Fashion

3 redenen om een haarband te dragen

Kristel, 26 juni 2018

De haarband is zijn truttige, jeugdige en veel te schattige imago zo goed als kwijt. Anno 2018 prijkt -ie in de manen van menig influencer en spotten we de ene na de andere fashionable kiek op Instagram. Oftewel: de haarband is hot!

En dat is niet zo verwonderlijk, want er zijn genoeg redenen te bedenken waarom we eigenlijk allemaal zo'n haaraccessoire moeten. Niet in de laatste plaats omdat er tegenwoordig zo ontzettend veel mooie exemplaren te krijgen zijn. Velvet. Met print. Felgekleurd. De één is nog knapper dan de ander. Maar de belangrijkste redenen om vandaag nog tot aanschaf van een (of meerdere) haarbanden over te gaan? Ik heb ze hieronder voor je genoteerd.

Iedereen aan de haarband!


#1 Het houdt je haar uit je gezicht
Allereerst is een haarband ongelooflijk praktisch: het houdt je haar namelijk op z'n plek én uit je gezicht. Ideaal voor winderige dagen of dagjes op het strand. Dus, het eerste dat er in je koffer verdwijnt? Juist: een band voor in je haar.

#2 Het lost iedere bad hair day op
We hebben ze allemaal: bad hair days. Je kunt er voor kiezen om die dagen in bed te blijven, maar er zijn constructievere oplossingen. Zoals? Ach, dat hoef ik eigenlijk al niet meer te zeggen. Toch?

#3 Het maakt je look compleet
Misschien wel het belangrijkste argument: het maakt je look écht af. Zelfs als deze verder slechts uit basics bestaat. En je kan hierin ook nog variëren. Want draag je de haarband óp je haar, dan geeft dat je look een bohemian vibe. Draag je 'm juist zo dat al je haar naar achteren wordt gehouden? Dan staat het eerder wat klassieker en super sophisticated. Blair Waldorf, eat your heart out. 

Als je haar maar goed zit

€24.95

Atelier Des Femmes

Jolie haarband met stippendessin

3
Ga naar de Bijenkorf
 
€19.99 €24.95

Becksöndergaard

Haarband. Twist. Dots. Glitters. Goud.

11
Ga naar A Little Bird Told Me...

NIET BESCHIKBAAR

My Jewellery

Polkadot Headband – Black

28
Ga naar My Jewellery

NIET BESCHIKBAAR

My Jewellery

Flower Printed Headband - Blue

5
Ga naar My Jewellery

NIET BESCHIKBAAR

My Jewellery

Flower Printed Headband - Yellow

5
Ga naar My Jewellery

NIET BESCHIKBAAR

Only

haarband met all over print

3
Ga naar Wehkamp

Meer haaraccessoires kopen? Je vindt de mooiste exemplaren in onze shop!


Beeld: Anouk Yve / Atelier des Femmes

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer