Fashion

5 tips om je jeans langer mooi te houden

Anne, 05 april 2017

5 tips om je jeans langer mooi te houden

Dat een mooie spijkerbroek een goede investering is, hoef ik je niet te vertellen. Sterker nog: denim is zo'n beetje het meest veelzijdige stukje stof dat ik ken. Of ik nu voor extreem uitgesproken of ingetogen basic ga, mijn spijkerbroek is iedere week wel weer van de partij. En aan een kledingstuk waar je zoveel plezier van hebt, mag je ook best wat meer geld uitgeven - vind ik. Niet dat met een spijkerbroek van 40 euro ook maar iets mis is, maar een iets duurdere jeans zit meestal gewoon nét iets mooier en lekkerder. Plus, met een beetje geluk doe je er ook nog eens langer mee. En dat geluk heb deels je in eigen handen, want je kunt er zelf een hoop aan doen om je favoriete spijkerbroek terug te verdienen. Wij hebben daarom vijf tips om jeans langer mooi te houden voor je op een rij gezet. Read on! 

denim

Denim is always a good idea

#1 Vermijd de wasmachine. Say what?! Jawel, door je broek te vaak te wassen kun je een hoop aan je favoriete denim verpesten. Niet alleen de kleur wordt veel minder mooi door 'm te vaak te wassen, maar hij kan ook nog eens krimpen of uitrekken. Kortom; beperk de wasbeurten. 

#2 Met name donkere jeans vervagen heel gemakkelijk in een wasmachine. Laat daarom je spijkerbroek voordat je hem wast een half uurtje weken in water met azijn (50/50). Hierdoor beperk je de vervaging die normaal optreed tijdens het wassen. Wil je nog zekerder zijn? Voeg dan ook nog een beetje azijn toe in de wasmachine.

#3 Ruikt je jeans alleen een beetje muf, maar zitten er geen vlekken op? Leg je broek dan eens een nachtje in de vriezer. Ja, echt! Doordat je hiermee een groot deel van de bacterieën bevriest, ruikt je broek na een nachtje in de vriezer weer fris zonder zijn vorm en kleur te verliezen. #winning!

#4 Toch een vlek op je broek? Nog geen man overboord. Zo kun je bijvoorbeeld gewone zeep of groene zeep gebruiken om de vlek te verwijderen. Zo hoeft je broek niet in zijn geheel in de wasmachine en kun je alleen de vlek zelf behandelen. Handig! 

#5 Laat je denim jeans altijd drogen aan de lucht, liever niet op een verwarming en gooi je jeans al helemaal niet in de droger. Hiermee verpest je je jeans namelijk onomkeerbaar. Kortom: uithangen en geduld hebben. Je spijkerbroek zal je er dankvoor voor zijn...

Forever yours

Just Like My MamaModeMusthaves ModeMusthaves
€ 29,95
BRAX Maya - five pocket jeans dames Moderne five-pocket-jeansBrax OTTO
€ 109,95 € 54,95
Sandro High rise slim fit jeans met vlammen borduurselsSandro de Bijenkorf
€ 225,00
MO&Co. Mid rise cropped boyfriend jeans met repaired lookMo de Bijenkorf
€ 140,00 € 70,00
Won Hundred Pearl Chlorine high rise boyfriend jeansWon Hundred de Bijenkorf
€ 175,00 € 35,00
Gaastra Jeans Denia Z07 blauw DamesGaastra Gaastra
€ 119,95 € 59,94
Tommy Hilfiger + Gigi Hadid High rise jeans met vintage fit en patchesBijenkorf collection de Bijenkorf
€ 199,00
Liu Jo Microflair mid rise 7/8 flared jeansLiu Jo de Bijenkorf
€ 146,00 € 43,80
Slim Fit jeans Angel of Style blue bleachedSkinny jeansKlingel
€ 69,99
Supertrash Skinny Jeans Female BlauwST. Studio Miinto
€ 119,95
Cheap Monday DONNA Slim fit jeans dash blueCheap Monday Zalando
€ 59,95
Liu Jo Bottom-Up Divine high waist skinny fit jeansLiu Jo de Bijenkorf
€ 146,00 € 43,80

Lees ook: 5 manieren om een bruiloft outfit te rocken. 

liefs, Anne ,

Lees meer