Lifestyle

6 anti-kater tips waar je écht iets aan hebt

Marthe, 29 december 2017

6 anti-kater tips waar je écht iets aan hebt

kater

Feestjes: hartstikke leuk en daarnaast ook nog eens fantastisch gezellig. Iets minder leuk en een héél stuk minder gezellig is vaak de dag erna. En dat is eigenlijk zonde, toch? 

Met een nieuw jaar in het verschiet vonden wij het eens tijd om wat vooruit te blikken. En ja, dan heb ik het natuurlijk over die niet zo leuke en niet zulke gezellige dagen ná het feest. Want laten we wel wezen, die katers, die zijn niet leuk. Nu schreven we eerder al over een paar tips hoe je van die kater in kwestie af komt, maar nog handiger is het om te weten hoe je een kater vóórkomt, toch? Een goed voorbereid mens telt immers voor twee. En dus verzamelden wij 7 -geloof het of niet- súpersimpele tips, waarmee je die kater zo voorkomen kunt. Read on. 

6 tips om een kater te voorkomen 

#1 Drink melk voor het slapen gaan. Dat neutraliseert je maag. Mocht je daar écht niet van houden: tomatensap. Dankzij de vele eiwitten die deze drankjes rijk zijn wordt de alcohol in je lichaam als het ware afgebroken.  

#2 Hydrateren kun je leren. Ergens in je achterhoofd weet je het vast wel: water helpt. Eigenlijk zou je voor elk glas alcohol dat je drinkt, een glas water moeten drinken. Je lichaam droogt namelijk uit bij het drinken van alcohol, en door het drinken van water houd je je vochtbalans op pijl, waardoor je hoofdpijn voorkomt.  

#3 Suiker & Zout. Er zijn mensen die beweren dat een eetlepel suiker (yikes) voor het slapengaan wonderen doet. Het zout zorgt ervoor dat je vocht vasthoudt (en dus geen hoofdpijn krijgt) en suiker geeft je lichaam wat energie voor het slapen gaan. Nu hoef je natuurlijk niet létterlijk een eetlepel suiker te eten, je kunt ook kiezen voor een product dat veel suiker bevat. 

#4 Slapen. Best logisch: je lichaam heeft rust nodig na een avondje stevig drinken. Daarbij is een goede nacht slaap dus essentieel. Hoe langer je slaapt, hoe meer tijd je lichaam heeft om de alcohol te verwerken. Daarnaast is het ook aan te raden om na het slapen nog even in bed te blijven liggen, ook al slaap je dan niet meer, je lichaam rust even goed uit. 

#5. Drink gespreid. Not so fun fact: je lichaam heeft ongeveer 1,5 uur nodig om een glas alcohol te verwerken. Dit betekent dus dat wanneer je snel drinkt, je lever niet genoeg tijd heeft om de enzymen te leveren die de alcohol afbreken. Het advies luidt niet voor niets: geniet, maar drink met mate. Spreid je drankjes dus over de avond.  

#6. Zorg voor een bodem. Ook een voor de hand liggende, maar daardoor niet minder belangrijk. Een kater is niet alleen afhankelijk van hoeveel je drinkt, maar ook hoe de alcohol in het lichaam wordt opgenomen en wordt afgebroken. Een goede bodem, dus veel vet, en veel zout (burgers, yes!) zorgt er voor dat de alcoholopname wordt vertraagd.  

Bye Bye hangover  

CoolCat Dames Hoofdband Wvelhair RoodCoolCat CoolCat
€ 4,99
Jurk Angel of Style zwart gebloemdAngel Of Style Klingel
€ 59,99
Otazu Montana Antique Swarovski OorhangersOtazu OorhangerRepublica Moda
€ 129,00
Only Wollen JasONLY Wollen jasOTTO
€ 59,99
ALDO BARINEAU Klassieke pumps blackAldo Zalando
€ 69,95
HYPNOSE OOGSCHADUWLancôme Make-upICI PARIS XL
€ 60,55

Mocht het voorkomen niet gelukt zijn: zó kom je van je kater af

Beeld: Getty 

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Lees meer