dan in een opvallende kleur. Heb jij een slanke taille? Draag dan getailleerde kleding of benadruk die taille met een riempje. 

Zo fake je die smalle heupen!

€29.90

Review

Blouse 'RIBCOLLAR BLOUSE'

4
Ga naar ABOUT YOU

NIET BESCHIKBAAR

Maje

Rozane A-lijn jurk met overlay

11
Ga naar de Bijenkorf

NIET BESCHIKBAAR

Mango

Preciosa A-lijn jurk van kant met volant

120
Ga naar de Bijenkorf

NIET BESCHIKBAAR

We

DAMES RUFFLE DETAIL TOP

2
Ga naar WE Fashion

NIET BESCHIKBAAR

Esprit

EDC by rok in A-lijn

1
Ga naar OTTO

NIET BESCHIKBAAR

Penn & Ink

Wijde Broek Female Zwart

2
Ga naar Miinto

Lees ook: Tips om je taille slanker te laten lijken.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer