Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Girlbosses

10 vragen aan Anecdote's Jet van Beuningen

Anne, 02 juni 2015

10 vragen aan Anecdote's Jet van Beuningen

Wie het kledingmerk Anecdote kent, weet misschien wel dat we veel in het merk terugzien van de oprichtster herself; Jetteke van Beuningen. De mooie anekdotes die je constant ziet in de kleding, op de verpakkingen of op social media; het zijn allemaal kleine anekdotes uit haar eigen leven. Zo mooi! Het is inmiddels alweer zo'n vijf jaar geleden dat we spraken met female boss en oprichter Jetteke van het label Anecdote. Hoog tijd dus om even bij te praten met deze inspirerende en ondernemende vrouw!

anecdote

#1: Ha Jetteke, hoe is het met je? Hoe kijk je terug op de afgelopen jaren met Anecdote en waar ben je het meest trots op?
Het gaat goed met me! De afgelopen jaren zie ik als een journey. Het starten van een eigen bedrijf voelde voor mij echt als een sprong in het diepe. Je ruilt het vertrouwde in voor iets onbekends. Het was mijn grootste uitdaging en tegelijkertijd de beste keuze die ik heb kunnen maken. Een groot avontuur met vallen en opstaan. Elke dag leer ik wel weer wat nieuws, raak ik geïnspireerd en worden mijn dromen groter. Ik ben het meest trots op de eerste Anecdote boutique in de negen straatjes. Een droom is uit gekomen en ik vind het geweldig om te zien dat het goed loopt en dat ik mensen ermee kan inspireren.

jetteke

Anecdote Mayke quilted top grijsAnecdote de Bijenkorf
€ 89,95 € 62,96
Anecdote Sweater met opgestikte applicatiesAnecdote de Bijenkorf
€ 129,95 € 64,97
Anecdote Ann mid rise boyfriend jeans in witAnecdote de Bijenkorf
€ 139,95 € 69,97

#2: Wist je altijd al dat je een eigen label wilde opzetten? 
Tijdens mij studie aan het AMFI begon ik al te dromen over een eigen label. Toch wilde ik eerst ervaring opdoen. Na na twee jaar bij Tommy Hilfiger te hebben gewerkt, heb ik de stap genomen. Ik kom uit een ondernemende familie, dus iets voor mezelf beginnen paste wel in het 'familieplaatje'.

#3: Moet vast een heerlijk gevoel zijn geweest toen je jouw kleding voor het eerst in de winkel zag hangen? 
Natuurlijk gaf dat een bijzonder gevoel, maar ik sta met beide benen op de grond. In mijn hoofd ben ik altijd al weer 10 stappen verder. Ik heb nog zoveel dromen waar te maken. We zijn er nog lang niet. Ik zou het geweldig vinden om Anecdote uit te bouwen tot een internationaal platform waar verschillende lijnen in verschillende sectoren onder hangen. Tegenwoordig zijn er zo veel leuke creatieven. Ik ben voor aankomende collectie bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met kunstenares Anouk Griffioen. Ik bewonder haar werk intens.

jetteke

Anecdote Jazmin quilted sweatpantsAnecdote de Bijenkorf
€ 119,95 € 59,97
Anecdote Toya T-shirt met Japanse printAnecdote de Bijenkorf
€ 59,95 € 41,96
Anecdote Ella plooirok met steekzakkenAnecdote de Bijenkorf
€ 129,95 € 64,97

#4: Heb je tips voor vrouwen die ook de droom hebben om te ondernemen?
Durf je dromen waar te maken! Als je aan alles voelt dat je hart ligt bij het starten van een eigen onderneming, durf dan de stap te zetten. Je zult nooit weten waar je aan begint en ondernemen doe je met een lach en een traan, maar dat maakt het ondernemen juist zo leuk. Geloof in jezelf en in je eigen verhaal.

#5: Waardoor laat je je inspireren? En welke vrouw inspireert jou?
Inspiratie krijg ik van reizen, maar ook van juist de kleine dingen dicht bij huis. Van vrienden en familie, van mooie boeken, interessante films en zeker ook van kunst. Een vrouw die ik enorm inspirerend vind is Angela Ahrendts; de voormalig CEO van Burberry en nu Senior Vice president van Apple. Zij is voor mij de goeroe wat betreft branding. Zij gelooft -net als ik- in storytelling; een eenduidig persoonlijk verhaal vertellen en dit doorvoeren in alles.

jetteke

#6:  Welke merken draag je graag? En hoe zou je jouw eigen kledingstijl omschrijven?
Ik vind het leuk om designer merken zoals Acne Studios, Celine en Chloe te combineren met Zara. Ook Filippa K draag ik graag. Mijn stijl is sophisticated en een mix tussen classy en casual. Wat ik draag moet van goede kwaliteit zijn. Ik ben daarom voor Anecdote begonnen met alleen maar knitwear, puur ook omdat ik vond dat dit moeilijk te krijgen was. Inmiddels is de Anecdote collectie uitgegroeid tot een volledige ready-to –wear collectie. 

Anecdote Kaiya gebreide jurk met transparante strepenAnecdote de Bijenkorf
€ 159,95 € 79,97
Anecdote Aya pullover van merinowolAnecdote de Bijenkorf
€ 139,95 € 69,97
Anecdote Beau Naturel T-shirt met tekstapplicatieAnecdote de Bijenkorf
€ 69,95 € 34,97

#7 Welk kledingstuk is bijzonder? En wat is je favoriet uit de Anecdote collectie?
Ik ben onlangs getrouwd in een jurk van Jan Taminiau. Het proces om samen met hem tot deze jurk te komen was een geweldige ervaring. Ik waardeer hem enorm als persoon en vind zijn werk prachtig. Mijn favoriet van deze aankomende Autumn Winter collectie is de blazer. Voor het eerst brengen we een tailor lijn uit waar ik erg trots op ben. De blazer is sophisticated met een perfecte snit. Leuk om casual en chic te dragen. 

#8: Wat wil je nog bereiken met Anecdote? En als je geen eigen label had, wat zou je dan doen?
Ik wil Anecdote nog verder in het buitenland laten groeien. We verkopen nu in Duitsland, België en Scandinavië. We staan dit seizoen voor het eerst naar de beurs in Parijs, waar ik erg in geloof. Er zijn nog genoeg landen waar Anecdote succesvol kan zijn. Als ik geen eigen label zou hebben zou ik absoluut iets anders hebben opgezet. Ondernemen is er echt met de paplepel in gegoten. Hier word ik gelukkig van.

jetteke

#9 Hoe ziet jouw doorsnee maandagochtend eruit?
Het liefst start ik de dag in bad, daar drink ik een fruitshake en check ik mijn to do’s. Dan loop ik naar kantoor met in de ene hand een koffie van de koffiesalon en in de andere hand houd ik mij teckel Ella in toon. Maandag ochtend hebben wij altijd team meeting en nemen wij de week door.

#10: Hoe ontspan je het liefst? Wat zijn je favoriete hotspots in Amsterdam?
Vaak ontsnap ik de stad in het weekend, ik ben buiten opgegroeid en merk dat als ik wil ontspannen, ik hier weer naartoe trek. De natuur, de frisse lucht clears my mind. Mijn favoriete hotspots in Amsterdam zijn Morgan & Mees, Brut-de-Mer en Gray label.

Zin gekregen in nog meer inspirerende verhalen? Here you go!

liefs, Anne ,

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer