Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
foute kersttrui
Advertorial

3 tips voor het maken van je eigen foute kersttrui

Sarah, 07 december 2018

Een foute kersttrui is dé manier om je feestdagen zo comfortabel en knus mogelijk door te komen. En daarnaast steun je ook nog eens een fantastisch mooi goed doel. Heb jij het perfecte exemplaar nog niet gevonden? Met onze tips fabriceer je die ó zo foute kersttrui gewoon zelf.

Vergeet de te strakke jurken en pailletten die in je lijf prikken, deze kerst gaan we voor de foute kersttrui. Al helemaal omdat we in zo'n trui in actie kunnen komen voor kinderhulporganisatie Save The Children, die voor de derde keer op rij een Foute Kersttruien-actie heeft opgezet. Op 14 december kun je in je foute kersttrui opkomen voor kinderen in nood. De warme en gezellige kerstdagen zijn een goed moment om er bij stil te dat er kinderen zijn die geen dak boven hun hoofd hebben, honger en kou lijden en geen ouders meer hebben. 

Kom in actie!

Hoe je dat kunt doen? Je kunt schoenen gaan poetsen in je foute kersttrui, kleding die je niet meer draagt verkopen, de haren stijlen van al jouw vrouwelijke collega’s, vriendinnen of vrouwen op straat, nagels lakken of make-uppen. De keuze is reuze. Als je maar geld inzamelt – in je gekke, foute kersttrui natuurlijk. Wees vooral creatief! Waag jij je 14 december in een foute kersttrui, dan ben je een echte held. En ‘Een echte held verzamelt geld’, aldus het motto van Save the Children. Stap 1? Het maken van je eigen foute kersttrui.

kerstversiering

Dé tips voor het maken van je eigen foute kersttrui

#1 Goede voorbereiding. Een goed begin is het halve werk. Voordat je aan je kersttrui begint is het handig dat je een lijmpistool, (textiel)schaar, naald en draad bij de hand hebt. Vergeet je tafel niet te beschermen. Dit kun je doen met kranten. Met een stuk karton kun je de voorkant van de trui scheiden van de achterkant, zodat er niets aan elkaar plakt.

#2 Versieringen verzamelen. Je kunt een trui gebruiken die je al hebt of als je niets hebt, een nieuwe trui kopen. Bedenk welke ornamenten je wilt gebruiken voor je trui en verzamel alles wat je leuk lijkt. Waarschijnlijk heb je al een beetje in gedachten hoe je trui eruit komt te zien. Voor versieringen kun je bijvoorbeeld slingers, kleine kerstballen, linten, pailletten en glitters gebruiken.

#3 Hoe gekker, hoe beter. Wees niet bang om helemaal los te gaan met het versieren van je eigen trui. Voor een foute kersttrui is niets namelijk te gek. Het is niet voor niets een ‘foute’ kersttrui. Van kerstbomen en sneeuwpoppen tot rendieren, zolang het met Kerst te maken heeft kun je moeilijk de plank misslaan.

Nog even over de inzamelingsactie: wij doen ook mee! De hele redactie van Fashionchick zit 14 december in een foute kersttrui achter de computer en natuurlijk doneren we allemaal aan Save the Children. Alle bij elkaar verzamelde centen komen goed terecht, want Save the Children helpt kinderen in Jemen, Syrië, Zuid-Soedan of Sulawesi die vluchteling zijn voor geweld of een natuurramp met onderdak, bescherming, hereniging met de ouders, voedsel, warme kleding, schoenen en dekens. Wil je nou wel helpen, maar niet per se in een foute kersttrui capriolen uithalen? Save the Children wordt ook enorm geholpen met een donatie, al is het maar een klein bedrag. Goed nieuws: wij maken we het je extra makkelijk om te doneren. Klik gewoon op de button hieronder. Jij helpt toch ook?

Doneer

Meld je nu aan voor de actie en ontvang een superleuk inspiratiepakket, gratis en voor niks.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer