Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Advertorial

4 tips om een droge huid te voorkomen

Marthe, 03 september 2018

Hate to break it to you maar de zomer begint toch écht aan zijn eind te geraken. En dus is het tijd om ons voor te bereiden op dat wat komen gaat: namelijk het najaar. 

Een nieuw seizoen vergt natuurlijk de nodige voorbereidingen. En dan heb ik het níet alleen over het samenstellen van een nieuwe garderobe. Nee, ik over het aanscherpen van je beauty routine. De wisseling van de seizoenwacht heeft namelijk ook impact op je huid: de regen en kou doet onze huid al snel droog en schraal aanvoelen. Niet zo leuk. Maar no need to stress, hulp is namelijk hier. Wij vroegen de experts van hannah huidcoach om raad. En zij zouden natuurlijk de experts niet zijn als zij niet een viertal handige tips paraat hadden, waarmee jouw huid de herfst ongeschonden doorkomt. 

4 tips tegen een droge herfsthuid 


#1. Zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis. De temperaturen gaan omlaag en dus gaat de verwarming aan. Helaas zorgt die verwarming ervoor dat er vocht ontrokken wordt aan je huid. Daarom is het raadzaam om aan iedere verwarming een bakje water te hangen, zodat je de luchtvochtigheid in huis goed op pijl kunt houden.

#2 Hydrateren. Goed, het is dus belangrijk om de vochtbalans in je huid op pijl te houden. Daar hebben we alleen wel wat meer voor nodig dan een bakje water aan de verwarming. Gelukkig zijn er allerlei middelen die hierbij kunnen helpen. Het Vitamin Complex van hannah bijvoorbeeld. Waarom deze spray een aanrader is? Omdat-ie naast een boost in vocht óók een vitamineboost geeft. Nog een aanrader: de (natuurlijke) Sparkling Spray. De Aloë Vera in deze spray werkt kalmerend, wat 'm dus geschikt maakt voor een gevoelige of geïrriteerde huid. Fijne bijkomstigheid: door het gebruik van de de spray trekt 1) je crème beter in en 2) heb je er ook minder van nodig. 


#3 Zorg voor een goede 'conditie'. Dat wil zeggen: van je huid. Later in het jaar zal je huid namelijk meer weerstand nodig hebben. En dus is de herfst het ideale seizoen om de conditie van de huid wat op te krikken. Onze tip? Een bindweefselmassage bij hannah huidcoach. Dit geeft de huid namelijk een extra oppepper, waardoor niet alleen je huid maar ook diens weerstand sterk wordt verbeterd. Heb jij bijvoorbeeld last van pigmentvlekjes door de zon? Dan is de herfst het seizoen om daar iets aan te doen. Omdat de zonkracht in het najaar minder sterk is, zal je huid niet opnieuw beschadigd raken. Als je dan toch voor een bindweefselmassage gaat, vraag je huidcoach ook naar een fruit- of amandelzuurpeeling. Die kunnen de uitkomst bieden om de verdikte zomerhuid intensief te peelen en tegelijkertijd de opgedane pigmentvlekjes te verminderen. Daarnaast kun je op advies van je huidcoach een serieus serum op basis van vitamine A of C aan je dagelijkse verzorgingsroutine toevoegen om die ontsierende vlekken aan te pakken én je huid te voorzien van extra voeding.

#4 Houd je vochtgehalte op pijl. Daarom is een wat vettere (of liever gezegd vollere) crème tijdens deze maanden een must. De vetten in de crème vormen een beschermlaag op je huid. Bij hannah vind je deze crèmes in de Touch familie. Dit zijn stuk voor stuk zijdezachte crèmes die vochtverlies tegengaan en fijne lijntjes opvullen. Onze favoriet uit de collectie? De Touch of Colour. Dankzij de verschillende kleurpigmenten voorziet deze crème iedere huidskleur van een glow. Nog een aanrader? De Touch of Silk werkt ideaal bij huidbeschadigingen en littekens. Maar je kunt hem ook gebruiken als primer. Last but not least vind je er de de Brilliant Touch. Deze vermindert huidverslapping en geeft je huid een egale en gave teint. 

Kortom voor iedere huid én wens is er een passende touch-up te vinden, zodat we óók in de herfst nog even door kunnen stralen. Meer weten over de producten van hannah? Neem dan even een kijkje op de website van hannah huidcoach

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer