parijs to do modestad stad kunst mode tentoonstellingen
Lifestyle

4 redenen om snel naar Parijs te gaan

Jane, 12 maart 2023

Paris Fashion Week is helaas voorbij, maar Parijs heeft het hele jaar door genoeg mode-inspiratie te bieden, waardoor je het liefst vandaag nog afreist naar de stad van de liefde, het licht en de mode. 

Dior - La Galerie Dior

Iedere modeliefhebber kijkt zijn of haar ogen uit in La Galerie Dior. In de showroom en het voormalig werkatelier van Christian Dior op de hoek van Avenue Montaigne en Rue François Premier, schittert niet alleen de prachtige Dior-boutique, maar evenals het naastliggende Dior-museum waar je door het leven van Christian Dior wordt geleid. Hier vind je alle klassiekers en haute couture van de modeontwerper, maar ook van de creative directors van het modehuis die het stokje van hem hebben overgenomen: Yves Saint Laurent, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons en Maria Grazia Chiuri. We zien de mooiste oude en nieuwe creaties in een romantische en kunstzinnige setting, we zien hoe een Lady Dior handmatig in elkaar wordt gezet en we zien verschillende rodeloperlooks van celebrities in Dior op slechts een meter afstand. Om dit alles te laten bezinken, geniet je na afloop van een drankje in het Dior-café of in het restaurant of ‘binnenplaats’ dat zich in de luxe boutique bevindt - en ook absoluut een bezoek waard is.  

Louis Vuitton - LV Dream

Yayoi Kusama voor Louis Vuitton heeft Parijs overgenomen. Naar aanleiding van de nieuwe samenwerking tussen de kunstenares en het modehuis, siert ze zowel de straten van Parijs als New York. Op de gigantische winkel op de Champs Elysées bevindt zich een opblaaspop van Kusama in actie. Ook is het gebouw versierd met haar beroemde, gekleurde polkadots. Misschien nog wel imposanter is het grote beeld dat tegenover het hoofdkantoor van Louis Vuitton staat en waar je ook de tentoonstelling LV Dream kunt bezoeken. In deze tentoonstelling komen met name alle tassen en accessoires goed tot hun recht. Uiteraard kan de samenwerking met de Japanse kunstenares hierbij niet ontbreken. Naast de expositie kun je bij de Louis Vuitton-patisserie terecht voor chocolade van het modehuis en kun je genieten van koffie en zoetigheid (alle met LV-logo!). Het uitzicht op de Seine maakt de ervaring compleet. 

Yves Saint Laurent - Gold

In 2017 opende aan de Avenue Marceau het Yves Saint Laurent-Museum op de plek waar zich lang geleden het couturehuis bevond - je kunt een kijkje nemen in de werkkamer van de modeontwerper die zo goed als onaangetast lijkt. Het gehele museum is een eerbetoon aan het oeuvre van de Franse modeontwerper die in 1957 zijn loopbaan bij Dior begon. Op dit moment vind je er de expositie ‘Gold’ die de nadruk legt op alle gouden haute couture, maar ook op alle gouden details, sieraden, kunststukken en de gouden periode uit zijn leven. Luxe en een lust voor het oog. Vergeet ook niet om de 10 minuten durende documentaire rustig tot je te nemen, heel inspirerend!

Jacquemus - La Boutique Montaigne

Ineens was daar een aantal jaren geleden modelabel Jacquemus. Met minitasjes, fleurige jurken en andere kledingstukken met bijzondere details en silhouetten, veroverde het merk van Simon Porte Jacquemus de wereld. Zijn kleding is origineel en erg in trek bij diverse modeliefhebbers en celebrities. Een winkel in de stad van de mode kon dan ook niet uitblijven. En dat het bij Jacquemus niet alleen om de bijzondere mode gaat, wordt wel duidelijk in de onlangs geopende boetiek op de Avenue Montaigne. Daar draait een gigantische Jacquemus-wasmachine op volle toeren en vind je op de bovenste verdieping een supergroot model van Le Bisou. Zelfs popcorn scheppen met een grijpmachine behoort tot de mogelijkheden. Genoeg te zien, te doen én te shoppen.


Beeld: Kristen Pelou

Op de koffie bij mode-icoon Chiara Ferragni

Lees ook

Op de koffie bij mode-icoon Chiara Ferragni

Lifestyle

De leukste modewinkels in Kopenhagen

Lees ook

De leukste modewinkels in Kopenhagen

Lifestyle

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer