Lifestyle

5 x makkelijke cocktail recepten

Kristel, 30 juli 2017

5 x makkelijke cocktail recepten

Een glaasje wijn is natuurlijk altijd heerlijk maar in de zomer hebben we soms wel eens behoefte aan een tropisch alternatief. Juist: een cocktail. Mét parasolletje het liefst. Maar ja, waar haal je die cocktail vandaan? Simpel: die maak je gewoon zélf! Want er zijn genoeg overheerlijke cocktails te verzinnen die je super makkelijk zelf in elkaar flanst. Ik heb mijn top 5 hier voor je op een rijtje gezet. Cheers!

#1 Tequila sunrise

Tequila sunrise

Deze alcoholische versnapering dankt zijn naam aan de kleur. Knijp je ogen maar eens een beetje dicht en kijk naar het drankje; dat is toch net een zonsondergang? Goed, misschien dat je het na een glas of twee niet meer ziet (of juist wel) maar je snapt mijn punt. Je draait 'm overigens zo in elkaar: #1 Vul je glas voor een derde met tequila en voor de rest met sinaasappelsap. #2 Roer die twee goed door elkaar en voeg wat ijsblokjes toe. #3 De finishing touch is een scheutje grenadine in het midden. Proost!

#2 Cosmopolitan

Cosmopolitan cocktail

Deze cocktail móet je natuurlijk met je drie beste vriendinnen - geheel in Sex & The City stijl - drinken. Het liefst hooggehakt en in één van je knapste jurkjes. Maar, thuis op de bank in je joggingbroek klokt -ie natuurlijk ook lekker weg. Goed, hoe je 'm maakt: #1 Meng de wodka, het cranberrysap, de Cointreau en het citroensap door elkaar. #2 Schenk alles in een cocktailglas en voeg wat ijs toe. #3 Drinken maar!

#3 Mojito

Mojito cocktail

Dit is mijn allerlievelingst en ik hoop dat ik - post zwangerschap en post borstvoeding - zeer snel een glas in mijn handen gedrukt krijg. Of ik maak 'm natuurlijk gewoon zelf, want dat is écht een makkie. #1 Doe de limoenschijfjes, twee takjes verse munt en de suiker in een glas. #2 Stamp alles goed fijn. #3 Vul het glas vervolgens mij ijs en schenk er twee borrelglaasjes rum bij. #4 Schenk het glas vervolgens vol met bruiswater. #5 Even roeren en cheers!

#4 Sex on the beach

Sex on the beach cocktail

En, heb je het liedje al in je hoofd? Graag gedaan. Om het goed te maken deel ik met liefde het recept voor deze - belachelijk makkelijke - cocktail met je. #1 Meng alle ingrediënten goed door elkaar. #2 Gooi er wat ijs bij. #3 Klaar! Je kunt 'm eventueel nog een beetje opvrolijken met een schijfje sinaasappel op de rand. 

#5 Woo woo

Woo woo cocktail

Heb je zin in een super girly cocktail? Dan is deze roze traktatie wat voor jou. En, helemaal fijn, ook deze maak je in een handomdraai. #1 Vul je glas met ijs en schenk de perziklikeur erbij. #2 Voeg de wodka en het limoensap toe. #3 Vul het glas aan tot het vol is met cranberrysap. #4 Een beetje garnering staat wel zo leuk. Gebruik hiervoor een schijfje citroen, een schijfje perzik of wat cranberry's!

Lees ook: De 10 leukste terrassen om op te flaneren.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer