Lifestyle

5 x tips om conscious te leven

Kristel, 06 september 2016

5 x tips om conscious te leven

Een bewust duurzaam leven leiden, man-o-man wat klinkt dat ingewikkeld. Een beetje alsof je alleen nog maar rechtsdraaiende melk mag drinken en ergens in the middle of nowhere voortaan je eigen eten moet verbouwen terwijl je je telefoon - als je die überhaupt nog hebt - oplaadt met zelfgewonnen energie. Pff, ik word er al moe van als ik er aan denk. Gelukkig kan het ook stukken makkelijker en kan je door kleine dingen te veranderen al een heel groot verschil maken. Bij Fashionchick zijn we begonnen met het Conscious filter, zodat duurzame mode een stukje toegankelijker wordt. Maar er zijn meer dingen waar je nu al mee kunt beginnen om een beetje liever voor de rest van de wereld te zijn. Doe je mee?

Conscious

5 tips voor een bewuster en duurzamer leven

#1 Simpel energie besparen
Energiebesparing klinkt als iets heel ingewikkelds maar het is juist super makkelijk. Laat apparaten bijvoorbeeld niet op standby staan en laat ook geen snoeren onnodig in stopcontacten zitten. Vind je dat gedoe? Koop dan een stekkerdoos met aan/uit schakelaar, dan kun je wel de stroom afsnijden. Maar je kunt ook energie besparen door je oven en koelkast niet naast elkaar te zetten (daar heeft je koelkast namelijk veel meer stroom voor nodig), je water te koken in een waterkoker in plaats van in een pannetje op het vuur en je was voortaan op 30 graden te doen. Simpel toch? 

#2 1 minuut korter douchen
Sta jij graag te dagdromen onder de douche? Doe dit voortaan lekker in je bed en stap 1 minuut sneller onder de douche vandaan. Dit scheelt je al snel 8 liter water per keer! 

#3 Boodschappenlijstje maken
Zonder boodschappenlijstje en mét honger boodschappen doen is eigenlijk onbegonnen werk. Ik vergeet altijd spontaan waar ik eigenlijk voor kwam en loop vaak de winkel uit met veel te veel dingen die ik uiteindelijk toch niet opeet. Zonde! Een beetje voorbereid boodschappen doet scheelt je niet alleen bakken met geld maar zorgt er ook voor dat je minder weggooit. En laat dat nou weer hartstikke goed zijn voor het milieu. 

#4 Geef je kleding een tweede leven
Gooi je kleding niet zomaar, hup, in de vuilnisbak maar gun al dat moois een tweede huis! Gooi het liever in speciaal daarvoor bedoelde bakken, verkoop het op de markt of via Marktplaats of organiseer een ruilmiddag met je vriendinnen. Alles om er maar voor te zorgen dat onze afvalproductie een stukje minder wordt!

#5 Kwaliteit over kwantiteit
Een witte blouse, zwarte jeans, leren jack of wollen trui zijn allemaal tijdloze klassieke items en de kans dat je die over vijf jaar nog steeds mooi vindt is aanzienlijk. Daar mag je best een beetje geld tegenaan gooien dus! Want ook al lijken sommige items schreeuwend duur (en zijn ze dat ook heus), als je elke maand een zelfde item voor een tiende van de prijs koopt (en de anderen niet meer draagt of weggooit), ben je alsnog hartstikke duur uit. En wil je het helemaal goed doen, dan zoek je natuurlijk de mooiste duurzame items uit. 

Bewust shoppen doe je zó

OCC Obsessive Compulsive Cosmetic Glitters MirrorballBoozyshop
€ 15,95 € 10,99
People Tree shirt dress CassandraPeople Tree wehkamp.nl
€ 119,00 € 59,95
IVY & OAK Mantel khaki greenivy & oak Zalando
€ 199,95 € 139,95
O My Bag schoudertas Ally Bag camelO My Bag Duifhuizen
€ 159,00
alchemist blazerAlchemist wehkamp.nl
€ 179,95 € 109,95
Guerlain Les Délices de Bain Shower Gel - douchegelGuerlain Beautyde Bijenkorf
€ 51,00
Guerlain Cils d'Enfer - Maxi LashGuerlain Beautyde Bijenkorf
€ 36,50
CoutureOne SHEELAH Maxijurk rostrotCoutureone Zalando
€ 219,95
Matt & Nat VERA Portemonnee blackMatt & Nat Zalando
€ 69,95 € 55,95
Hobb's Laarzen ZwartHobb's Nelson
€ 119,99
Kookai Minirok ochreKookai Zalando
€ 99,95 € 79,95
Kookai Trui medium greyKookai Zalando
€ 109,95

Op zoek naar nog meer mooie conscious fashion? Je vindt het bij ons in de Styleguide!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer