Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

15 tips om extra knap op de foto te staan

Marjolein, 16 april 2016

15 tips om extra knap op de foto te staan

Dat jij van jezelf een knapperd bent, dat geloven we meteen! Maar wat tips and tricks om extra goed op de foto te staan, kunnen nooit kwaad toch? Ruim een jaar geleden ben ik aan het bloggen geslagen. Op Sneakers and Smoothies blog ik over hotspots, travel en fashion. En dat betekent dat ik regelmatig zelf op de gevoelige plaat moet. Dat vond ik, zeker in het begin, best wel een dingetje...

sneakers smoothies

"Op de foto gaan, is echt de grootste uitdaging."

Over outfits schrijven is één, lunches fotograferen terwijl je hongerige vrienden je ietwat ongeduldig aankijken is twee, maar geloof me: zelf op de foto gaan, is toch echt de grootste uitdaging. Want hoe lach je met je ogen, welke kant is nou eigenlijk de mooiste en hoe zorg je ervoor dat je lekker lang lijkt? Regelmatig als ik een serie foto's schiet, zitten er een aantal shots bij waar ik hardop op moet lachen; één oog dicht, toch een kleine onderkin of gewoon een soort van schele blik. Eerlijk is eerlijk: hoe grappig ook, die foto's halen mijn Instagram en/of blog selectie zekersteweten niet. Liever heb ik dus zo min mogelijk van zulke platen. Gelukkig heb ik in het afgelopen jaar best wel een aantal trucs opgepikt. Trucs die ook jij in een handomdraai kunt toepassen. Verwacht geen magic, maar wel een fijne finishing touch. Ready? Camera. Action!

lippenstift

Rimmel London Lasting Finish BY KATE lippenstift - 010 RedRimmel London wehkamp.nl
€ 10,99
Ray-Ban Round Metal RB 3447 001Ray Ban Mister Spex
€ 121,00
TOPSHOP ACDC destroyed T-shirt met printTopshop de Bijenkorf
€ 36,00

#1 Draag lippenstift Je gezicht spreekt veel meer als je lippenstift draagt. Bovendien lijken je tanden witter met een felle kleur op je lippen. Verder ben ik echt niet zo make-up minded, maar lipstick rockt elke foto. #2 Wissel van poses Door in beweging te blijven, word je geen standbeeld en lijken je houdingen veel natuurlijker. #3 Kijk nooit tegen de zon in. Lijkt een open deur, maar ik zie het zo nu en dan toch nog mis gaan. En als het licht echt zo mooi valt dat je toch richting de zon wil draaien, vlam dan gewoon een zonnenbril op je neus. Daar word je namelijk sowieso een stukje knapper van. #4 Draai je lijf een beetje Van de zijkant lijk je smaller en dus kan het geen kwaad om die heupen iets te draaien. Als je ook nog hakken aan hebt zie je wanneer je gedraaid staat bovendien hoe je billen worden gelift en dat is altijd fijn. Toch? #5 Als je een foto in de lengte neemt, zorg dan dat de fotograaf iets door zijn knieën gaat Op die manier lijk je iets langer. Vandaar ook dat BN'ers in het echt altijd kleiner zijn dan je denkt. Fake it till you make it zeggen we dan.

fotogeniek

Floppy Felt HatModeMusthaves ModeMusthaves
€ 16,95 € 8,45
KIOMI Trenchcoat light brownKIOMI Zalando
€ 89,95 € 53,95
Blue wash gerafelde denim T-shirtjurkRiver Island River Island
€ 38,00

#6 Adem even in en uit voordat er geschoten wordt Mijn mond raakt vaak wat gespannen, vooral wanneer ik een aantal foto's achter elkaar schiet. Maar als ik even adem en/of oprecht lach, kan ik daarna weer echt stralen. #7 Lach hardop Het is fijn als je foto's kunt maken met iemand die je aan het lachen kan maken. Want een echte lach hoor je op een foto bijna nagalmen. Dat werkt écht. #8 Kruis je benen Dit oogt natuurlijk, je benen worden er mooi slank van en de pose heeft een zekere je ne sais quoi. Willen we! #9 Kijk schuin omlaag Die nonchalante pose doet het altijd goed. Hij werkt overigens wel het beste als je een wat klein en spitsig neusje hebt. Je neus wordt immers vol van boven gefotografeerd en dat werkt bij de één beter dan bij de ander. #10 Smize Ja hoor, daar is ie. De gouden les van America's Next Topmodel presentatrice Tyra Banks: lach met je ogen. Is niet altijd even makkelijk, maar denk maar aan je lieve vriendje, die designertas die je óóit gaat kopen of een goede grap die een vriendin je gisteren vertelde en dan gebeurt het bijna vanzelf.

fotogeniek

Michael Kors Zonnebril havanaMichael Kors Zalando
€ 184,95 € 147,95
Tommy Hilfiger Basic T-shirt met logoprintTommy Hilfiger de Bijenkorf
€ 29,90
Michael Kors Handtassen Bedford Crossbody ZwartMichael Kors The Little Green Bag
€ 149,95 € 119,96

#11 Bedenk van tevoren wat je met je handen wil doen Je ziet het op een foto al snel als iemand zich ongemakkelijk voelt en de handen zijn daar een goede indicator voor. Die bepalen namelijk een groot gedeelte van je houding. Ik doe mijn handen vaak in m'n zakken. Maar met je ene hand je andere arm vasthouden of even je haar achter je oor brengen, werkt ook. #12 Zorg dat je je vingers lang houdt Soms heb je de neiging om te nonchalant te doen. Dan blijven je vingers gebogen en lijken je handen op foto's ineens stompjes. True story! Niet nodig als je er een klein beetje op let. #13 Laat de linkerkant van je gezicht zien. Dit heb ik niet zelf bedacht maar is echt bewezen; bij de meeste mensen is de linkerkant van het gezicht knapper. En als het bewezen is, dan weet je wat je te doen staat. #14 Houd je hoofd schuin Dat oogt wel schattig. Bovendien voelt het natuurlijk en dat zien we vrijwel direct terug op de foto.  #15 Oefening baart kunst Wedden? Hoe vaker je op de foto gaat, hoe beter je foto's worden.

Hello new Insta-queen!

Lees ook: Zo creëer je de perfecte nonchalante krul

liefs, Marjolein van den Broek, Never underestimate the power of a good outfit on a bad day..

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer