Guest editors

5 makkelijke en gezonde vegan recepten

Kristel, 28 maart 2016

5 makkelijke en gezonde vegan recepten

Een beetje vrouw van deze tijd (en dat zijn we allemaal, toch?) eet niet alleen gezond maar ook bewust. Bewust van wat ze in haar mond stopt en van hoe het voedsel zich een weg naar haar mond heeft gevonden. Sanne van Rooij is zo'n vrouw, ruim twee jaar geleden besloot ze om alleen nog plantaardig te eten. En ook al riep dat in het begin nog wel eens onbegrip op, inmiddels heeft Sanne flink wat volgers verzameld die zich dagelijks door haar laten inspireren op haar website Living The Green Life en haar Instagram account BeautyBlends. En daar horen wij Fashionchick-dames ook allemaal bij. Eerder deze maand (die helemaal in het teken staat van health) interviewden we deze healthy chick en vroegen we haar alles over haar gezonde levensstijl. Maar we willen meer! En daaom deelt Sanne exclusief met ons haar top 5 favoriete vegan recepten. Voor welke ga jij?   

Bosbessen ijs

Bosbessenijs

Doe de bananen, samen met de plantaardige melk in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een zacht ijs overhoudt. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten erbij en mix nogmaals 2 minuten. Schep je ijs in een grote kom en versier met je favoriete fruit, kokos, moerbeien en andere lekkere toppings.

Chocolade truffels

Chocolade truffels

Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en mix tot alles aan elkaar plakt en je een grote bal hebt. Zet de mix even in de koelkast terwijl je de topping klaar maakt. Je kan bijvoorbeeld noten, gojibessen of moerbeien in kleine stukjes hakken maar chiazaad, kokosrasp en cacaonibs zijn ook lekker om de bliss balls doorheen te rollen. Haal de mix uit de koelkast en rol er kleine balletjes van. Rol deze door je favoriete topping en enjoy! Alle truffels die overblijven bewaar ik in een wechpot in de koelkast. Ze blijven dan zeker 2 weken lekker!

Chocolade popcorn

Chocolade popcorn

Zet een pannetje op middelhoog vuur en smelt hier 1 eetlepel kokosolie in. Wanneer de kokosolie gesmolten is leg je er 3 maïskorrels in. Zodra deze zijn gepoft, weet je dat de olie warm genoeg is. Voeg dan de rest van de maïskorrels erbij. Schud de pan goed heen en weer zodat alle korrels bedekt zijn met wat kokosolie. Wanneer de rest van de mais begint te poppen zet je het vuur wat lager en wacht je rustig af tot alle mais is gepoft en je een grote pan popcorn hebt. Terwijl de mais poft smelt je in een ander pannetje de kokosolie, zodra deze is gesmolten voeg je hier 2 eetlepels rauwe cacao bij en roer je dit goed door elkaar. Wanneer de popcorn klaar is giet je de chocoladesaus eroverheen. Belangrijk is wel dat de popcorn nog warm is, de chocolade saus smelt er dan heerlijk! Roer de popcorn goed door elkaar zodat alles bedekt is met wat chocola. Strooi er als finishing touch wat Himalaya zout overheen en enjoy!!

Vegan banaan pannenkoeken

Banaan pannenkoeken

Doe de plantaardige melk en de havermout in je blender en mix een minuutje tot er geen grote stukken havermout meer in het beslag zitten. Voeg daarna de bananen erbij en mix nog zo’n 30 seconden (hou je van klontjes banaan in je pannenkoek, mix dan maar 15 seconden). Laat dit even staan, zo’n 2 minuten,zodat het beslag wat dikker kan worden. Verwarm, in een goede koekenpan, een klein schepje kokosolie. Zodra deze helemaal gesmolten is, voeg je het beslag toe (ik gebruik per pannenkoek 2 eetlepels beslag). Wanneer de zijkanten van de pannenkoek droog worden en het beslag begint te bubbelen, draai je de pannenkoek om. Bak daarna nog een minuutje aan de andere kant. Stapel de pannenkoeken op voor een extra leuk effect!

Rawnola

Rawnola

Was de citroen goed en rasp vervolgens de schil van een halve citroen. Ontpit de dadels en doe deze samen met de citroenrasp, havermout, kokos en kaneel in je keukenmachine. Ik gebruik hiervoor het liefste mijn keukenmachine omdat in de blender de dadels vaak onderin blijven vastplakken en de mix vervolgens niet goed mengt. Laat je keukenmachine zo’n twee minuten draaien tot er kleine korreltjes aan elkaar vast beginnen te plakken. Schep alles in een grote weckpot en zet deze in de koelkast. Zo heb je altijd een healthy & lekkere snack bij de hand!

Tip: Houd je van grote klonten voeg dan wat extra dadels toe. Dit maakt ze plakkeriger, zo kan je er ook makkelijk bliss balls van rollen.

Ps. Wil je nog meer healthy recepten? Je maakt nu kans op de Fitgirlcode Guide

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer