5x manieren om de oversized blouse te dragen | Fashionchick.nl

5x manieren om de oversized blouse te dragen

dinsdag 30 augustus 2022
Redactie

Oversized is in. Of het nu gaat om grote schouders, grote kragen of extra lange blazers: groot, groter, grootst is wat dit jaar de klok slaat. Ook de blouse dragen we in maatje XXXL.

Oversized

Het mag dus allemaal een maatje meer zijn dit jaar. De jas mag groter, de blazers mogen tot aan de billen komen, de jeans mogen baggy zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet gaat zwemmen in die veel te grote blouse? Daar is een aantal handige trucs voor. 

Balans

Cruciaal is de balans in je outfit. Kies je voor een oversized item? Zorg dan dat alle andere onderdelen van je outfit - of dit nu de top of jeans is - een aansluitende pasvorm heeft. Zo verdwijn je niet in een berg kleren á la Joey uit Friends. Dit zijn vijf manieren om de oversized blouse te dragen op een stijlvolle manier. 

OVERSIZED OVERHEMD

Verwijderen uit collectie?

Selected

oversized overhemd

€ 59,99

Bezoek Selected
Jxchristel Casual Overhemd

Verwijderen uit collectie?

Jjxx

jxchristel casual overhemd

€ 44,99

Bezoek JJXX
Yasmie Overhemd

Verwijderen uit collectie?

Y.A.S

yasmie overhemd

€ 79,99

Bezoek Y.A.S.

#1 In de knoop

Een makkelijke manier om met een oversized blouse toch een taille te creëren, is door de blouse op te knopen. Hoe je dat doet? Heel simpel: je laat de knoopjes tot je navel (van onderen bekeken) niet vast. Met de twee los hangende flappen stof maak je vervolgens een knoopje. Vind je het niet fijn om je buik aan de wereld te laten zien? Leg dan de knoop wat meer aan de onderkant van de blouse. Draag de opgeknoopte blouse vervolgens op een broek of rok met hoge taille. 

#2 Als tussenjas

Een oversized overhemd kun je prima als jas dragen over een (crop)top. Zeker wanneer je kiest voor een wollen overhemd. Je knoopt de blouse niet dicht en laat 'm losjes om je heen hangen. 

#3 Vrijheid blijheid

In plaats van trucjes te verzinnen om in een oversized overhemd toch een taille te creëren, kun je ook de gigantische blouse omarmen. Dit doe je door de blouse gewoon te dragen zoals-ie is: lekker wijd en groot. Creëer balans met een jeans, hoge hakken en knallende accessoires. 

#4 Ingesnoerd

Wanneer je nog niet hebt geïnvesteerd in een tailleriem is dit het moment om dat te doen. Met een riem zorg je namelijk binnen een handomdraai voor slanke taille. Door te kiezen voor een opvallende riem, maak je je outfit meteen een stuk spannender. 

#5 Ingestopt

Een groot overhemd kun je natuurlijk gewoon in je broek stoppen. Maar dat doe je niet zomaar. Nee de oversized blouse draag je off shoulder. Je knoopt de blouse verder open dan dat je gewend bent en verschuift de blouse vervolgens naar achteren zodat je schouders zichtbaar worden. Heel sexy en toch chic!

Lees ook

Dit is de herfstkleur die we állemaal gaan dragen

Ondanks dat je het niet wilt geloven, komt de herfst er echt weer aan. We hebben de langste dag van het jaar al ver achter ons liggen, al voelen de dagen desondanks lang en warm aan. Voor degenen die graag vooruitblikken op een volgend seizoen, hebben we leuk nieuws: dít gaat namelijk de belangrijkste trendkleur van het seizoen worden – en die zagen we eigenlijk wel aankomen.

De puddle pants is de nieuwste trend waaraan je mee wil doen

De skinny jeans hebben we al een tijdje geleden in de ban gedaan, en het is inmiddels tijd voor het grotere werk. Niet alleen in de vorm van jeans, maar eigenlijk in elke soort broek. Maak kennis met de puddle pants, de meest geliefde broek van dit moment die verrassend comfortabel is.