Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Lifestyle

6 healthy trends om meteen te proberen

Marthe, 09 maart 2018

6 healthy trends om meteen te proberen

health

Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt staat de maand maart hier bij Fashionchick in het teken van health en álles wat daar mee te maken heeft. 

Gelukkig is er op het gebied van gezondheid een heleboel aan de hand. Sterker nog, een gezonde body is voor velen belangrijker dan ooit. Net als in modeland vind je ook in gezondheidsland een heleboel trends, die de moeite van het proberen zeker waard zijn. Maarja, dan moet je natuurlijk wel weten waar je ze zoeken moet. Daarom vonden wij deze health-maand de perfecte aangelegenheid om deze trends in kwestie eens met jullie te delen. Zo gezegd, zo gedaan. Wij gingen op een kleine gezonde expeditie. Onze bevinding? Zes van onze favoriete hippe, hotte en healthy trends voor jullie verzameld. Doe er vooral je voordeel mee! 

Hip hot en healthy

#1 Green beauty boom. Oftewel: toxic-free beautyproducten. Anno 2018 keren we voor onze smeerseltjes terug naar de natuur. Maak jij bijvoorbeeld al gebruik van natuurlijke deodorant? Precies. Daarnaast zijn er óók nog verschillende superfoods zoals kurkuma, avocado en chia zaad die naast voedzaam óók nog eens goed zijn voor je huid. Toch een beetje tricky om dit allemaal zelf te proberen? Gelukkig zijn er ook tal van organische beauty merken om te ontdekken!

#2 Sleepy time. Fijn voor zij die van slapen houden: hier wordt in het komende jaar véél meer waarde aan gehechtSleep is overrated was een tijd lang de tendens. Maar het afgelopen jaar kwamen er meerdere onderzoeken naar buiten waarin de negatieve gevolgen van slaapgebrek op lange termijn duidelijk naar boven kwamen. Die gevolgen zijn niet best. Zo kan slaapgebrek leiden tot depressie, gewichtstoename en concentratie problemen. Precies wat we allemaal niet willen, toch? 

#3 Digital detox. Denk eens even na. Is er in jouw kennissenkring íemand zonder smartphone? Vast niet. Die smartphone zorgt er voor dat we continu 'aan' staan. Een vrij logisch gevolg hiervan is dat de behoefte aan een digital break in de afgelopen jaren met grote getale is toegenomen. Gelukkig zijn er genoeg spots waar je even zonder telefoon kan relaxen. Spa now, scroll later! 

#4 Clean living. Eerst had je clean eating, nu hebben we ook: clean living. Wie we hiervoor kunnen bedanken? Marie Kondo! Het concept is simpel: get rid of alle onnodige spullen in je woonomgeving, zodat je ruimte geeft aan nieuwe, positieve energieën. Wil je het helemaal afmaken? Spray dan met wat rozenwater, en jij hebt van je woonkamer binnen no time een zen spot gemaakt. 

#5 Breathe in, breathe out. Focussen op je ademhaling is het nieuwe mediteren. Want wist je dat de manier waarop je ademhaalt óók de mate waarin jij stress ervaart bepaalt? Veel mensen ademen namelijk 'te hoog' waardoor er al snel een gestrest gevoel kan ontstaan. Focussen op je ademhaling helpt je in dat soort situaties om rustig te worden

#6 Power to the plants. Naast het feit dat planten hartstikke gezellig staan, dragen planten ook nog eens bij aan een goede gezondheid. Zo hebben de oliën die vrijkomen bij een verhoogde temperatuur een zuiverende werking en zorgen planten er ook nog eens voor dat er meer zuurstof vrijkomt.  Niet gek dus, dat er steeds meer 'Living walls' te vinden zijn in bijvoorbeeld bedrijven.  

Happy healthy you! 

This Works Deep Sleep Breathe InThis works The Make Up Spot
€ 23,00
Love Stories Rizzo slaapmasker met sterrendessinLove Stories de Bijenkorf
€ 30,00
T-Shirt van ban.do (ivory), Classic Tee No Bad DaysBan.do T-shirtA Little Bird Told Me...
€ 45,00
OYSHO Maxijurk blackOysho Zalando
€ 45,99
Lord & Berry Flawless Concealer - Natural TanLord & Berry ConcealerThe Make Up Spot
€ 20,00
OYSHO FITNESSNECESSAIRE Toilettas mauveOysho Zalando
€ 19,99

Nog meer healthy nieuws?  Lees dan ook: 7 gezondheidsfabels ontkracht.

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Shop meer van

Beauty

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer