Lifestyle

4 x solliciteren like a Girl Boss

Tess, 15 september 2017

4 x solliciteren like a Girl Boss

girlboss

We moeten er allemaal wel een keer (of tien) aan geloven: solliciteren. Wij hebben een paar handige tips voor je en selecteerden ook meteen een leuke outfit voor deze special day

Natuurlijk weet je prima dat je op deze dag je beste beentje moet voorzetten en dat het niet handig is om al kauwgom kauwend binnen te komen. Maar een goed sollicitatiegespek voeren lijkt voor heel veel van ons een onmogelijke of enge taak. Dat hoeft het echt niet te zijn! Pak dit moment aan, like a boss, en probeer er juist van te genieten. Jezelf goed leren presenteren is namelijk een hele fijne skill om aan te leren en het mooie is: iedereen kan het! 

#1 Lees je in. Bekijk de LinkedIn van het bedrijf, de website, neem goed de vacature door en verdiep je in de termen die ze gebruiken. Ga ook nog even goed door je eigen Social Media en probeer via Google wat artikelen te vinden over het vakgebied waar je mee te maken hebt. Wedden dat dit indruk maakt? 

#2 Kijk de persoon aan. Het lijkt een inkoppertje, maar believe me, als er zenuwen in het spel zijn vergeten we ineens de simpelste dingen. Maak oogcontact, luister actief. Naar de grond staren of uit het raam lijkt een teken van desinteresse terwijl je dit helemaal niet zo bedoelt! 

#3 Je hoeft niet alles te weten. Ga geen dingen verzinnen omdat je denkt dat je een antwoord moet geven! Het staat juist heel volwassen als je aangeeft dat je ergens niet eerder van hebt gehoord, of als je doorvraagt op een lastige vraag, omdat je niet zeker bent wat ze bedoelen. 

#4 Blijf rustig ademhalen en praat niet te snel. Ook iets wat we snel doen door zenuwen. Of omdat we denken dat we al onze kennis en ideetjes in 18 zinnen moeten rammen... Let op je ademhaling, luister goed en neem de tijd tijdens het spreken. Je klinkt dan een stuk rustiger en zelfverzekerder. 

You got this! 

Visions dames loafers - BeigeVisions Schuurman Schoenen
€ 49,99 € 39,99
Blouse met streepjesdessinMango Mango
€ 29,99
The Bridge Story Uomo aktetas S tabaccoThe Bridge Notebook tasDuifhuizen
€ 500,00
lederlook rokVero Moda Ter Horst van Geel
€ 29,90
Daniel Wellington DW00100163Daniel Wellington Juwelierswinkel.nl
€ 159,00
ONLY blazerONLY Blazerwehkamp.nl
€ 49,99 € 34,95

Lees ook ons interview met mega Girl Boss Ellen Snijder herself

liefs, Tess , In order to be irreplaceable one must always be different

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer