Fashion

5 redenen waarom je kleding er goedkoop uitziet

Kristel, 09 januari 2018

5 redenen waarom je kleding er goedkoop uitziet

Kleding goedkoop

Weten wat ervoor zorgt dat je kleding er goedkoper uitziet dan het eigenlijk is, is reuze handig. Zo kun je er A. voor zorgen dat dat niet meer gebeurt en B. het zelfs omdraaien en ervoor zorgen dat het er dúúrder uitziet dan het eigenlijk is. Een win-win lijkt me zo.

Want hoe fijn is het als jij gekleed in simpele basics eruit ziet als a million bucks? Precies. Even opletten dus, want deze 5 tips gaan ervoor zorgen dat jij voortaan super stijlvol door het leven gaat. 

How it's done

#1 De pasvorm. O-zo belangrijk: de pasvorm. Want te grote óf te kleine kleding doet A. weinig voor je figuur en B. weinig voor de kleding zelf. Dus ook al is je blouse / broek / jurk nog zo kostbaar, als -ie om je lijf spant of slobbert zie je dat er niet aan af. Bedenk je goed: een goede pasvorm kun je ook creëren. Bijvoorbeeld door je aankoop eerst even langs de coupeur te brengen en ervoor te zorgen dat het straks als gegoten zit. 

#2 Wassen. Er zijn twee redenen waarom het wassen van je kleding ervoor kan zorgen dat het er goedkoper uitziet dan het eigenlijk is. Was je je kleding bijvoorbeeld te weinig dan zorgt dat ervoor dat je zorgvuldig uitgezochte kledingstuk of vies is (denk aan viezige boordjes langs een blouse of vlekken op je trui, jak!) of alles behalve fris ruikt. In beide gevallen werkt dit niet mee aan je presentatie. Was je je kleding echter te vaak, dan loop je het risico dat de boel verwassen oogt en ook dat laat de waarde van je outfit beduidend dalen. Zonde!

#3 De afwerking. Losse naden, knopen die missen, naden die niet goed geperst zijn; het is één grote bittere ellende en het zorgt er stuk voor stuk voor dat je kleding er goedkoper uitziet dan het eigenlijk is. Check je kledingstukken dus regelmatig, hang ze niet beschadigd terug in je kast en ren zo nu en dan even langs de kleermaker om je favoriete items weer op z'n mooist te krijgen.

#4 Details en decoratie. Steentjes, kraaltjes en pailletten zijn super leuk en gezellig maar in de meeste gevallen zorgen die er niet voor dat je er erg welvarend uitziet. Behalve als je kledingstuk ook écht heel erg kostbaar was, want dan is de afwerking vaak zo mooi en stijlvol dat het geheel juist super knap oogt. 

#5 Hou het simpel. Mocht je het écht even niet meer weten, dan is er één regel die altijd geldt: hou het simpel. Kies voor tijdloze klassiekers en mooie basics om looks te creëren die klasse en stijl uitstralen. Blijf weg van hysterische accessoires, glitter, glans en statement sieraden en Hou. Het. Simpel. Succes gegarandeerd. 

A million bucks

TrenchcoatAshley Brooke LentejasOTTO
€ 99,95 € 79,95
Yaya 3/4 mouwen Blouse Female WitYAYA Miinto
€ 79,95
DSTRCT Portland Road Shopper BlueDstrct SchoudertasTHEBAGSTORE
€ 79,95
Shirt 'My Perfect Tee'SELECTED FEMME T-shirtABOUT YOU
€ 20,00
Chelsea boots 'Noomi'chelsea bootABOUT YOU
€ 79,90 € 54,90
PantalonLaura Scott ABOUT YOU
€ 69,99

Lees ook: 20 gedachten die iedereen heeft tijdens de sale.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer