4 stappen voor de perfecte wenkbrauwen

Wenkbrauwen, we've all got them. De één heeft wat meer wenkbrauw dan de ander. Maar gelukkig zijn er vele manieren waarop je je wenkbrauwen perfect kunt laten ogen. Precies op een manier die bij je past. Best belangrijk (binnen de beautykaders dan), want de shape van je wenkbrauwen is aardig bepalend voor de vorm van je gezicht en dus je totale look. En er zijn vele mogelijkheden. Want er kan gekamd, geplukt, geknipt en gekleurd worden. Maar hoe je dat dan doet en welke stappen noodzakelijk zijn voor die perfecte wenkbrauw van jou, dat is afhankelijk van het soort wenkbrauw dat in jouw ogen perfect is. We nemen je stap voor stap mee langs de opties zodat jij je brows straks precies kunt shapen zoals je dat zelf het allermooiste vindt.  

Check je eigen gezichtsvorm

Gezichtsvorm

Bij elke gezichtvorm past een ander soort wenkbrauw het beste. Bij een ovaal gezicht staat een zachte hoek in je wenkbrauwen mooi. Heb je een vrij lang gezicht? Door je wenkbrauwen vrij recht te shapen lijkt je gezicht iets korter. Een hoge boog in een wenkbrauw staat het mooiste bij een rond gezicht, want je gezicht lijkt dan iets langer. Oogt jouw gezicht een beetje hartvormig, dan kun je het beste voor een ronde wenkbrauw kiezen die goed hoog en dik is. Ook bij een diamantvormig gezicht staat een ronde wenkbrauw erg mooi. Dus: werp eens een goede blik in de spiegel en pick your brow!

Start met epileren

epileren

Je hebt misschien de neiging om direct een potlood erbij te pakken. Maar daar zijn we nog niet! Als je bepaald hebt wat voor soort wenkbrauw je wil creëeren, gaan we eerst shapen! Waxen, epileren en threaden; het kan allemaal. Maar laten we met de huis-tuin-en-keuken-methode beginnen: epileren dus. Paar keer gedaan en klaar om long-term dezelfde wenkbrauwen te hebben? Dan is waxen zeker een optie! Maar eerst dus epileren, want je wil niet een maand lang rondlopen met een gezicht waar je niet blij van wordt.

Goed. Dat epileren dus. Daarvoor zijn een aantal dingen belangrijk. Stap 1. Gebruik een goede pincet. Heb je namelijk jaren lang 'plezier' van en het epileren gaat makkelijker. Stap 2: Bepaal vanaf welke grens je wil gaan 'plukken'. Kader dit desnoods even met een wit potlood af. Fijn hieraan: op deze manier kun je voorkomen dat je twee verschillende wenkbrauwen creëert. Prettig! Stap 3: Plukken maar!

Bijwerken

wenkbrauw borstel

Zo, de boel is nu weer aardig op orde. Maar om tot de perfecte wenkbrauw te komen (en daar gingen we immers voor) is er toch echt meer nodig. We zetten de stappen weer voor je op een rijtje: Stap 1: Start met het eenvoudig borstelen, zodat alles in de goede richt beweegt. Stap 2: Ga nog een keer met de borstel door je wenkbrauwen, trek de haartjes een klein beetje los en knip alles wat dan nog boven de borstel uitkomt weg. 

Tekenen maar!

inkleuren wenkbrauwen

Niet iedereen vindt het prettig om de wenkbrauwen in te tekenen. Dus voelt dit niet 'jou' doe het dan vooral niet. Wel behoefte aan iets meer zwaarte in je wenkbrauw? Zorg er dan voor dan je een fijn potlood kiest en ga daarbij eerder voor een wat lichtere kleur dan een wat donkerdere. Zwart staat er streng, we adviseren je dus om deze kleur sowieso over te slaan. En dan? Begin aan de binnenkant (de kant van je neus dus) en teken vanaf daar steeds korte streepjes naar buiten toe. Alsof je echte haartjes bijtekent dus, maar dan iets dikker. Teken aan het begin minder streepjes en aan het einde meer, daar mag je wenkbrauw namelijk best wat donkerder zijn. Tot slot? Ga voor een fijne wenkbrauw gel en breng de haartjes precies zo in model zoals jij dat fijn vindt. Et voila! De perfecte wenkbrauw is een feit...

Let's do this! 

ecrin sourcils 5 lang houdende poeders nuance op-maatGuerlain ICI PARIS XL
€ 41,85
Tweezerman Pincet Schuine Punt Rose GoudTweezerman Pincetde Bijenkorf
€ 29,95
Anastasia 02 - Blonde Brow Gel Wenkbrauwgel 9 gAnastasia Douglas
€ 29,53
Wet ‘n Wild Color Icon Brow Pencil Blonde MomentsWet n'Wild OogpotloodBoozyshop
€ 2,49
Dior All-In-Brow 3D Pro Brow Palette - wenkbrauw kitDior Wenkbrauwproductde Bijenkorf
€ 61,50
Anastasia #7B Penseel 1 stAnastasia Douglas
€ 23,95
Wet ‘n Wild Ultimate Brow HighlighterWet n'Wild Make-upBoozyshop
€ 4,99
wenkbrauwschaar en -borsteltjeTweezerman ICI PARIS XL
€ 26,06
M·A·C Great Brows - wenkbrauw kitWenkbrauwproductde Bijenkorf
€ 34,00
NYX Professional Makeup Nr. 08 Ash Brown 3-In-1 Brow Pencil Wenkbrauwpotlood 1 stNyx Cosmetics Douglas
€ 12,60
Milani Easybrow Tinted Fiber Gel Medium BrownMilani Boozyshop
€ 8,49 € 5,95
Ardell Brow & Lash Growth AcceleratorArdell Make-upBoozyshop
€ 6,95

Lees ook: Welke eyeliner past het beste bij jouw ogen? 

liefs, Marjolein van den Broek, Never underestimate the power of a good outfit on a bad day..