5 x kapsels die elke storm overleven

Herfst in Nederland betekent dat we kunnen rekenen op veel regen, wind, storm en andere ellende. Dit is niet alleen funest voor ons humeur, maar ook voor onze kapsels (en laat ons humeur daar ook niet bepaald beter van worden). 's Morgens druk in de weer zijn met föhns, krul- en stijltangen is in de meeste gevallen pure tijdsverspilling; één stap buiten de deur en je wordt getrakteerd op een prachtige coupe windhoos. Zonde! Omdat we toch een beetje knap voor de dag willen komen, hebben wij 5 kapsels voor je op een rijtje gezet die élke herfst storm overleven. Hoe dat kan? Voor elk kapsel geldt: hoe rommeliger, hoe beter. Ha! Laat die herfst maar komen.

#1 Chaos in een staart

Herfst kapels messy staart

Vroeger stond ik eindeloos voor de spiegel te pielen als ik een staart in mijn haar wilde. Elke haartje moest recht, plat en strak de staart in, zodra er een plukje de verkeerde kant op ging deed ik alles voor de zoveelste keer opnieuw. Gelukkig geldt voor staarten tegenwoordig dat ze niet rommelig genoeg kunnen, dat scheelt me een hoop tijd kan ik je vertellen. Om het jezelf helemaal makkelijk te maken gebruik je droogshampoo of sea salt spray om je haar lekker stug te maken en toupeer je je kruin zodat je wat extra volume bovenop je hoofd hebt. Tip: trek je elastiekje een paar keer iets naar beneden en trek 'm dan weer aan door je staart in tweeën te verdelen en de beide helften uit elkaar te trekken. Je elastiekje schuift zo weer omhoog maar neemt ook altijd wat haar mee, zodat je nog iets meer volume krijgt.

Batiste Droogshampoo Strength & ShineThe Make Up Spot
€ 5,89
Shu Muroto Volume Conditioner, 250 mlShu Uemura ConditionerLecostore
€ 46,00
L'Oreal Tecni Art Fresh dust droog shampoo 150mlL'Oréal Lecostore
€ 19,50 € 16,50

#2 De gulden middenweg

Herfst kapsels

De half bun is ideaal voor twijfelkonten die niet weten of ze hun haar vast of los willen dragen. En bijkomend voordeel: een makkelijker kapsel bestaat haast niet. Je verdeelt je haar in tweeën en draait de bovenste helft in een knot. Trek een beetje aan je haar zodat -ie niet strak op je hoofd zit, maak hier en daar wat plukjes los en maak het loshangende deel van je haar wild en rommelig. Al zal een flinke herfst storm dit waarschijnlijk al voor je doen. 

Syoss Anti-Grease DroogshampooSyoss The Make Up Spot
€ 6,89
L'Oreal Serie Expert Volumetry shampoo 250mlL'Oréal ShampooLecostore
€ 12,95 € 9,95
Macadamia Control Hairspray 100mlMacadamia The Make Up Spot
€ 12,95

#3 Knoop in je bandana

Herfst kapsels

Je maakt het jezelf helemaal makkelijk door een bandana aan je kapsel toe te voegen! Of je nu je haar los draagt of in een staart of knot, met een bandana er omheen blijft alles op z'n plek en zie je er nog hipperdepip uit ook. Zo'n bandana doet het trouwens ook erg goed in kort haar, ook wel eens leuk.

Blue BandanaModeMusthaves ModeMusthaves
€ 9,95
L'Oreal Elnett haarlak 500mlL'Oréal Lecostore
€ 15,95 € 13,50
Collectif Chiffon Bandana Polkadot BlueCollectif Succubus
€ 8,95

#4 Het betere vlechtwerk

Herfst kapsels

Een knappe vlecht vergt wellicht iets meer oefening dan de overige kapsels maar dat is -ie dubbel en dwars waard. Maak kleinere vlechtjes en verwerk deze in je staart of knot, sla aan het invlechten of maak een vissengraatvlecht (mijn persoonlijke favoriet!). Ook deze kapsels kunnen herfstig weer prima aan en worden eigenlijk alleen maar mooier als ze wat rommeliger zijn. Flinke windhoos doet in dat geval wonderen.

Nanogen Locking spray 100mlNanogen Lecostore
€ 21,50
Redken Style connection velvet gelatine 07 100mlRedken HaarverzorgingLecostore
€ 20,95 € 18,95
Matrix Design pulse clean remix 150mlMatrix ShampooLecostore
€ 19,00 € 16,00

#5 Do the mess around

herfst kapsels

De messy bun, of ook wel rommelige knot, is misschien wel mijn favoriete storm proof kapsel. Je kunt 'm hoog of laag dragen, kunt 'm (misschien na een beetje oefening) zonder spiegel in elkaar flansen en hoe rommeliger -ie gedurende de dag wordt, hoe beter. Het werkt het lekkerst op stug, net-niet-schoon haar dus ga aan de slag met droogshampoo en texture powder voor het beste resultaat. 

Batiste Droogshampoo CherryBatiste The Make Up Spot
€ 4,89
MARLIES MÖLLER STYLE HOLD CRYSTAL SHINE LACMARLIES MÖLLER MYSC parfumerie
€ 25,45 € 22,91
Schwarzkopf Droogshampoo Cotton FreshSchwarzkopf The Make Up Spot
€ 2,99

Benieuwd naar dé haar trends van aankomend seizoen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

liefs, Kristel 

Kristel  Keep your heels, head & standards high.

Reageer