Fashion

5 redenen om in een blazer te investeren

Marthe, 27 januari 2018

5 redenen om in een blazer te investeren

blazer

Sommige kledingstukken horen in zo'n beetje in iedere garderobe thuis. De blazer is daar een van. Want je kunt er over zeggen wat je maar wilt: vervelen, dát doet de blazer nooit. 

Een everlasting mode-item dus, de blazer. Want laten we wel wezen: ook het afgelopen seizoen konden we écht niet om het fijne jasje heen. En spotten we ook een nog een nieuwe trend in blazerland: naast de classy zwarte blazer zijn we nu in de ban van de geruite variant. Maar goed, even terug naar waarom die blazer in kwestie zo fanastisch is. Daar is namelijk een aantal redenen voor, die ik even voor jullie op een rijtje heb gezet. En mócht jij nog niet zo'n fan zijn van de blazer als dat wij, dan brengen deze argumenten daar vást verandering in. Read on.

5 redenen om in een blazer te investeren

#1 Hij is stijlvol. En daar houden we van. Want een knappe blazer maakt een op het eerste gezicht simpele outfit nét even een tikkie eleganter. Wil je het allemaal nóg een stapje verder brengen? Draag hem dan all dressed up met bijpassende pantalon en mooie hakken.

#2 Je kunt hem eindeloos combineren. Lange blazers, korte blazers, zwarte blazers, witte blazers. Op een jeans of met een minirok. Oversized of mooi getailleerd: de keuze is blazer-technisch gezien reuze. Zo reuze zelfs, dat je er aan eentje láng niet genoeg hebt. 

#3 Hij gaat nóóit uit de mode. En met nooit, bedoel ik écht nooit. Mark my words. Dit komt mede door de vele varianten die de blazer rijk is. Ja, de blazer is een timeless piece. En tja, juist in dat soort items moet je investeren. 

#4 Hij staat goed bij elk figuur. Wil jij meer figuur creëren? Kies dan voor een getailleerd exemplaar. Heb je brede schouders? Dan staan lange, rechte blazers juist mooi. Juist een wat bredere taille? Dan doet een blazer met schoudervulling het bij jou goed. 

#5 Het is de perfecte tussenjas. In de lente en de herfst is het nogal lastig om te besluiten wat voor jas je nou precies aan moet. Een winterjas is vaak nét even te warm, een zomerjas net even te luchtig en zonder jas is het gewoon te koud. De oplossing? Je raadt het al: de blazer!

Goed, investeren dus, in de blazer. Wij selecteerden onze favorieten.  

Blaze away

Vero Moda Lange BlazerVero Moda OTTO
€ 49,99
Blazers 'CHECKO'ONLY Blazer met printABOUT YOU
€ 49,90
BlazersVero Moda ABOUT YOU
€ 35,00
Marine blazer met ruiten MarineblauwBlazer met printStradivarius
€ 25,99
Velvet Blazer - Bottle GreenKorte blazerMy Jewellery
€ 49,95
Blazers 'Dawson'Blazer met printABOUT YOU
€ 119,00
CVRD Scarlet slim fit blazer met ruitdessinCVRD Kledingde Bijenkorf
€ 149,00
Vero Moda BlazerVero Moda Sans-online
€ 44,99
Ambika Casual blazers Female ZwartAmbika Miinto
€ 44,99
BlazersGarcia ABOUT YOU
€ 89,99 € 59,95
Vero Moda BlazerVero Moda Sans-online
€ 44,99 € 35,54
SignatureMaison Scotch BlazerVT Mode
€ 149,95

Lees ook: 3 manieren om de geruite blazer te combineren

Beeld: Getty 

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer