Beauty

5 x je haar stylen zónder het te beschadigen

Kristel, 07 januari 2018

5 x je haar stylen zónder het te beschadigen

Haar stylen

Ok, als je je haar écht niet wilt beschadigen moet je het met rust laten. Niet kleuren. Niet krullen. Niet steilen. Niet föhnen. Oftewel: best een beetje saai. 

En daarnaast, je haar kan heus wel íets hebben. Mits je het een beetje doordacht doet en je je lokken zo nu en dan flink vertroeteld. Ik ben eens even in de materie gedoken en als je de volgende 5 tips opvolgt, kun je je haar met een gerust hart stylen zonder dat je bang hoeft te zijn voor een doffe, pluizige, beschadigde bos stro op je hoofd. Ready? Go!

Stylen als een pro

#1 Gebruik de juiste spullen. Dat hoeft niet te betekenen dat je de állerduurste föhn in huis moet halen, maar wel dat je even oplet wat zo'n föhn allemaal kan. Zo is het belangrijk dat je de temperatuur kunt reguleren met verschillende standen (dit geldt ook voor je stijltang en krultang) en dat de föhn de warmte goed verdeeld. Daarnaast is het verstandig om je lokken áltijd te beschermen met een hittebestendige spray.

#2 Nooit te heet. Kijk goed naar je haar; is het dun? Dan is het echt niet nodig om de apparaten op de heetste stand te zetten. Met de laagste stand krijg je ook het gewenste effect en heeft je haar veel minder te verduren. Hoe dikker je haar is, hoe heter je de apparaten kunt gebruiken. 

3. Style met mate. Je haar krullen of stijlen kan best verslavend zijn. Toch is het verstandig om je haar zo nu en dan ook eens met rust te laten. Zo kan het weer even op adem komen en krijgt het de kans zichzelf te herstellen. Het is vaak niet eens nodig om íedere dag je haar te krullen; als je zorgt dat je de krullen goed zet, heb je de volgende dag een lekkere messy coupe en dat kan juist heel cool zijn. Maar het stylen met mate heeft ook betrekking op hoe lang je je haar om de krultang gewikkeld laat. Je raadt het al: dat kun je beter niet te lang doen. Het is namelijk niet zo dat het beter blijft zitten als je je haar er langer omheen laat. Het enige dat je hiermee bereikt is dat je je haar beschadigt. Hetzelfde geldt voor de stijltang: kijk goed welke pluk je al hebt gehad en laat deze hierna met rust.

4. Inpakken en wegwezen. Wist je dat je met aluminiumfolie je haar kan beschermen tegen de hitte van de apparaten? Wil je krullen, pak dan een pluk haar en maak hier een rolletje van. Pak dit in in aluminiumfolie en knijp deze tussen je stijltang. Even vasthouden en voilá: krullen! Wil je het liever steil hebben? Hou de pluk dan recht naar beneden, wikkel het in met alu folie en ga er met je steiltang overheen. 

5. Een beetje liefde voor je haar. Verzorg je haar regelmatig met een vochtinbrengend masker en gebruik altijd een conditioner als je je haar wast. 

Aan de slag

Grown Alchemist Strengthening Conditioner 0.2Grown alchemist Beautyde Bijenkorf
€ 35,00
REMINGTON CI8019 Keratin Protect Auto CurlerRemington KrultangMediaMarkt
€ 84,99
CHI Tea Tree Oil Soothing Scalp SprayCHI Shampoobol.com
€ 21,95
Max Pro Twist Krultang - 32 mmMax pro KrultangThe Make Up Spot
€ 74,95
Andrélon Care & Repair HaarmaskerAndrelon HaarmaskerKruidvat
€ 4,59
Label.M Heat Protection Spray, 200mlLabel.m Hairandbeautyonline.com
€ 24,12 € 19,95

Lees ook: Dit wordt dé haarkleur van 2018.

Beeld: Getty Images

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer