Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Advertorial

6 feitjes over zonnebrand

Kristel, 01 juli 2018

We weten allemaal: verbranden in de zon is hartstikke schadelijk. Je krijgt er rimpels van, het doet pijn en het vergroot je kans op huidkanker.. Maar hoe bescherm je jezelf nou het beste?

Met de juiste zonnebrandcrème natuurlijk! Maar hoe vaak moet je eigenlijk smeren? Is het nodig om te smeren als je al bruin bent? En wat is de favoriet van de redactie? Wij hebben eens onderzoek gedaan en hebben 6 feitjes over zonnebrand voor je verzameld. Zodat als je de volgende keer de zon in gaat, je dit zo veilig mogelijk kunt doen. Hoera!

Wist je dit over zonnebrand?


#1 Niet in de zon
Als je je flesje zonnebrand de hele dag in de zon laat liggen, zal deze sneller verouderen en dus minder werkzaam worden... Niet doen dus! Bewaar 'm in een tas of in de schaduw zodat -ie zo lang mogelijk goed blijft. Nog zonnebrandcrème van vorig jaar zomer over? Het is beter om deze niet meer te gebruiken, aangezien de beschermingsfactor terugloopt gedurende het jaar. En de meeste producten zijn na openen maximaal 12 maanden houdbaar.


#2 Hoge SPF
Hartstikke leuk, die smeersels met SPF 6 maar je écht beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon? Ho maar. Smeer daarom met een voldoende hoge SPF factor die voor jouw huid geschikt is. Bij een (hele) lichte huid minimaal 30 en het liefst 50! Hierdoor verminder je de kans op vroegtijdige huidveroudering en huidkanker. Wij zijn fan van het nieuwste product van hannah: Body Shield. Een zonbeschermende crème met SPF 50 voor het hele lichaam die ook geschikt is voor de meest kwetsbare of gevoelige huid. Deze crème smeert makkelijk, is geschikt voor de hele familie, plakt niet en werkt aanvullend op de natuurlijke vocht- en vetbalans van de huid. 


#3 Herhaling, herhaling, herhaling
Nee, met jezelf één keer goed insmeren ben je er nog niet. Dat proces dien je iedere twee á drie uur te herhalen, wil je er zeker van zijn dat je goed beschermd bent. Transpireer je veel of ben je gaan zwemmen? Smeer dan vaker!


#4 Elke huid heeft bescherming nodig
Ook als je een getinte of donkere huid hebt óf al lekker doorbakken bent op je laatste vakantie moet je je insmeren met zonbescherming. Je zult misschien minder snel verbranden maar je huid is nog steeds vatbaar voor alle schadelijke invloeden van de zon. Daarnaast is een getinte of donkere huid gevoelig voor het ontstaan van pigmentvlekken en die wil je natuurlijk niet! Kies bijvoorbeeld voor hannah’s Fade Treatment; een huidverbeterende dagcrème met SPF10 die niet alleen je huid verzorgd en beschermd, maar ook de kans op vlekjes minimaliseert. 


#5 Ook in de schaduw
Ook als je de hele dag onder een parasol ligt of als het bewolkt is moet je je insmeren. Er is namelijk nog steeds UV-straling die je huid kan bereiken en dus schadelijk kan zijn! Zeker weten dat je huid gezond, jeugdig en mooi blijft? Met Body Shield van hannah zit je sowieso goed.


#6 Vitamine D is oké.
De huidige wetenschap geeft aan dat we zonlicht heel hard nodig hebben, want naast het verkrijgen van een gezonde kleur wordt onder invloed van de zon de onmisbare vitamine D aangemaakt. Wanneer je dagelijks niet langer dan 15-30 minuten onbeschermd in de zon verblijft (liever niet op het heetst van de dag), kan dat dus juist heel positief zijn. Blijf je echter langer in de zon, bescherm je lichaamshuid dan met Body Shield SPF50.


Meer weten over hannah Body Shield? Check snel de website!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer