menu
Lifestyle

3 tips om de wintertijd te overleven

Kristel, 23 oktober 2018

In de nacht van 27 op 28 oktober gaat de wintertijd in en de klok een uur achteruit. Voor mensen die daar gevoelig voor zijn is dat hét recept voor een twee weken durende jetlag. 

Het ingaan van de wintertijd schudt onze biologische klok even flink door elkaar. Ook al gaat het maar om een uur verschil, je kunt er behoorlijk last van hebben. Zo kan het bijvoorbeeld dat je 's avonds slechter in slaap komt en 's ochtends niet uit bed te branden bent. Wij helpen je natuurlijk graag en daarom hebben we 3 handige tips - en een dijk van een aanbieding! - voor je op een rij gezet.

Zo overleef jij de wintertijd


#1 Zorg voor voldoende beweging. Doe dit het liefst 's morgens en niet 's avonds om ervoor te zorgen dat je niet vol met adrenaline in bed belandt. Je hoeft niet iedere ochtend intensief te sporten, fietsen of wandelen is voldoende. Door de beweging maak je endorfine aan, waardoor je je energieker voelt.

#2 Zorg ervoor dat je 's avonds niet aan veel licht wordt blootgesteld. Dit kun je voorkomen door je lampen te dimmen maar ook door het tv kijken of Instagrammen tot een minimum te beperken. Probeer minimaal twee uur voordat je naar bed gaat niet meer op je telefoon, laptop of tablet te kijken zodat je lichaam voldoende melatonine aan kan maken.

#3 Zorg 's ochtends voor voldoende licht. Dat is in de winter best lastig maar de Philips Wake-up Light kan je hierbij helpen. Deze lichtwekker simuleert de zonsopkomst; het licht uit de lamp wordt steeds feller, waardoor je geleidelijk wakker wordt. Hierdoor word je makkelijker, frisser en energieker wakker. Lijkt jou dat wel wat? Goed nieuws. Via ons shop je de Wake-up Light Special met 45% korting! Dat betekent dat je in plaats van €59,99 maar €32,95 hoeft te betalen. Waar wacht je nog op? Ga naar de shop en wordt vanaf nu altijd fris en fruitig wakker.

Naar de shop

Lees ook: 7 tips tegen wallen.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer