Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

4 x tips om sneakers en jurkjes te combineren

Kristel, 01 januari 2018

Als een echte tomboy hebben ik jurkjes en rokken maanden, zelfs wel jaren, uit mijn kast verbannen. Te schattig, te vrouwelijk en zo niet comfortabel. 

Maar wie mijn blog volgt weet dat ik de laatste tijd ontzettend veel rokken en jurkjes draag. Hoe kan dit? Waar komt deze transformatie vandaan? Sinds Celine, Chanel en andere grote merken de sneakers als it-item hebben gebombardeerd draag ik deze zelf ook overal onder. En ja, dus ook onder al mijn rokken en jurken. Het perfecte item om een vrouwelijk item toch meer tomboy-waardig te maken. Omdat niet iedereen het makkelijk vindt om deze tegenpolen te combineren deel ik vandaag graag wat tips.

Inspiratie

Allereerst, zoek naar inspiratie zodat je weet welke stijl jou het meeste aanspreekt. Ik struin graag Pinterest af voor de nodige inspiratie en ‘pin’ alles wat mij aanspreekt. En vraag je ook de volgende dingen af. Ga je liever voor een mini, mini of een lange rok of jurk? Ga je voor een rechte of een uitlopende rok? En wat voor sneakers draag je graag? Allemaal belangrijk dingen om te weten voordat je er aan begint.

Tegenpolen

Wanneer je twee tegenpolen met elkaar combineert is het wel fijn dat je ze wel ergens een samenhangend detail hebben. Dat kan de kleur, het materiaal of de stijl zijn die een goede match kunnen zijn. Bijvoorbeeld, ik draag graag mijn grovere Adidas Superstar sneakers liever met mijn grijze rechte rok dan met een kante jurk – die geen raakvlakken hebben met elkaar.

Lichaamsbouw

Natuurlijk willen wij vrouwen altijd op ons best uitzien en onze beste kanten naar voren brengen. Dus vergeet niet om te kijken wat voor jou lichaamsbouw werkt en wat niet. In mijn geval combineer ik mijn midi rokken en jurken graag met lage sneakers zodat je nog steeds mijn enkels ziet en dit lengte geeft aan mijn benen. Wanneer ik hogere sneakers of schoenen zou dragen dat zou dat niet goed doen voor mijn figuur.

Experimenteer

Hou altijd in gedachte dat mode iets leuks is om je mee bezig te houden. Creëer je eigen regels en maak eigen versies van al gevestigde mode regels. Persoonlijk vind ik het toffer om twee tegenovergestelde stijlen met elkaar te combineren dat een combinatie die al jaren wordt gedragen. En vergeet niet: Experimenteer!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer