Girlbosses

10 vlugge vragen aan Benten van dé festival dating app 'Glance'

Kristel, 09 juli 2015

10 vlugge vragen aan Benten van dé festival dating app 'Glance'

Nee, Benten Wijnen is geen hele harige vrouw maar wél inspirerend. En daarom hoort 'ie wat ons betreft toch in het rijtje Inspiring (wo)Men thuis. Benten is wat je noemt een bezige bij en zit niet lang stil. Je kent 'm misschien van de online kanalen van Albert Heijn en de Efteling of van één van de rollen die hij vroeger in Nederlandse speelfilms speelde. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met Glance, dé event-driven dating app die iedereen de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan een event een date te plannen. Daar willen we natuurlijk meer over weten!

Benten Wijnen Glance

1. Hi Benten! Introduceer jezelf eens kort aan de Fashionchick-lezer.
Hoi. Ik ben Benten. 30 Jaar. Opgegroeid in Amsterdam Oost. We hadden vroeger een groot huis vol met mensen van overal en nergens. Ik was veel buiten en eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe mensen en dingen. Mijn leven speelde zich af in veel verschillende milieus. Van de Bijlmer tot Wassenaar en van de Hells Angels tot het Nationaal Ballet. Hierdoor heb ik op jonge leeftijd veel gezien en kan ik eigenlijk met iedereen.

2. Wat is Glance?
Glance is een app waarmee je als bezoeker van een event van tevoren kunt zien wie er nog meer gaan. Vervolgens kun je op een Tinder-achtige manier liken wie je leuk vindt, zien met wie je een match hebt en afspreken op het event!

3. Hoe kwam je op het idee van Glance?
De basis van Glance is event-driven dating en bedachten we twee jaar geleden op wintersport, toen we voor het eerst Tinder gebruikten. Glance, zoals we het nu gelanceerd hebben, is het resultaat van maandenlang overleggen over wat er wel en niet in moet en hoe we voor de gebruiker een zo’n vet mogelijke app konden bouwen die simpel is en makkelijk in gebruik.

4. Hoeveel ervaring heb je zelf met online daten of dating apps?
Online dating was nooit echt aan mij besteed. Ik vond het random en raar en werd moe van het copy-pasten van mijn beste openingszinnen. Ook ben ik net niet knap genoeg om door de vrouwen geliked te worden waarvan ik vind dat ik ze verdien. Haha. In tegenstelling tot andere dating apps word ik met Glance gekoppeld aan meiden die van dezelfde feesten en muziek houden als ik en heb ik ook gelijk een super laagdrempelige plek om met ze af te spreken. Het is daarom veel makkelijker om een luchtig gesprek te voeren en zonder al te veel druk de eerste date (lees: dates) te plannen. Ik ben de enige vrijgezel uit ons team dus ik moet verplicht ervaringsdeskundige worden en met iedere vrouw praten! 

Glance

Lijkt het je wel wat om te daten op het volgende festival en zo misschien je grote liefde te ontmoeten? Download dan Glance en vind je match!

5. Welke festivals mogen we volgens jou dit seizoen niet missen?
Ik ben nooit zo’n festival-ganger geweest maar dat is echt aan het veranderen. Doordat we nu samenwerken met bijna alle organisaties sta ik ieder weekend op een ander festival en heb ik echt de smaak te pakken. Ik verheug me het meest op Buiten Westen. Volgens mij komen hier de leukste mensen en bijna alleen maar Amsterdammers. Dit was ook de reden dat we gekozen hebben om met Buiten Westen een partnership aan te gaan. Ook Lowlands, Solar en Mystery staan al geblokt in mijn agenda. Het leuke van Nederland is dat er echt voor iedereen een perfect festival bestaat.

6. Wat draagt jouw perfecte festival date? 
Ik heb een zwak voor mooie vrouwen die NIET hun best hebben gedaan en een hempje, korte broek en slippers dragen. Maar wie ben ik. Mijn perfecte date draagt waar ze zin in heeft. Ze draagt geen make-up en draagt mij uiteindelijk naar de taxi als ik te veel heb gedronken.

7. Wat zit er standaard in je tas (of broekzak)?
Telefoon en pasjes (nooit meer nooit minder).

8. Met welke projecten ben je nog meer bezig?
Ik heb een bedrijf dat ideeën bedenkt en vervolgens een groep mensen verzamelt waarmee we ieder idee omzetten in een bedrijf. Glance is het eerste grote idee, maar we zijn ook bezig met Temper (een bedrijf dat ZZP'ers aan werkgevers matcht). Daarnaast presenteer ik o.a de online kanalen van Albert Heijn en de Efteling. En ik ben een soort Yes-man die overal ja tegen zegt, dus ik bevind me dagelijks in brainstorms over nieuwe bedrijfjes of projecten die ik (we) kunnen starten.

9. Waar droom je van?
Ik droom ervan om weer zo in het leven te staan als de Benten van 10 jaar oud. Nog niet beïnvloed door regeltjes en door de maatschappij opgelegde normen. Super nieuwsgierig, geen vaste baan of heftige verplichtingen en iedere dag op ontdekkingsreis. Dat is het leven dat ik langzaam weer voor mezelf aan het creëren ben. Daarnaast droom ik er uiteraard van om mensen van over de hele wereld aan elkaar te koppelen via Glance. 

10. Wat móeten we van jou weten?
Ik leef naar een gezegde van Winnie de Pooh: ‘Vandaag is mijn lievelingsdag!’ Dat helpt me herinneren aan hoe fucking goed ik het heb, maar leert me ook dat de dingen die je meemaakt op een dag dat alles tegenzit nog steeds super waardevol kunnen zijn. Sometimes you win and sometimes you learn, zeg maar. Ik hou van koken, Zuid-Afrikaanse wijnen, ben full-time oom en m’n hobby is mijn Iphone opladen.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer