10x nagellak trends voor aankomend seizoen

Ik hou van nagellak. Maar echt. Ik geloof dat ik inmiddels best een klein winkeltje zou kunnen beginnen met de verschillende potjes die ik heb verzameld. Het liefst heb ik mijn nagels elke dag in een andere kleur maar zeg nou eerlijk: ain't nobody got time for that. En dus maak ik één of twee keer per week de tijd om even rustig te bedenken wat ik op mijn nagels wil om dat vervolgens als de Pietje Precies die ik ben aan te brengen. Heerlijk. Maar na 10 keer donkerrood op je nagels, een paar keer nude en voor de afwisseling zwart ben ik wel eens toe aan wat anders. Een grafisch patroon bijvoorbeeld of een French manicure anno 2016. Herken jij dit? Goed nieuws: ik heb de 10 mooiste nagellak trends voor je op een rijtje gezet. Dat wordt lakken!

#1 French manicure.. maar dan anders

Nagellak trends Herfst Winter 2016

De normale French manicure is behoorlijk braaf en, laten we eerlijk zijn, een tikkie passé. Anno 2016 versieren we onze nagels niet met een keurig wit randje maar doen we het met zwart, rood, metallic of een felle kleur. Net waar jij zin in hebt.

Barry M Molton Metal Nagellak - 1 Bronze BaeBarry M. NagellakThe Make Up Spot
€ 5,45
Sensationail French Manicure White TipsSensationail The Make Up Spot
€ 11,99
Essie 'Fall 2016' Nagellak - 427 Maki Me HappyEssie The Make Up Spot
€ 9,99

#2 Het ligt er dik bovenop

Nagellak trends Herfst Winter 2016

Nu moet ik meteen even vermelden dat dit waarschijnlijk de lastigste trends van allemaal is. Diamantjes, steentjes, Swarovski kristallen en meer van dat op je nagels geven je al snel een ordinaire vibe. De kunst is dus om het zo stijlvol mogelijk te houden want dan heb je me een pracht van een trend te pakken. Belangrijk is dat je je nagels kort en rond houdt en dat je de versiering of beperkt tot een minimum of in zo'n cool patroon aanbrengt dat het een kunststuk op zich wordt. En nee, bloemetjes en kerstbomen tellen niet mee.

#3 Zo donker als maar kan

Nagellak trends Herfst Winter 2016

Zwart, donkergrijs, dieppaars.. Het mag allemaal. Zo lang het maar goed donker is en een beetje gothic uitstraalt zit je goed. 

KOH 129 Navy Blue - nagellakKoh Nagellakde Bijenkorf
€ 18,99
Barry M Lolly Gloss Nagellak - 2 Purple PopBarry M. The Make Up Spot
€ 3,15
nagellak 9 MLBE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 8,96

#4 Back to the '90s

Nagellak trends Herfst Winter 2016

Dat de '90s weer je-van-het zijn, wisten we natuurlijk allang. Maar deze hype gaat verder dan je kledingkast, je nagels doen ook mee! En wel met een kek grafisch patroontje in verschillende kleuren. 

#5 Bling-bling

Nagellak trends Herfst Winter 2016

Leuk voor kerst maar óók voor nu: glitters op je nagels. Ik vind ze op z'n minimalistisch het mooist (lees: met een laagje blanke lak eronder) maar je kunt ook voor een heftigere nagel gaan en ze over een andere kleur aanbrengen. 

Maybelline Color Show Be Brilliant Nagellak - 421 Purple DazzleMaybelline The Make Up Spot
€ 2,49
color riche le vernis 5 MLL'Oréal ICI PARIS XL
€ 3,08
le vernis top coat 920 5 MLL'Oréal ICI PARIS XL
€ 3,08

#6 Streepje voor

Nagellak trends Herfst Winter 2016

Oeh la la. Nóg zo'n knappe trend. Voor deze heb je echter wel een vaste hand nodig want de lijntjes die je zet moeten retestrak op je nagels staan. Voor het mooiste minimalistische effect gebruik je alleen zwart en wit, wil je toch wat kleur in je leven dan kun je natuurlijk altijd voor een kleurtje kiezen.

#7 A touch of silver

Nagellak trends Herfst Winter 2016

Sterretjes, stippen of een French manicure; zolang je het in het zilver doet ben je helemaal on trend. Je kunt ook voor een complete zilveren nagel gaan, maar juist dat verfijnde maakt deze trend zo wonderschoon. 

color riche le vernis 005 vendome pearl 5 MLL'Oréal ICI PARIS XL
€ 3,08
Barry M Molton Metal Nagellak - 3 Silver LiningBarry M. The Make Up Spot
€ 5,45
nagellak only you - 428 losing controlONLY YOU ICI PARIS XL
€ 5,00

#8 O-zo simpel

Nagellak trends Herfst Winter 2016

Vind je het maar gedoe, al die versiersels op je nagels? Met een korte, ronde, taupe-kleurige nagel zit je aankomend seizoen ook helemaal gebakken. Super chique en veelzijdig, en dat is best fijn aan een nagellak.

#9 Van marmer

Nagellak trends Herfst Winter 2016

De marmer-trend zet rustig door. Waren we eerst allemaal in de ban van marmeren tegels of tafels (daar kun je van die mooie flatlays op maken!) en horloges met marmeren wijzerplaten, nu willen we een marmer printje op onze nagels. Goed nieuws: deze zijn een stuk makkelijker te maken dan die kaarsrechte streep. Doop het puntje van een satéprikker in de nagellak en trek deze over je nagel. Voilá!

Essie 'Viva Antigua!' Nagellak - 420 Coconut CoveEssie The Make Up Spot
€ 5,00
nail art potlood - 001 white dreamONLY YOU ICI PARIS XL
€ 5,99
nagellak only you - 001 black passion 11 MLONLY YOU ICI PARIS XL
€ 5,00

#10 Fun & Funky 

Nagellak trends Herfst Winter 2016

Wat een gezelligheid. Mocht je eens wat anders willen of in een gekke bui zijn, laat je dan vooral gaan. Hartjes, ogen, sterren, fruit; alles staat even leuk op je nagels. Weet jij al waar je voor gaat?

Lees ook: Dit zegt je favoriete nagellak kleur over je.

liefs, Kristel 

Kristel  Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Nagellak

Reageer