Lifestyle

12 vlugge vragen aan ROSA

Marthe, 18 juli 2017

12 vlugge vragen aan ROSA

ROSA, misschien ken je 'm al. Misschien niet, maar dan is het tijd om daar héél snel verandering in te brengen. De man kan namelijk fantastisch goed zingen. Daarnaast is-ie ook nog eens super charmant. Onlangs bracht hij zijn eerste single 'Drunk Girls' uit. En ik kan je vertellen, dat smaakt naar meer. Tijd voor een quickie met ROSA dus. En geloof mij, na het lezen ben je net zo'n fan als wij. 

Roger

Hi Roger, thanks dat je even wat tijd voor ons kon maken! Kun je ons even kort iets over jezelf vertellen? 
Natuurlijk! Mijn naam is Roger Saro. Ik maak muziek onder de naam ROSA. Onlangs heb ik mijn eerste single ‘Drunk Girls’ uitgebracht. Later dit jaar komt mijn EP ‘FEMALE’ uit en ben ik momenteel druk mee bezig met het afronden daarvan. Daarnaast ben ik ook begonnen met het opzetten van de live show. Eigenlijk ligt mijn focus momenteel op ROSA als artiest en als brand neer te zetten: van audio tot video’s en uiteindelijk de live show. Ik wil dat alles aansluit en dat mensen een totale ervaring mee krijgen als ze mij volgen, naar mijn muziek luisteren of naar mijn live show komen.

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Wanneer besloot je van zingen je beroep te maken?
In 2014 besloot ik om parttime te gaan werken en me meer te gaan focussen op muziek. Wel had ik al wat muziek klaarliggen maar nog niet echt een concreet plan. Dankzij die extra vrije tijd had ik meer ruimte om te bedenken hoe ik dit wilde aanpakken. Daarnaast moest ik goed nadenken over of ik dit écht wilde doen. Wat maakt mij zo speciaal? Wat maakt mijn muziek of mijn verhaal zo speciaal? Is het wel logisch om voor zo een onzeker bestaan te kiezen?

Hoelang doe je over het schrijven van een nummer?
Nou, eigenlijk schrijf ik nooit. Ik ben echt een observerend persoon. Ik kijk naar situaties en gebeurtenissen en sla deze op. Die situaties blijven dan als een soort vibe in mijn hoofd zweven, zonder iets op papier te zetten. ‘Drunk Girls’ is bijvoorbeeld ontstaan doordat ik op een nieuwjaarsfeestje 2 meiden ontmoette waarvan ik wist dat eentje me kende, maar deed alsof ze niet wist wie ik was. Na een aantal glaasjes ging haar gedrag steeds meer de flirterige kant op en dat contrast vond ik heel interessant. Toen ik naar het toilet ging popte de eerste zin 'drunk girls are a lot of fun, until they get sober’ als een soort ”AHA!” moment op in mijn hoofd. Als zoiets gebeurt ga ik naar de studio en begin ik wat in de microfoon te brabbelen. Tijdens het brabbelen denk ik aan die momenten en dan komen de woorden vanzelf tot me. Zo vul ik verder de gaatjes in. Zodra ik de woorden heb zoek ik een melodielijn die niet al té ingewikkeld is, maar ook niet zo simpel is dat het afgezaagd wordt.

'De zin 'drunk girls are a lot of fun, until they get sober’ popte als een soort ”AHA!” moment op in mijn hoofd.'

Hoe zou jij jouw muziekstijl omschrijven?
Pop muziek met een rauw randje. Ik ben geen geschoolde zanger dus mijn invalshoek is altijd wat onorthodox. Ik werk meer op gevoel. Dat vind ik een fijne positie om in te zitten. Het zorgt ervoor dat er altijd een bepaalde authenticiteit is in de muziek die ik creëer.

Is er een bepaalde boodschap die je met jouw muziek wil overbrengen?
Ja, mijn EP ‘FEMALE’ is eigenlijk een ode aan de jonge, moderne vrouw. Ik zet de man in elk nummer in een ietwat kwetsbare positie dan dat we van de maatschappij gewend zijn. In ‘Drunk Girls’ schopt de vrouw de man uit bed na een wilde nacht en niet andersom. Het is oké om als man wat emotioneler te zijn en het is oké dat vrouwen wat directer zijn over wat ze wél of niet willen. Ik ben een groot voorstander van ‘gender equality’ en probeer dit dan ook subtiel in mijn muziek te verwerken. Ik verpak het in een popliedje, waarschijnlijk heb je hebt het niet eens door, maar de intentie is er wel.

Wie of wat inspireert jou?
Dat zijn een aantal mensen om verschillende redenen. De eerste waar ik op kan komen is Beyoncé. Niet alleen vanwege haar muziek, maar ook om andere redenen. Bijvoorbeeld om hoe zij zichzelf presenteert. Welke mensen ze in haar cirkel toelaat. De manier waarop zij haar privé leven privé houdt, en nooit meer zegt dan nodig is. Voornamelijk uit zelfbescherming natuurlijk. Daarnaast streeft ze ook altijd naar een bepaald niveau van excellentie. Ze is altijd vernieuwend en volgt niet de menigte. Zij zet zelf juist iets origneels neer: de menigte wil haar volgen. Het zelfde geldt eigenlijk voor Jay Z.  Frank Ocean voor zijn eigenheid. En er is een nieuwe zangeres genaamd H.E.R. Haar manier van schrijven is heel visueel. Alles wat ze vertelt zou zo een scene kunnen zijn uit een film. 

Roger

Wat zou je in de toekomst nog willen bereiken?
Langdurigheid en consistentie. Uiteindelijk wil ik een fanbase opbouwen die ROSA volgt en die het leuk vindt om de juiste redenen. Want als alle hypes en likes en gimmicks wegvallen, dan staat alleen de muziek en waar ik voor sta nog overeind. Als ik dan een following heb die zich aan mij kan relateren, dan ben ik tevreden. Een hit of een bepaalde piek bereiken is leuk, maar als de mensen 15 jaar na die hit of die piek nog steeds in mij geloven, dan voel ik me pas goed. 

Wat is je grootste muziekblunder?
Haha, ik ben pas begonnen dus ik heb nog geen blunders gemaakt en hopelijk zal dat ook zo blijven. 

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik op mijn 19e ongeveer de kracht van eigenwaarde heb ontdekt. Dat heeft me beschermd van onzekerheid en onwetendheid. Daarnaast heeft het ook mijn drijfveer gevoed. Ik probeer zo vaak mogelijk een paar stappen verder te denken waardoor ik makkelijker met druk en stress omga. Het heeft mij ook geleerd hoe belangrijk het is om geduld te hebben. Door mijn eigenwaarde heb ik geleerd te relativeren en hoe ik mijn zelfkennis scherp kan stellen. Al deze eigenschappen hebben mij niet alleen in mijn persoonlijke leven enorm veel geholpen, maar ook in mijn muziek.

Only Wollen PetONLY OTTO
€ 16,99
Lavish Alice RUCHE SIDE  Badpak blueLavish alice Zalando
€ 69,95
s.Oliver RED LABEL Strandtas van canvass.Oliver OTTO
€ 15,99 € 11,99
Julie Sandlau Fijne ketting Iris met 22k gouden plating en zirkoniaJulie Sandlau sieraadde Bijenkorf
€ 170,00
AllSaints Pam denim shorts met destroyed lookAllSaints de Bijenkorf
€ 98,00 € 46,40
VANS Old Skool sneaker met suède detailsVans de Bijenkorf
€ 75,00 € 60,00

Heb je een stijlicoon?
Niet perse één stijl icoon. Ik vind dat Rihanna een perfecte mix van avant-garde en streetstyle weet te combineren. Garance Doré heeft een tijdloze, klassieke Franse stijl. Michael Jackson, Prince en David Bowie waren de koningen op stijlvlak. André 3000 en A$AP Rocky komen misschien het dichtst bij mijn persoonlijke smaak.

Hoe zou jij je kledingstijl omschrijven?
Momenteel nonchalant chique. Het zit in de details. Ik ben momenteel ook aan het uitproberen hoe ik silhouetten in mijn stijl kan vermijden. Dus de kleren zitten wat wijder. Een combinatie van street en high fashion. Ik heb bijvoorbeeld een Dries van Noten shirt dat ik heel makkelijk zou dragen met een wat wijdere broek en de Ozweego sneakers van Raf Simons x Adidas. Oogt heel minimalistisch, maar is nét iets genuanceerder dan ‘gewoon een shirt en wat gympen’. Ik draag ook altijd wel zwart op een of andere manier. Voornamelijk ook monochrome en aardtinten. Daarnaast zie ik verzorging ook als stijl. Verzorgde nagels, geschoren of bijgehouden geschoren en een goed luchtje om het mee af te ronden.

Tot slot: wil je zelf nog iets kwijt?
Ja! Volg me op Instagram!

Dat hebben wij al lang gedaan natuurlijk. Nog een tip van de redactie: volg Roger ook op spotify en youtube

Lees ook het leuke interview dat wij hadden met Maartje van Barts Boekje. 

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer