Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

5 hair do's om te verbergen dat je eigenlijk naar de kapper moet

Kristel, 10 juli 2017

5 hair do's om te verbergen dat je eigenlijk naar de kapper moet

Geen geld, geen tijd, geen zin. Het zijn allemaal legitieme redenen om dat broodnodige bezoekje aan de kapper nog een weekje uit te stellen...

Maar voor je het weet is dat weekje opeens twee weken, en worden twee weken opeens een maand. En laten we eerlijk zijn: dan valt er van dat droge bosje stro op je hoofd weinig knaps te maken. Ai. Geen paniek; Fashionchick to the rescue! Wij hebben namelijk vijf kapsels voor je op een rijtje gezet waarmee je zo stijlvol mogelijk verbergt dat er iets schort aan je hair do. Veel heb je er niet voor nodig; een elastiekje, hoed of bandana is vaak al genoeg. Read on!

#1 Lekker vast

Knot

Wat je niet ziet, is er niet. Toch? Dus stop die gespleten haarpunten of droge lokken daar waar niemand ze kan zien: in een knot! Laag, hoog, in het midden of aan de zijkant; anything goes. En die droge lokken? Die zorgen ervoor dat je knot lekker messy wordt, precies zoals we 'm willen. 

#2 Knoop in je bandana

Sjaaltje

Een zijden sjaaltje of bandana doet het prima om je nek maar in tijden van nood knoop je 'm het liefst in je haar. Om je verre van verzorgde punten te verstoppen maak je bijvoorbeeld eerst een losse knot of vlecht, om het plaatje daarna met een sjaaltje compleet te maken. Wil je al je lokken aan het zicht onttrekken? Maak er dan een waar kunstwerk van en knoop de sjaal om je hele hoofd. Zeker in de zomer is dit geen slecht idee, want je beschermt ook nog eens je haar tegen de zon!

Headband LeafMy Jewellery HaarbandenMy Jewellery
€ 9,95
Banned Gradiation Sjaaltje ZwartBanned Succubus
€ 9,95
Headband LeopardMy Jewellery My Jewellery
€ 9,95
Sjaaltje met streepjesmotief Blauw StepsSteps Steps
€ 14,95 € 5,00
FolkloresjaaltjeSjaalOTTO
€ 7,99
Unique Vintage Sjaaltje PineapplesUnique Vintage Succubus
€ 12,95

#3 Double the fun

Double bun

Waarom zou je het bij één knot houden als je het ook dubbel zo leuk kan maken? Dit seizoen zie je de double bun veelvuldig voorbij komen en daar zijn we maar wat blij mee. Zeker als je haar eigenlijk om een knipbeurt zit te springen! Vind je twee knotjes naast elkaar te girly? Draag ze dan onder elkaar voor een edgy look.

#4 Hoedje van papier

Hoed

Een hoed is altijd een goed idee, zeker als je wat te verbergen hebt. Een coupe die in de loop der tijd wat uit model is geraakt knapt instantly op van een knappe hoed en droge punten kun je makkelijk wegstoppen. Driewerf hoera voor de hoed!

Cat Ears Straw Hat SKarl Lagerfeld Monnier Frères
€ 95,00 € 48,00
Scotch & Soda SailorpetMaison Scotch Scotch & Soda
€ 49,95
Blanche Hemp Straw hatMaison michel StrohoedMonnier Frères
€ 580,00
Roxy Vilten Gleufhoed Love In L.ARoxy OTTO
€ 26,95
Scotch & Soda Vilten hoedMaison Scotch Scotch & Soda
€ 69,95 € 35,00
It's Dora AgainModeMusthaves ModeMusthaves
€ 17,95

#5 Vlechten maar

Vlechten

Ben jij handig met haar en ben je toe aan een kapsel dat next level cool is? Er is geen betere afleiding van een kapsel dat toe is aan een knipbeurt dan een invlecht. Ga voor een messy opgestoken creatie voor een bohemian look of juist voor twee strakke vlechten als jij wat stoerder door het leven wilt gaan. 

Lees ook: Pastelkleurige lokken in een handomdraai

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer